RuneScape
  • hungary
    Kedves Bith és Hagane!
    A jegy az azért jó, mert a rendszer úgy kezeli, mint a pénzt vagy a rúnát, vagy a nyilat, azaz csak egy helyet foglal a hátizsákból. És így - ha mondjuk 3000 szenet szeretnénk átpakolni, akkor - egy 'trade' tranzakcióval lebonyolítható a csere, a 100 'trade'-val szemben. Azaz nem rabolod a másik idejét.
    Jegyet a Bank of Draynor Village melletti piactéren lehet váltani, ill. beváltani.
    Egy jegy az 5 dolgot takar. pl egy szén jegyért 5 szenet kapsz a beváltásnál.
    ------
    EZ A JEGY LÉNYEGE
    ------
    Viszont emlékszem, amikor valaki fél percenként írt nekem, hogy menjek vegyem meg a szenét, de sürgősen, és Karamjáról teleportáltam, hogy minnél hamarabb oda érjek, és az egyik alkalommal kiderült, hogy van 5 darab szene, a másik alkalommal meg mire odaértem eladta másnak.
    ------
    Hasonló ez ahhoz, hogy valaki 1600-at kínál egy mith jegyért.
    1 mith bár jegy 5 mith bárt takar.
    Ennek az előállításához, szükséges 5×4 = 20 szén.
    1600 gp / 20 szén = 80 gp/szén
    ------
    Korábban utaltam erre az aspektusra, amikor valaki azt kérdezte hogyan lehet gyorsan meggazdagodni.
    (1) vegyél valamit 1/4 vagy 1/2 áron
    (2) add el 4 szeres vagy 2-szeres áron
    ------
    Ha kereskedni akar valaki valakivel, akkor illik:
    (1) megmondani mit mennyiért szeretne venni, vagy eladni.
    (2) ha a partner elzárkózik a tranzakciótól, nem zaklatni
    (3) a partner idejét nem rabolni, ugyanis a 'jegyeletlen szén' kifejezés nem adja meg azt a minimális tiszteletet sem, amiért Hagane kikerülhetne ai 'ignore' -ból.