-
Roman #10342 Én az elmúlt héten vállnál használtam szuperszetteket, két hónappal ezelőtt vádlinál használtam őket 2 alkalommal, sőt, egyszer kipróbáltam a combfeszítő-hajlító szuperszettet is.
De nem használom őket folyamatosan, néha-néha 1-1 edzésen, amikor "sietek". Amúgy lényegtelen, mert 1 óráig vagyok mindig edzésen. :o)
A vállat nagyon jól meg lehet vele ölni, ezzel csináltam életemben először izomlázat vállamra:
-oldalemelés
-állig húzás
majd pihi után
-egykezes nyomás
-döntött törzsű oldalemelés
minden gyakorlatból 3 szériát végeztem, változó ismétlésszámmal. Vállnál általában magasabb ismétlésszámokat (12-15) váltogatom alacsonyabbakkal (8-10, nagyon ritkán 6)
Azért teszek így, mert véleményem szerint vállra kibaszott nehéz izomlázat okozni, s a nagy súlyokkal is vigyázni kell, mert nagyon szépen elérheted, hogy ne érezd a vállad, így szerintem 8 ismétlés alá ilyen kezdő szinten nem érdemes menni :-S
Kicsit írok a hasedzéseimről is. Mostanában nagyon a funkcióra megyek.
-függeszkedő lábemelés
-hídtartások
-felülés padon
az elsőnél 3 széria, ahogy megy
a másodiknál minden tartást kétszer csinálok, bukásig
a harmadiknál meg, mivel nem célom az össze-vissza mesélt hatezer felülés egy napra, általában 15 kg-os tárcsával a tarkóm mögött végzem a gyakorlatot. Hehehe :o)
Tényleg, a teremedző mesélt pár történetet. Miszerint ők anno úgy edzettek, hogy volt, hogy délután 2kor elkezdtek fekvenyomni, valaki 2kor kezdett guggolni, vagy húzódzkodni, és este 8-ig nyomták a vasat megállás nélkül, csak kicsit nagyobb pihenőkkel.
Meg hogy nyáron délelőtt edzettek 1 izmot, délután még1et, vagyis egy héten 12 edzést tartottak.
Ezeket mennyire vegyem komolyan? Mert úgy tudom, a régiektől kitellt, hogy ilyen "őrültségeket" csináljanak, de mostanában terjed ez a dolog az ifjoncok körében is. Ott vannak délelőtt 10-től délután 4-ig, meg ilyenek :-O Én meg csodálkozok, hogy bírják. =O
Ennyire bírták régen a "kiképzést"?:O