-
Roman #10134 Ööö nem ruszli, sima tonhalkonzerv. Csak tonhalkonzervből is van párfajta, van aprólékos, amit apám imád, meg van a törzses, amit meg én imádok.. Aztán hogy a tonhaldarabok miben úszkálnak, az megint változó. Lehet kapni paradicsomosszószost, növényi olajast, olívaolajast, és VIZEST is.
Szóval a gyártók nagyon ügyelnek az állatok jogaira, különben nem úszkálhatnának a tonhalak haláluk után is sós vízben. A probléma csak az, hogy annyira sós az egész, hogy ehetetlen, szóval ilyenkor kell kifundálni valamit. Természetesen nem erre építeném a fehérjebevitelem, "csupán" egyfajta kiegészítés lenne, az esszenciális zsírok miatt.
Tegnap nézelődtem a helyi bbboltban, az eladó nagyon erősködött, hogy "nyomorék leszel, szétkopik minden ízületed" ha nem szedek:
-Konjugált Linolénsavat
-Alfa Liponsavat
-Omega 3 zsírsavakat
-Lenmagolaj kapszulákat
Namármost, omega 3 az van egy rakat a halolajban, szeretek löttyinteni kevéske lenmagolajat a salátákra (az olíva íze hányadék, de néha ráfanyalodok) Meg rengeteg helyről származhatnak esszenciális zsírok. Még az elég szar tejzsír is rengeteg telítetlen zsírsavat, főleg CLA-t tartalmaz (az okosok szerint)
Hogy miért stresszelek ennyit a zsírokon? Csak azért, mert "úgy vettem észre magamon", hogy a zsírbevitel fokozása elég pozitív hatással van a "formámra", energizáltságomra, ízületeimre. Szóval nagyon "áldásos" és "kifizetődő" számomra, ha egy kis plusz energiát fektetek be arra, hogy odafigyeljek a zsírbevitelre.
Sokan mondják, hogy arra csak diéta alatt kell odafigyelni, tömegeléskor nem oszt, nem szoroz. Persze. Ismeritek Dunkelt? A blogos gyereket. Tőle beképzeltebb, nagyobb pofájú, "kihanemén?" ember nem létezik. De még ő is elismerte, hogy a korábbi tömegeléseikor amit elcseszett, az volt, hogy nem figyelte a zsírbevitelt.
Vagy Huncut a musclebuilderről. 7 gramm per testtömegkilogramm szénhidrátot eszik, és alig akar nőni a tömege. A zsírbevitele meg napi 1 kapszula lenmagolaj. S úgy emlékszem,hiába hízik lassan, mégse olyan szálkás.
Aztán lehet csak én vagyok zsírbuzi, meg ilyen hülye, hogy ezzel foglalkozok, de agyamra ment a suli. Ha tudom, hogy ekkora segggeci leszek, akkor tuti nem erre a "nyelvi" tagozatra megyek, hanem szépen követtem volna apám kitaposott ösvényét a természettudományok útján. :@ :@