Roman#10065
a szacharóz azért szar, mert 1-1 arányban van benne glükóz és fruktóz. És utóbbi része miatt. Mert a fruktóz (Norbi kedvence) a májban használódik fel, nem kerül a véráramba, a májban tárolódik rohadt kicsi mennyiségben. S a szervezeted nem is tudja úgy felhasználni, mint izmoknak üzemanyag. Szóval ha a máj fruktóztára telítve van, megy szépen a zsírba.
A fehér rizs gi-je van olyan magas, sőt, tudtommal magasabb is, mint a fehér kenyéré. Finomabb. Nem puffaszt meg fúj fej, mint a kenyér. :D
Amúgy állítólag teljesen helytálló egys kijelentés, miszerint csak a kalória mennyisége számíít, minősége nem. De semmiképp sem egészséges a minőséggel játszani, az emésztőrendszert rohadtul terheli. Mármint, aki tiszta kajáról szemétre vált ilyen-olyan okok miatt, az szenvedni fog, garantáltan. És szálkásodni is, mert a szervezete nem tudja normálisan feldolgozni azokat a szarokat. ALig emészted őket.
Én a fentit "saját tapasztalatból írom", bár a szemétre váltás inkább csak minőségi vátlás volt, fejben folyton ketyegettt a kalorikalkulátor, hogy azért túl sokat ne egyek. És szálkásodtam szeméttől is, csak épp puffadtam, rosszul volta, minden bajom volt. :)