12316971501353788406.png
  • Frayer
    Üdv megint itthon.

Én meg ma reggel 8 óra tájban találtam valami izgalmasat.
    Épp a programomon dolgozok, ami lehetővé teszi a folyamatos adattömörítést, éppen a minta feldolgozó subrutint fejeztem be amit már hajnali 2 óra csináltam, teljesre a végére hagytam a rendezést és minta minőségi számításokat. Na. Befejeztem, lefordítottam, és megnéztem az eredményt.
    Majd mit látok mikor belenézek a rendezés után a mintavételezett mintákba???
    Valami olyasmire bukkantam ami mellbevágott. Végül is már vártam valami ilyesmit. De így is nagyot ütött. Egy olyan formára, halmazra bukkantam ami szabályszerűen torzítja a mintákból álló adatbázisomat, olyan alakzatban mintha két-három lóherét tennél egymás alá és a levelek belelógnak a minták közé.
    Ez nem is lenne magában különös, mert ilyen minta véletlenül is kialakulhatna.
    Ami különös és ami kizárja a véletlenszerűséget az az, hogy ez a "minta" objektum ismétlődik a teljes könyvtár tartalmán. De nem mindig ugyan az , hanem mindig kicsit torzul, elnyúlik, vagy besűrűsödik.
    Akármilyen bemenetet választok, ez az objektum mindig jelen van.
    Ha pénzt dobálok fel és a véletlenszerű értékekkel dolgozok, az objektum akkor is megmutatkozik. Tehát bármilyen adatban látható.
    Többször feltűnik , szabályos távolságokban Önhasonló, és rekurzív mivel ismétlődik. Tehát mi ez? Ez egy Fraktál.
    Azaz megtaláltam azt a fraktált ami a világunkat írja le.
    A mi világunkban nem lehetséges hogy olyan adatsorozat álljon elő amiben nem kimutatható ez az objektum. A mi világunkra egyedien jellemző.
    Olyan mintha megtaláltam volna "isten újlenyomatát" amit a világunkon hagyott amikor elkészítette azt.
    Számotokra közérthetőre fordítva: hamarosan meglesz a saját külön bejáratú a forum tagja számára ingyenes konditerem, valahol pesten. :)))