Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én most fogyni akarok+közben gyúrok/edzek szal izmosodni akarok. A következõt csinálom, légyszi mondjátok el a véleményeteket meg hogy ti hogy csinálnátok a helyemben. Elõször is kikötném hogy 16 éves vagyok, 185 cm körül, 85 kg. Reggel eszek fõtt tojást+kétszersültet, iszok narancslét vagy eszek narancsot, mást nagyon nem, ja, a kétszersültet megkenem margarinnal. Suliba barnakenyérbõl (vagy ilyenekbõl, rozsos vagy ilyen) viszek szenyát (1 vagy 2) amiben leginkább zöldség van meg vaj, s kevesebb hús. Ebédre sajna muszáj a sulis kaját ennem..ez van. Itthon meg csak egyszer eszek vacsorát 6 óra tájban. Saláta, hagyma, túró, mindenféle zöld cucc, paprika, paradicsom, tészta (de nem a szokásos hanem ami fogyókúrás) + csirke, pulyka. Na szal ennyi a kaja. Ezek mellett napi egyszer "gyúrok". Has, láb, bicepsz, tricepsz, hát, mell. Ameddig bírom, néha van hogy tovább bírnám, de majd növelem az adagot mindig annyira ameddig bírom. Utána persze nyújtok(elõtte meg bemelegítek) Na bocs h hosszú lett de nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, javaslatokra tanáscokra, mit csináljak másképp stb. Thx! Ja és este terveztem amit mondtatok h eszek túrót. Innipedig napközben leginkább vizet, néha 100 %-os narancslevet iszok.

k O T T A
nem a ruha teszi az embert... hanem az izom😄
a ruhától nem nõsz...
én spec inkább a feszülõsebb darabokat birom de a kedvencem az egy v-kivágású baromibõ fekete sima póló-van vagy 15éves valakitõl örököltem-de akkoris a legjobb cuccom😄
ruha helyett inkább kaját veszek😄-ez most a nagy dilemmám is mert imádok cuccokat venni meg metrószexkedni de most v kaja v ruha sajna😄
inkább izmos vagyok aztán nyárig kibirom a régi "göncökben"

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

Ars3nal
nekem meg lesz oldva elvileg egy par honap mulva remelem...

Ezért kell otthon egy pince ahol ki lehet alakítani egy saját fasza akonditermet😄 nekünk votl ilyen, ahol bátyám gyúrt, de azóta elköltöztünk, ittmeg a pincénkben már nem konditerem van. De ehhez pénz is kéne:d

Ars3nal
ilyesmiket tapasztalok en is... az a legviccesebb hogy kajalni osszevissza szoktak ahogy latom, edzeni meg meginkabb😄 meg nemelyik a zenejevel idegesit rohadtul, beteszi a hard technojat azt nemérdekli hogy más embert rajta kivul zavar...

jazzy
Nekem olyan volt, hogy mellhez húzást csináltam, csinálom, csinálom, már majd beszarok, a végén jártam, és odaszól, hogy csinálod még?! NEM, épp nem csinálom amint látod!
jazzy
Olyan törölközõt akartam amin Garfield van és próbálja kinyomni a súlyzót fekve, nagyon üt!!😄 De olyat sajna nem találtam és kellett egy törölközõ aztán megláttam ezt és beleszerettem, nekem nagyon tetszik. 3500 HUF-ért elég drága volt, de ezt csak egyszer kell megvenni!
Panzermeyer
Hát a body.builder.hu-s törölközõ egy kicsit divat, de teljesen meg tudom érteni, mert nekem is fáj utána a szívem 😄DD

mov ah,4ch int 21h end

CeeZee
én azt szeretem amikor pl tárogatásnál mire leengedem a súlyt ott terem valaki. én nem tudom mit gondol az ilyen. hogy a súlyt 10 percig a mellem fölött fogom tartani, hogy õ válogathasson az egykezesekbõl?
a lábemelés dettó. hameg fellendítem a lábam és pofán találom rúgni akkor én vagyok a paraszt

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Azzokkal a halakkal mi van amit ilyen konzervben árulnak? Tudjátok amibõl van citromos meg paradicsomos...nem jut eszembe a neve. Talán tonhal de nemtudom a nevét. Szal oylat ehetek vagy hanyagoljam?

jazzy
Én sem nagyon szoktam bár múltkor pont kivételt tettem mert a srácon látszott, hogy kezdõ és tárogatásnál fent úgy összecsapta a két súlyt hogy félig visszapattantak, mondtam neki hogy mégse kéne ezért meg azért, és azóta úgy csinálja ahogy mutattam neki, úgyhogy hálisten vannak kivételek.
CeeZee
ilyenek mindenhol vannak és egy ideig szórakoztató is, csak ezek néhány hét után már ronikólmennek érzik magukat és lenéznek mindenkit. de ezt szó szerint kell érteni. mindenki szarjankó a Barna Robi, Németh Pisti, Halmi Pisti kaliberû emberek meg olyan nagyok, hogy "fújj ekkora én nem akarok lenni". na ezek nem is lesznek, nem mintha ezen múlna.

van néhány srác a teremben akik szoktak alkotni, de a pálmát még mindig egy srác viszi aki oldalemelni próbált, de valami iszonyatos rángatózós, dobálózós, leteszem a combomra az ismétlés végén(!) a súlyt-típusú szánalmat produkált.

azért itt hozzátenném, hogy aki full kezdõ és csak ezért hibázik annak szoktam segíteni, de a nagy átlagnak a közelébe sem megyek, mert lehet, hogy még õ ugatna le a végén. vannak emberek akikrõl sugárzik az ostobaság és teljesen reménytelenek

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

jazzy
Engem inkább a hangos pofázás zavar nagyon. Bejön és ordítva elkezd beszélgetni a másikkal aki a terem másik végében van. Múltkor bejött majdnem magamra ejtettem a súlyt akkorát ordított mellettem. Úgy meglepõdtem, hogy köpni nyelni nem tudtam.
Ars3nal
ilyenek elofordulnak az egyebkent felszerelt iskolai konditerembe nalunk:c

CeeZee
nekem mondjuk van haverom aki bézból sapiban edz, de miután kiröhögtem levette... azt a fejszerkezetet! 😄 hát ez lehet pl kifogás. ez olyan mint a csajoknál a smink.
de van aki a sapi tetejére odatûz még egy napszemcsit (biztos ami biztos) és a pihenõidõben táncol a tükör elõtt vagy stíröli hogy ki mennyivel nyom fekve. na ez a szánalmas!

Ars3nal
köfi

jazzy
Jó igen azokat én sem bírom. Hálisten ebben a teremben ilyenek nincsenek, én sem divatból vettem hanem muszájból.
CeeZee
én is izzadós-típus vagyok, de én még a törülközõ adta lehetõségek határain belül. 😄 bár volt hogy döntött törzsû evezésnél mire feltekertem a gurtnit már a szemembe fojt az izzadtság. sebaj, szem becsuk aztán ami a csövön kifér! 😄

nekem nem is a fejkendõvel van a bajom, hanem azokkal a hihetetlen divatbuz*kkal akik bézból sapkában és napszemüvegben jönnek le edzeni

jazzy
Én annyira izzadok, hogy kénytelen vagyok ilyet használni ezek után. Mindig a törölközõbe meg a pólómba törölgettem, de egy idõ után már annyira nedves volt a törölközõm is, hogy olyan lett a pad is és én sem edzenék más izzadtságában. Egyébként nem is zavar😊
CeeZee
én majd powerhouse-os gatyát fogok venni. lehet meglepem magam karácsonyra. 😄
téged nem zavar, hogy van valami a fejeden edzés közben? tudom, mi a funkciója, de engem zavarna. bár lehet, hogy a Scorus és a Kormány is ettõl lett izmos. 😄

jazzy
Vettem ma egy ilyen törölközõt:

Meg egy ilyen fejkendõt mer ettõl biztos izmos leszek: 😄

A kettõ együtt 4500 huf volt annyira nem is drága.. Annyi volt mint a multi-x -em😄 És kaptam 2 ajándék tollat! wow.
Nem én nem, csak beszólok mindenkinek😄

Gracie Barra

CeeZee
52 db új üzenet? mi történt itt emberek? 😄 mindenki nõni akar? 😄

k O T T A
pufirízs<#hehe><#wink>

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

Hát igen, a tészta sem az igazi, dehát ha rizsbõl készíted a hamburgert, szétesik a kezedben😄

Gracie Barra

k O T T A
ha ilyet akar enni csináljon otthon magának
de én az ilyen lisztfélségeket messzirõl kerülöm-még ha "teljes kiõrlésû" akkor is
van jobb megoldás ami sokkal jobb-rízs vész esetén krumpli(nem bírja a gyomrom)

És még csak jól sem laksz.
Ha hamburgert akarsz enni, akkor keress egy vikingert, vagy hasonló helyet, ahol a hamburgerbe rendes csirkemellfilét, és rendes zöldségeket raknak.

Gracie Barra

k O T T A
a hírek igazak
igenis nagy rakás szar és ha veszel egy menüt napi 7-8 étkezésnyi pénzed rámegy 1 étkezésre-márcsak ezért sem ajánlom senkinek
de aki hülye haljon meg-hízzon el

Azért valamennyit túloznak, beledögleni nem fogsz, de ha kicsit is törõdsz a testeddel, akkor messzirõl kerüld.

Gracie Barra

zmeor
télleg a mekis kajákkal mi van?
mi igaz a hírekbõl és mi nem? (elhízás)

leszarom a konfigod...

A tojást el ne felejtsd, az a tökéletes táplálék. Könnyen emészthetõ fehérje, sok vitamin stbstb.

Gracie Barra

jazzy
Váltogathatod a húsokat es váltogathatod a rizst mondjuk krumplival. Én egy ideális esetet írtam le. És igen, víz.
k O T T A
víz

zmeor
2.6. étkezésig jó sok a változatosság😄😄
de ha így kell akkor jó😊
köszi

ja és a pia?

én mondjuk hízni szeretnék tök mind1 milyen formában. csak azért elég vicc hogy 17 évesen 185 cm és 68 kg
szal kéne a súly tök mind1 milyen formában

leszarom a konfigod...

jazzy
1. étkezés: 100g Zabpehely mondjuk vmi gyümölccsel. 2. étkezés: 125g csirke - 100g rizs. 3. étkezés: 125g csirke - 100g rizs. 4. étkezés: 125g csirke - 100g rizs. 5. étkezés: 125g csirke - 100g rizs. 6. étkezés: 125g Csirke - zöldség. 7. étkezés 100g túró.

Pl ez egy lehetõség számodra, táplálékkiegészítõ nélkül. Csirkét lehet helyettesíteni pulykával, marhával, tonhallal. Remélem próbálsz hozzá alkalmazkodni ha már kiszámolgattam ilyen késõ északa😄
zmeor
185/68

zsír nemsok
pénz: legyen átlagos, szal írd mi kell anyám ugyis beteszi a hûtõbe😄 csak lehetetlen dolgokat ne
kiegészítõ nem kell anyagcserém közepes😄

leszarom a konfigod...

jazzy
Csirke,pulyka,hal,marhahús - ezeket eheted. Nem nagy megvonás, az átlagember ezek mellett még max disznót eszik azt kell csak mellõznöd.
jazzy
Nem tudjuk hány kiló vagy, mennyi rajtad a zsír, mennyi pénzed van rá, akarsz-e szedni kiegészítõket, mennyit edzel, milyen gyors az anyagcseréd stb. Van egy séma amit pár hsz-el ezelõtt leírtam abból állíts össze magadnak egy napi kaját.
ez esetben kénytelen vagy megtanulni fõzni és meg van oldva a probléma 😊

Nade akkor ha elfelejthetem a tejet meg a tojást akkor milyen magas fehérjetartalmú kaja marad? Marad a túró estére, meg néha a csirke, de aztsem csinákltathatok minden nap anyámmal. Meg bab, vagy mi?

zmeor
tudtok nkem írni egy étrendet?
pl reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi
szal ilyenekre? ugy pontosabban? de fontos hogy így napsakokra osszátok ne így hogy: " egyél bazdmeg halat meg húst és ígyál hozzá 100%os tejet"
hanem reggeli: cornflakes 10 órai : 3 párizsis zsemle. stb

köszi a fáradozást
<#worship>

leszarom a konfigod...

jazzy
Kifelejtettem, hogy tejet azért nem iszunk mert 1., Ami mostanság a boltokban van az nem tej, legalábbis nem sok köze van hozzá. 2., A tej zsírtartalma a fehérjetartalmához képest nagyon magas.
jazzy
Igy van tejet nem iszunk. Hogy Bunnyval éljek: "Tejet a kismacskáknak!". Tojásban annyi g a fehérje ahány g a fehérjéje😄 A sárgája tele van telített zsírokkal tehát annyira nem nyerõ, akkor egyél tojást ha nem vagy hízékony és lehetõleg ne olyan sokat..
Az átlagos bolti tejet nyugodtan elfelejtheted, nem sok értékes dolog van benne,sõt egyesek szerint káros is, ha sokat iszol.

Gracie Barra

Köszi jazzy! A tojásban meg tejben mennyi a fehérje? Tegyük fle megeszek tükörtpját egyet abban mennyi?

k O T T A
de a zsír alatt az is számít h mivan...😄
pl én nem nagyon birom akik nagyon híznak szezonon kívül de igazából tök mindegy
naturálként az a legfontosabb h nem nagyon szabad bezsírosodni mert utána minél többet kell fogyni annál inkább több izmot vesztesz...
és ugyebár az a sport lényege h izmos legyen az emberünk...

zmeor
tehát végülis fekvõ + kaja ?<#conf>

leszarom a konfigod...

jazzy
Én is dagadtnak számítok, de szerintem nem ez a lényeg.. 😊
jazzy
A tömegelés a tömegnövelés, azaz amikor izomtömeget növelsz. Neked 170-200g fehérjét kell bevinned és kb 400g ch-t (szénhidrátot), a következõ kajákból: Csirke (kb 20% fehérje, azaz 100g csirkében 20g a fehérje), túró (ezt csak este, mert lassú felszívódású kb 10-13% fehérje), tonhal ha szereted (20% fehérje). Rizs (70% ch), zöldség (ennek a ch tartalma elhanyagolható), pufirizs (ugyanaz mint a rizs de ezt lehet csak úgy rágcsálni mert jó, megkenheted különféle cuccokkal de csak mértékletesen), krumpli (kb mint a rizs kicsit kevesebb ch). Zöldségként ehetsz pl babot,brokkolit, meg ilyesmiket ezek marhajók. Tömegnövelésnél az alap kaja a csirke + rizs. Tehát leírtam, hogy mennyit kell bevinned fehérjét és ch-t, leírtam melyik kajákban mennyi van belõlük, az adagokat próbáld összeállítani magadnak úgy, hogy kb 5-6 de akár több étkezésre is eloszthatod egyenletesen a fehérjét és a ch-t. Tehát minden kajálásban ugyanannyi fehérje és ch legyen. Estére túró ajánlott mondjuk natúrjoghurttal vagy valami zsírszegénnyel elkeverve, mert a túróban kazein van (lassú felszívódású fehérje) és így alvás alatt csökkenti a tápanyaghiányt. Ezenkívül kell még telítetlen zsírt bevinni a szervezetbe olajokból. Legtöbben lenmagolajat használják erre a célra ebbõl 1-2 evõkanál este és meg is van a szükséges zsírsavak bevitele. Nagyjából ennyi jutott most eszembe, ha valami nem tiszta kérdezz!
k O T T A
tömegelés amikor az év bizonyos szakaszában az izomtömegépítésre mész rá és nem érdekel h bezsírosodsz
nem csaló étkezésrõl beszélünk mert anélkül is bezsírosodik az ember...

az elõbb leírtam h mit kéne csinálni: visszaolvasni😊
a 16 éves 85 kilóról meg annyit ha nem vagy 190 akkor bizony dagadtnak számítasz😄 az én olvasatomban😊
de ezt fél év alatt leküzdheted ha olvasol és csinálod