12316971501353788406.png
  • Zocsi
    Először is, miért kapod fel egyből a vizet? :)
    Másodszor, az ismétlések száma sokmindentől függhet. (pl. mennyire vagy jó kondiba, hova teszed a hasazást az edzésben, mikor és hányszor csinálod, kezdő vagy-e vagy haladó, simán hasazol vagy szuperszetben, vagy szuperszetben hiperhajlítással... stb.stb.stb.).
    Amúgy, valahogy úgy szokták kezdeni, hogy kb. 30 hasprés meg mondjuk 20 lábemelés, és csináld ezt mondjuk 3 szériában. Hogy szuperszetben vagy nem ez ízlés dolga. Én szuperszetben szoktam hasazni, hiperhajlítással, mert ez a kettő kinyújtja a másikat. DE! Léteznek olyan edzéstervek is - ami mellesleg nagyon hasznos, csak nekem nincs akkora hasam, hogy így ki kelljen nyírnom -, hogy annyi sorozatot csinálsz, amennyit bírsz. Tehát 3*max ismétléses széria. Ezzel meg az lehet a baj, hogy a has tipikusan egy olyan izom, aminél többször át képes billenni az ember a holtponton. Magyarul, már megcsináltál 80-100-at és már majd be szarsz, meg ég mint állat, de azért 20 még belefér... Másik hasznos dolog lehet, ami nekem korábban bejött, hogy fordított piramisban hasaztam (pl. 30-40-50 ism.). Továbbá szintén jót tesz a kockáknak, ha próbálod minden egyzés alkalmával picit növelni az ismétlésszámot.

Nekem ezek a tapasztalataim. Mellesleg hányszor edzel/hasazol egy héten??