-
A HST az egy igen jó edzésrendszer, de vannak hátrányai is, szerintem.
De ha most azonnal kellene csinálnom egy edzés rendszert én a HST-t venném alapul és azon módosítanék.
Minden nagyon jól ki van benne találva, és hangsúlyozza is hogy kompromisszumok vannak benne, egyik irányba sem mozdul el nagyon. Jó a progressziója. De nagyon hangsúlyos benne az ízületvédelem, inak megerősítése, azaz a 15 ismétléses szakasz túl hangsúlyos benne szerintem.
Nem nagyon megy a magas intenzitás tartománya, ami szevasz pont 5 től felfelé van, de nem is mehet mert az alap kompromisszum nem engedi meg, tartani kell az optimális volument.
Na szóval jó rendszer, de vannak benne hiányosságok.
Pont most gyűjtök információkat hogy egy új edzési rendszert gyártsak le, a HST-t veszem alapul és azt szeretném kiterjeszteni és eltüntetni belőle a kompromisszumok miatt fennálló foltokat, negatívumokat.
15 ismétléses szakasz nem éppen izomtömeg növelő tartomány. :(
Nincs benne erőt növelő intenziós tartomány 1-5.
Szóval ezeket igyekszem megoldani most, elolvasok újra mindent a témában, újra értelmezek azt ha megvan a megoldás, tálalom.
Aztán jöhet majd a gyakorlati része, a tesztelés. :D
Roman, nem kell újságokat venned a hst-t akarsz olvasni, a tesztoszteronon annyi van belőlle hogy napokig csak olvashatod majd.
Amúgy vannak akiknek nem jön be a hst, azt mondják hogy az alacsony ismétlések miatt nem fárad ki eléggé az izom, nem durran be, nem telítődik kellőképpen vérrel. Sajnos ez igaz. Egy nap minden izmot megdolgozni nem gyerekjáték és ha túl sok ismétléssel csinálod úgy hogy rendesen égjen az izom akkor meg gyorsan túl edzed magad a hatalmas óriás össz volumen miatt ami össze komulálódik a végére. :(((
Szóval nem egyszerű, akik nagyobb izomtömeggel rendelkeznek, haladók azoknak jobb lehet egy heti kettes bontás, 4 edzés nappal a héten. Maradva a HST elvek mellett.
Így elérhető a kellően magas ismétlés tartomány ami kellően kifárasztja és megedzi az adott testrészt.