12316971501353788406.png
  • Zocsi
    Atrium: Arra, hogy mennyire fejlődsz hatással van az élet is, amit élsz. Tehát ha pl. egész nap rohangálsz a szakmád miatt, vagy stresszes időszakod éled, adott esetben a vizsgáid miatt kevesebbet alszol vagy épp többet használod az agyad (ami nem mellesleg meglehetősen zabálja a ch-t), akkor előfordulhat, hogy nem megy úgy a fejlődés.
    (Nekem például most az a bajom, hogy parázok egypár vizsga miatt, meg fel is borult a napi rendem (ld. még most is ébren vagyok) és fogytam is rendesen, mert nincs annyira jó étvágyam, stb.)
    Az pedig, hogy vékony alkat vagy még inkább arra sarkalljon, hogy többet eszel. Csak magamból tudok itt is kiindulni (ebből a legegyszerűbb :$). Én is vékony alkat vagyok, meg talán gyors is az anyagcserém. Ezért tömegezéskor eléggé ode kell figyelnem a kajálásra, hogy rendben menjen a dolog. A másik döntő faktor az lehet, hogy 2 hónappal ezelőtt mennyire volt rendezett a kajálásod? Mert ha akkor össze-vissza ettél, akkor lehet hogy most fogsz csak beindulni, mikor már normalizálódott az anyagcseréd. Bár mondjuk két hónap alatt már kellett vna. valamit elérni...
    Csak azt tudom én is mondani, amit a többiek, hogy számold ki nagyjából a kcal mennyiséget, és ha nem történik változás, akkor növeld az adagot. Meg ügyelj a folyadék és vitamin bevitelre, bár feltételezem, hogy ilyen tudatos étkezésnél ezzel nincs gond!