-
Ne tettesd a hülyét, mert így már nincs vita alap. Én nem fogok,akarok most neked hülyeségekkel érvelni. "súlyzóznak keményen". Persze, tiszta eresek, deka zsír nincs rajtuk, és mindnek 56 os karja van.
Hányszor megbeszéltük már hogy maga a súly, az nem számít önmagában.
Most nehogy azzal gyere,hogy annyit edzenek, napi 40 órát,hogy nem marad meg rajtuk az a tömérdek izom. Minden csak a kalória egyensúlytól függ. Náluk meg szánalmas lehet, mert közel sincsenek még jó testi formában. Igenis pindurkák még ahoz képest mint amilyen nagyok és erősek lehetnének még ennél is jobb kitartással.
"De ha valaki a szívósságra edz, annak egyenes következménye, h csökken az izomtömeg." - te írtad -
Ezt a baromságot meg honnét vetted?
Mondom hogy az izomtömeg a kalória enyensúlytól, tápanyagoktól és a belső anabolizmusodtól függ.
Ha én súlyzós edzés mellett, végzek még napi 4 órás evezést, és kiszámolom, hogy ez elégetett pluszban még ezer kalóriát, akkor megiszok egy ezer kalóriás turmixot pluszban és ezzel el van intézve a pozitív kalória egyensúlyom. Máskülönben meg tényleg leépülés lenne.
De ha valaki ilyen buta hogy ezt nem látja át, az meg is érdemli,hogy leépüljön.
Én azt mondom,hogy ha egy 90 kilós testépítő ha átesik egy kemény fél éves állóképességi, glikogen maximalizáló és kardivaszkuláris edzésen.
90 kilósan közel kétszer jobb lesz az állóképessége, mint egy 70 kilós kenusnak, úgy hogy mindeközben közel kétszer erősebb lesz tőle.
Amíg a kenus félidőben kiköpi a tüdejét és már rég tejsavasodnak az izmai és zabálják az oxigént, addig a másik még alacsony pulzusszámmal még vígan normális tempóban veszi a levegőt, és az izom saját glikogén raktárából veszi ki az energiát, amiből atp-t szintetizál, ami hajtja az összehúzódó szövetet.