Roman#11206
Hja, pluszba a szörnyek azért esznek annyi fehérjét, mert némi egyéb kémiai segítséget is igénybe vesznek. De egy kezdő nem Coleman.
Na mindegy. Mellesleg a kalóriának protein-kímélő hatása van, szóval menné több a ch-zsír bevitel, annál kevesebb protein szükséges a növekedéshez. Bár az tény, és való, hogy 2 gr per testtömeg kg a minimum, de naturálban én nem mennék 3-3.5 felé.
Plusz olvastam még egy érdekességről, hogy ha aránytalanul magas a protein bevitel (pl. extrém diéta, 4 gr per ttkg-al, 0 ch és szinte 0 zsír mellett) akkor bizony a szervezeted nagyon "rááll az anyagra" és inkább a fehérjékből-izomszövetekből fog energiát kitermelni, mint zsírokból-cukrokból. Szóval mindenképp óvatosan bánnék a magas protein bevitelekkel. A magas alatt és a 4-5-6 gr per ttkg-ot értem, bár tudom, egy "átlagember" már az 1-2-őt is "vesegyilkosnak" nevezi :D :D
De az tény, hogy a vesét nem terheli a normálisan magas fehérje bevitele.
Amúgy az üres tápkieges vödrökkel Ti mit csináltok? Nálunk egész hasznosak lettek.
felmosóvedér, rizs-zab-bab-borsó tárolók (az 1 kg-os dobozok. mérőkanállal 1szer leméred, mennyi rizs-zab stb. fér bele, aztán már nincs is túl nagy szükség a mérlegre, lehet "parasztul" dobálni a kaját :) ) savanyúságtárolók, hasonlók.