12316971501353788406.png
  • Roman
    Hmm, és mi van azokkal a gyakorlatokkal, amelyek nem ellentétes irányúak a csontok növekedésével?

Szóval, mellre az ilyen tárogatás, áthúzás, vállra az oldalemelés, előemelés, lábra a saját testsúlyos gyaksik mellett a lábfeszítő-hajlító gép, ilyen izoláló meg csigás gyakorlatok.

Nem azt mondtam, hogy ezeket csinálja, és gyúrjon, hanem kérdéseket vet fel bennem :)

Csak emlékszem, hogy volt valami 14 éves forma, írt Dragzbaninak, és írta, hogy a válla nem fejlődik, nyomásokat nem csinálhat még rá, mert túl fiatal, de szokott mindhárom fejére dolgozni.

Aztán innen gondoltam, hogy "esetleg" lehetnek gyakorlatok, amik nem "állítják meg a növekedést"

Valaki tud esetleg erről valamit? :o)

Sárkány, nem tudom. Én is most, 16 évesen kezdtem végülis, de én már eleve 190 cm-esen, rajtam otikailag magasított, mert korábban szarhanyag tartásom volt. De ahogy a többiek körülöttem nőnek, mint a gomba, egyre kisebbnek érzem magam. :-S

Szóval, nem kéne erőltetni ezt a gyurmázást. Én fenntartom álláspontom, saját testsúlyos gyaksikkal jó alapot lehet teremteni, úszással fejleszteni főleg a hátat-vállövet, esetleg atlétika, mert ezzel vagyok megbaszva :D

Csak nálunk a terem hemzseg a 11-12 évesektől, valamelyikük bazze 55 kg-al szériázik fekve (10) guggolásban 60 kg-al 25-ös szériákat csinál, talajtornázik, meg minden. Bár magasabb most, mint az átlagparasztja a korosztályából, de valami kész a gyerek. :D képzelhetitek, a sok 35-40 kg-os oszttársa közt hogy mutat :S :D