12316971501353788406.png
  • Zocsi
    Hát elég beteg az, aki tinédzserként kokszol... :S

Mellesleg azért nem kevés múlik a genetikán is... Lauternek mekkorák (voltak) az ősei? Mert ha alacsonyak, akkor nem a gyúrástól kicsi... ha meg magasak, akkor egyértelmű...
    Én is 13,5 évesen kezdtem edzeni, de nem nőttem magasra, mert olyanok az őseim is... mindenki apró ember volt. Viszont a csontjaim tutter vastagabbak, mint az átlag ilyen testalkatú embereknek. Meg a vállam is szélesebb. Egyszeráen masszívabbá vált a csontvázam...
    Amúgy én is a sajátsúlyos szimmetrikus gyakorlatokat ajánlanám és mindenképp valami aerob jellegű valamit. Az úszás qrvajó cucc vagy valami futkározós. Aztán ha ezek nem jöttek be, akkor maradhat a kondi 16 éves korára... Amúgy meg ha otthon súlyzózik 5-10 kilóval (ez egy 13 évesnek sztem még elég), akkor azzal simán szép eredményeket el lehet érni. Nem lesz kétajtós szekrény, de a kockahas és a szép formályú, lányok által összecsókolgatott bicepsz garantált! :P

Nah és persze az sem egy utolsó szempont, hogy most 13 évesen milyen testfelépítéssel rendelkezik? Mert nem mindegy, hogy egy vérszegény penészvirág vagy egy ducibb emberke. Amúgy a kifejezette gyúrást én sem ajánlom...