-
Atrium #10263 ezt a elméletet már én is hallottam. mármint azt hogy ha fiatalon kezded megállsz a növekedésben. Csuszinak igaza van szerinte. Nekem is eszembe jutott már hogy ha lesz fiam akkor mi lesz majd az a kor amikor megengedem neki az edzést. Már ha szeretné.
Én elősször 15 évesen mentem le terembe. Hozzá teszem kollégiamnak volt ez a saját terme a pincében. Minden este lejártam karra edzeni xD meg néha fekve nyomni. Azt meg azért sejtitek hogy a kaja egy koleszban nem az a tipikus tömegnövelő étrend. reggelire fél paradicsom 2 tojásos rántotta. vagy 2 zsömle disznósajt :D ebéd a suliban valami jó zsíros pirkölt. vagy két kakaóscsiga. vagy valami főzelék. vacsora meg mondjuk 2 zsömle megint+ valami jam hozzá. A karom mégis nőtt. Bár elég lassan de korosztályomhoz képest nagy volt. kb36 cm. szóval nem kell még 13 éves korban úgy kajálni mint ahogy azt mi tesszük most.
Én inkább azt mondom hogy ne edzz. Nem lehet tudni hogy valóban megállsz e a növekedésben, de ha igen, lehet hogy örök életedre bánni fogod. Inkább azt javaslom hogy menj el valamilyen külön órára. Mikor én voltam általános iskolás akkor még volt tömegsport minden héten, dse vagy mi a tököm, meg persze góliát foci is ^^ Futás, úszás is nagyon jó. ha van rá bármilyen lehetőség használd ki. A súlyzók nélküli gyakorlatokat csinálhatod szerintem. Ezektől nem hiszem hogy bajod lenne. majd ráérsz még 17-18 évesen elkezeni komolyanb edzeni. Bár elméletileg az ember 21 éves koráig nő/nőhet. a fülünk meg az orrunk meg folyamatosan nő. ezért van az öregeknek olyan nagy fülük :D Szóval várj még 1 pár évet, addig meg ne izgulj azon hogy a haverodnak mekkora karja van.