Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ez az, nem könnyebb feldolgozni, ha már alkotóelemeire van bontva?

Gracie Barra

CeeZee
az aminosavak a fehérje alkotóelemei! jobban jársz a fehérjével

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

Hogy értve? Mi az elsõdleges?

Gracie Barra

De van. Olyan nincs, hogy csak egyik v másik.

De eddig mást sem hallottam, mint edzés elõtt ch, utána fehérje. Profi testépítõk, orvosok meg mindenki ezt mondja.
Persze ez nem azt jeletni, hogy csak ez, meg csak ez, hanem azt, hogy mind2re máskor van szükség. Ch-ra edzés alatt, hogy legyen energiád, fehérjére meg utána miközben pihenés közben épülsz.

Gracie Barra

jazzy
Ha már a másodlagosnál tartunk, az aminosav egy másodlagos tápkieg😊
Azt tudom, látom hogy étkeznek a testépítõk, annyi idõm nincs rá😊
Esetleg ha sokat edzek, feldobom egy kis aminosavval.

Gracie Barra

CeeZee
mivel a fehérjét nem tudod elraktározni ezért arra mindig szükség van. nincs olyan, hogy inkább fehérje vagy inkább CH. érted?

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

jazzy
Jobb, mint a szar átlagos étkezés, de távol van a testépítõ étkezéstõl.
Na igen, hülyék mindenhol vannak😊

Gracie Barra

Én különösebben nem számolgatom miben mennyi van. Reggel inkább szénhidrátot eszek, este inkább fehérjét, és gyümölcsöt zöldséget meg folyamatosan.
Ezenkívül kerülöm a hírhedten szar kajákat, a junkfoodokat, sertéshúst és a hasonlókat.
Ezenkívül meg még vannak az apróságok, amiket most nem sorolnék fel.

Sztem ez inkább egészséges.

Gracie Barra

CeeZee
ez esetben 100%! 😄

CeeZee
sajnos nem mindig alap. mert valaki azt hiszi, hogy ma futottam 2 km-t akkor már bevághatok 3 sajtburgert.

Ha nem eszel, meghalsz, ha így érted, hogy 70% az étkezés, akkor igazad van😊

Gracie Barra

jazzy
Hidd el ez általában nem adott. Az emberek 95%-a a Tv-bõl tanulja, hogy mi a helyes étrend. Az pedig nem az.
CeeZee
Ráadásul az edzés alapból egy leépítõ(katabolikus) folyamat ami ad egy ingert(stimulációt) a szervezetnek, hogy tápanyagot vegyen fel. Tehát az izom a kajálás alatt/közben fejlõdik.

És az egész gondolatmenetet úgy kezdtem, hogy nem a mekizabálásból indulok ki, hanem egy normális, kiegyensúlyozott étkezésbõl, ami általában adott, ha az ember figyel a testére.

Gracie Barra

Ezzel egyetértek. A helyes étkezéssel szolgálod ki az izmokat.

Gracie Barra

jazzy
Nem egészségesen étkezünk, hanem helyesen táplálkozunk, megadjuk a kellõ fehérjét az izmoknak, és szénhidrátot, hogy a glikogénraktárak fel legyenek töltõdve. Ezenkívül persze vitamin stbstb de ezek a legfontosabbak. Gondolj bele: X lemegy edzeni úgy, hogy eszik egy nap 100g zsírt, ami semmire se jo, 200g ch-t ami kevés és 100g fehérjét, ami megintcsak kevés. Az izmai nemhogy fejlõdnek, de visszafejlõdnek, ugyanis az energiáját a szervezet az izmokból szerzi egy idõ után, tehát leépíti, Építeni pedig nem tudja, mert nem visz be elegendõ fehérjét ami az izmok építõeleme.
Nem mondta hogy másodlagos. Nélkülözhetetlen, ha komoly eredményt akarsz elérni.

Gracie Barra

CeeZee
(megelõztelek! 😄)

jazzy
És azt mondta, hogy az evés másodlagos? Megmondanád a nevét?
CeeZee
kivel?

egészségesen étkezni is elhet, de attól mégis hogy a fenébe leszel izmos? Max lefogyni tudsz úgy.

Gracie Barra

Beszéltem.

Gracie Barra

Nem az a hozzászólás egy konkrét tanács volt adott embernek adott helyzetre.

Gracie Barra

CeeZee
pontosan! én pl tuti nem tudnék úgy futni vagy úszni hogy ne durranjanak az izmaim ergo ne ürítsem ki a glikogénraktáraimat

CeeZee
de te általánosítasz!

jazzy
Nem a kis vagy nagy feleslegrol van szo, hanem az edzettsegi allapotrol. Egy hosszutavfutonak a futas aerob, egy atlagos magyar embernek akarmennyi tulsullyal sem az.
CeeZee
az edzést teljesíteni könnyebb feladat mint az étkezést! enni mindig kell!

próbáltál már levegõbõl házat építeni? (ne válszolj rá, ez egy költõi hasonlat volt)😄

Nem 200 kilós emberrõl van szó, csak kis feleslegrõl.

Gracie Barra

jazzy
Ebben sincs igazad. Sajnos nem ertesz a dologhoz csak foloslegesen osztod az eszt. Kerdezz meg akarmennyi testepitot, hogy mennyire fontos a kaja es mennyire az edzes. 70-30 vagy 80-20 szazalekot fognak mondani. Heti 3 vagy 4x1 orat barmelyik hulye tud edzeni, de ettol meg nem fog fejlodni.
CeeZee
tévedsz barátom! beszéltél már komoly testépítõvel?

jazzy
Sem a futas sem az uszas nem aerob tevekenyseg egy tulsulyos embernek. Dieta, es gyaloglas.
És nagy különbség h a topic 70%-a az étkezésrõl szól, vagy h 70% fontosságú. Azért szól 70%-ban az étkezésrõl, mert arról sokkal többet lehet beszélni. Az edzés meg nem más, mint egy edzésprogram teljesítése.

Gracie Barra

Nem mondtam, hogy csak edzeni elég. Azt mondom, hogy az edzés az elsõ, a kajálás pedig a katalizátor hozzá. Eredményt egyik nélkül sem lehet elérni.

Gracie Barra

megnézném mire olyan nagy a pofid
a legtöbb sportoló azt se tudja mit miért csinál
én kéziztem 5évig elég magas szinten (2odosztály) csak tudom
fingjuk sincs mit miért csinálnak aztán h mit esznek arról meg végképp nincs
amúgy akkor sok sikert a gyúráshoz mert te azt csinálod ez meg a testépítés topik ami 70%ban az étkezésrõl szól
tehát ne olts le senkit h csak edzeni elég
itt nincs olyan létjogosultságod a hallottak alapján mint hiszed

violence can be used for good - JUSTICE

"ez nem a hülyék sportja"

Leszámítva, hogy a legtöbb sportághoz ennél több ész kell, igazad van😊

Gracie Barra

Hát kajálástól még senki sem lett izmos, edzéstõl viszont már nagyon sokan.

Gracie Barra

azért maradjunk annyiban h én 3 évig nem figyeltem különösebben a kajára és most pár hónap alatt 2szer annyit fejlõdtem mert felismertem h egy helyben tekerek
diéta altt is 120al guggolok 140rõl és szinte mindenben ugyanolyan erõs vagyok
ha normálisan kajálsz normálisan fogsz kinézni az edzés még mindíg csak 30 % maximum szóval akár hiszel benne akár nem ez sajnos tény
ha nem hiszed és nem csinálod ugyanilyen maradsz - ha meg csinálod és nem hiszed elõbb utóbb hinni fogsz benne mert igaz!
ez nem a hülyék sportja, aki szendvicset eszik az szart se fog elérni vele
uff szóltam

Azon lehet vitatkozni, hogy az étkezés, vagy a mozgás a fontosabb. Testalkattól is függ. De ha erõsödni+fogyni szeretnénk, akkor inkább a mozgáson legyen sztem a hangsúly. (legalábbis, ha nem alapból szörnyû az étrended, mint pl a meki-zabálóké)
De az biztos, hogy egyiket sem szabad hanyagolni.

Gracie Barra

az étkezés még mindíg a legfontosabb...

Ha fogyni is akarsz, akkor járj el szépen futni, úszni Inkább ez utóbbi ha lehet, mert attól még erõsödsz is. A zsír normális ütemben csak az ilyen aerob tevékenységektõl megy le.

Gracie Barra

Amit csinálsz, az még nem gyúrás.
És ne kicsit nyújts hanem rendesen. Ráadásul nem azt mondtad, hogy már felnõttél?😊

Gracie Barra

szerinted?😄
járj le edzeni és egyenlõre felejtsd el a zsírmentességet
ez nem így megy
csontváznak vagy embernek akarsz kinézni?
ha csontváznak akkor hajrá most szálkásíts de az izmaid miatt nézel ki emberi lénynek szóval sztem tömegelés és utána pucolás sajnos ez a metódus
de azért ne annyira zsíros legyél h a köldököd legvégét csak barlangászás után éred el😄😄😄

Aki tud erre is mondjon vmit pls 😉
Lenne egy kérdésem. Ha egy picit kövér vagyok, azaz nem k9vér vagyok, scak testesebb egy picit, de leginkább a hasamon van felesleg. Akkor elõször inkáûbb fogyjak le és utáõna gyúrjak, vagy mehet az hogy fogyózok is (de közben eszek rendesen, hogy meglegyen a vitamin, fehérjebeviteé, mindenre figyelek) és közben gyúrok?

Panzermeyer
Elhiszem 😄

mov ah,4ch int 21h end

k O T T A
én 3sorozatot nyomok minden gyakból-bukásig nem nagyon szoktam és erõltett ismétléseket sem-viszont baromisok szuperszettet nyomok
de pl a lábbicepsz és combfeszítõ külön izom... azért van 5 gyakorlat lábra de így is alig tudok hazamenni

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

Panzermeyer
Úgy értem, hogy pl amikor vmelyiket edzed, akkor arra hányfélét edzel? Vagy mindegy, csak összesen legyen meg egy izomcsoportra a 9 vagy a 12? Mert pl én tricepszre szoktam tolódzkodást csinálni, meg súlyzóval is edzem.

mov ah,4ch int 21h end

k O T T A
nagy izomcsoport(hát,láb,mell)12sorozat
kis izomcsoport(tric,bic,váll,vádli)9sorozat
legyen tömör és rövid edzés nagy intenzitással
én is ma lábaztam és 50perc alatt simán végeztem (guggolás -felhúzás-lábnyújtás-lábhajlítás-lábkitológép)

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

Panzermeyer
Én arról érdeklõdnék, hogy egy edzés alkalmával egy adott izomcsoportra hányféle gyakorlatot szoktatok végezni?

mov ah,4ch int 21h end