12316971501353788406.png
  • Frayer
    Ha te így gondolod akkor te valószínűleg heti egy bontásban edzel.
    Persze nem csak heti 3 ról lehet szó.
    A fanatikusabbja megcsinálhatja azt is hogy heti 4x megy le, de heti két bontásban. Azaz egy izom csoportot heti 2x edz meg. Ami mindjárt jobb egy 110 kiló környékén vagy felette lévő embernek.
    Nagyon extrém esetben meg lehet majd csinálni a heti 4 teljes test edzés napot, nagyon kiemelkedő fejlődés mellett, de az csak akkor működik ha tényleg minden rendben van, alvás ,étkezés.
    Ilyen módszerekkel pumpálják fel a sztorokat is egy olyan film előtt, pár hónap alatt rá pakolnak egy rakat izmot, heti 4 teljes testes edzéssel, minimális regenerációval és mégis megy a dolog, nagyon látványosan. DE.
    A programot minden esetre egy 70-90 kilós átlag emberre tervezem, mint amilyen én is vagyok.

Megmondom hogy miért lenne jó heti 3 teljes test, a heti 1, vagy 2 szeres izomcsoport edzés helyett.
    Egyszerűen csak azért mert így többször tudod stimulálni a növekedésre az izmot. Több helyen is olvastam a protein szintézisről cikkeket, tanulmányokat, így számomra egyértelművé vált az hogy az edzett izomcsoportban az protein szintézis "tényleges izom növekedés" csupán a stimulációtól számított 36-48 órán volt emelkedett tartományban, az idő leteltével visszaált normál sebességre, ami éppen fedezi az izomlebontás ból adódó izomvesztést " 180 naponta megújjul az izomállományunk".

De, egy jó érvet fel tudsz hozni, mégpedig azt, hogy amikor hetente egyszer edzed az izmot, nagyon keményen meg tudod edzeni, bele tudsz adni mindent, el tudsz menni egészen bukásig. Egy ilyen napon az izomra mért súly emelések száma elérheti a 80-100 at is. Persze ilyenkor már úgy kifárad az idegrendszer is hogy biztos kell neki az az egy hét, habár az izom sokkal előbb készen áll majd az újabb ingerlésre, de nem fogja bírni a motoros agykéreg hosszú távon a felgyülemlett streszt és kompenzál, elszál az erőd, motiválatlanság, esetleg betegésg lép fel.

Én úgy gondolom,hogy egy hétre számolva ennél még nagyobb volument is el lehetne érni, kb olyan 150 körül, nagyon keménnyé tehető az izom edzése, úgy hogy tényleg meg is érzed, szóval nem gyerekjáték lenne. De mindezt úgy hogy nem járul mellé nagy idegrendszeri sokk. Az idegrendszert is nagyon látványosan fogja tudni edzeni.

Na így jó lenne megvitatni, ki mit gondol, mi lenne jó.