-
Nekem is olyan volt, hogy rajtam maradt negatív padon a 70 kiló... Ordítottam a cimborának, hogy gyere már basszameg! Szegény ugrott is egyből, aztán meg jól lebaszott, hogy miért nem szólok előre... :D
Életemben egyszer kellett leráznom a súlyt magamról, de akkor még fiatal voltam... majdnem beestem a pad alá és még a mellem is kirepedt... LOL
Érdekes, mert tudtommal pont a fekvenyomás egy olyan komplexebb gyakorlat, ahol ki lehet váltani a mellet valamennyire. Sőt minden ember genetikailag, ill. testfelépíésből adódóan más izmokat használ. Nálam pl. kicsit problémás a mell, mert vállban erős vagyok és sok mindent a vállam csinál. Tapasztalataim alapján a váll első része és a kulccsont körüli rész bejátszik, valamint jót tesz egy kisebb masszív tricepsz is a gyakorlatoknak. Amúgy mikor rendesen edzettem, akkor úgy csináltam, hogy két hónap szűknyomás, két hónap rendes fekvenyomás, 1 hónap fekvenyomás készisúlyzókkal. Sokak szerint a szabad súlyos fekvenyomás jobb, mert bekapcsolja a segédizmokat és a mozgásra is jobban kell koncentrálni... Szóval nálam mellben a szűknyomás és a negatív hozott fel nagyon, aztán a negatívat 45 fokos rúddal, ill. 30fokos szabadsúlyos tárogatásféleség, ahol 180fokban forgatod el a súlyzókat. Tehát alsó helyzetben a tenyered előre néz, de fönt a fejed fölött már hártafelé. Ez kissé nehezíti a gyakorlatot, de úgy tudom pont a csavarás miatt sokkal nagyobb része dolgozik a mellnek, mintha simán csak fölnyomnád... A szúknyomással meg vigyázni kell, mert ha túl szűken fogod akkor nyírja a csuklód, amúgy az sztem eléggé tolja tricepszre is, mert sokkal labilisabb a rúd és ezt kombenzálni kell vhogy...