-
Hol volt, hol nem volt, volt egy srác, akit John-nak hívtak. Két év edzés után ez a 173 centis emberke a szégyenletes 68 kilót érte csak el 10% testzsír mellett. Két évig küzdött, hogy elérje a célját, a testsúlyával megegyező fekvenyomást - sikertelenül. Elátkozva az isteneket abban a tudatban, hogy minden lehetségest megtett a siker érdekében, John kész volt, hogy feladja és áttérjen valami állóképességi sportra. De éppen mielőtt becserélte volna a súlyemelő övét egy biciklis streccsnadrágra, megvilágosodásban volt része. Egy barátja elment egy hónapra nyári amerikai foci edzőtáborba és 7 kilóval nehezebben tért vissza. Könyörgött a titokért, de nem volt válasz. A barát annyit mondott, hogy nincs titok, egyszerűen rászoktatták őket arra, hogy napi 5-6 nagy étkezést tartsanak. Johnny mérgesen azt válaszolta, hogy ő már ezt így csinálja!
De John rájött, hogy hol rontotta el, amikor megtudta, hogy reggelire 12 teljes tojást, 4 tasak instans zabpelyhet és 4 szelet rozskenyeret kellene enni; ebédre 3 teljes kiőrlésű zsemlét, 40 deka steaket és salátát; vacsorára pedig 450 g tésztát, 250 g darált sovány marhahúst és brokkolit. Ekkor nem csak hogy bevezette ezeket az étkezéseket, hanem hozzáadott 5 teljes kiőrlésű zsemlét természetes mogyoróvajjal megkenve, és megivott két liternyi protein italt is egy nap. Abszurdnak hangzik? Annak is látszik, de két év múlva a csontváz Johnny már nem volt olyan soványka!
Ahogy kitaláltad, ez a John év voltam. Ezeket az "etetési" technikákat alkalmazva 68 kilóról 95 kilóra mentem fel mindössze 12% testzsír mellett, és már 145 kilóval szériáztam fekvenyomásban. Ha te is azt gondolod, hogy mindent megteszel az evésben, de nem fejlődsz, akkor gondold át újra és egyél hatalmas adagokat!
- by Dr. John Berardi, Phd, CSCS