RuneScape
  • Rincewind
    >>>Lacc
    Kissé félreértetted. Azok mellett van csillag akik aktívan nyomulnak, és nem azok mellett akikről semmi hír. Ok? Én is minden este fent vagyok és lám, ott a csillag Cobble mellett.
    Ja, igen, ha már olyan sok küldetést megcsinálták akkor igazán leírhatnás egy pár nagyobbat. Had legyen ez a fórum segítség mindenkinek.

>>>Gabo
    Igazad van, de ez a Runescape. Szerintem nem sorolható egy lapra egy igazi RPG-vel. És azt kell kihasználni ami van. Próbáld azt élvezni amit nyújt, és nem a hibákat keresni. Akkor talán te is megtalálod az élvezetet benne. Egyébként, hogyan tudod összeegyeztetni, a szerepjátékok iránti igényességedet és elvárásaidat, mondjuk a Diablo2-vel. Mert valljuk be, hogy több köze van mondjuk a Quake-hez mint a Szerepjátékokhoz. Egyszerű gyilkolászós Hack&Slash, néhány gagyi küldetéssel. Igazából én számítógépen még csak egy igazi RPG-vel találkoztam. Ez pedig a Baldurs Gate 1-2 volt, meg mondjuk még a Planescape Torment. De visszatérve az RS-re, sajnos te rossz tapasztalatokkal "gazdagodtál" az első játékod alkalmával, és ez kivetül az egész szemléletedre. Ellenben én eddig csak jókat mondhatok el a többi átlag 6-700 játékosról. Már 2-szer fordult elő velem, hogy halál után visszamenve a helyszínre, az ott tartózkodók mindent visszaadtak mind egy szálig. Pedig senki nem kényszerítette őket. Nyugodtan eladhatták volna, ők mégis visszaadták. Vagy egy másik történet:

Meghaltam, de egy nagyon forgalmas helyen, és a tárgyaim természetesen sehol nem voltak, mire visszaértem. Erre kiálltam, és elkezdtem fegyverért kunyerálni. Kb 5 perc múlva megáll egy harcos, és ezt kérdi:
    "Who need's weapon?"
    Mondtam, hogy én, erre ő teljesen ingyen hozzám, vágot egy steel battle axe-ot. Odaírtam neki:
    "You're a god, my friend."
    Erre ő:
    "Not, I'm an angel :)"
    És elhúzott. Többet azóta sem láttam.

Ezt a hülye kis történetet csak azért írtam le, hogy te is lásd nem mindenki csak a haszonszerzés miatt játszik. Van akinek szórakozást nyújt, hogy kicsit kiléphet ebből a világból egy másik fantáziavilágba. Még ha kissé igénytellen környezetbe is :)Partyban nyomni, pedig szerintem élvezet, az hiányosságok ellenére is, hiszen közben beszélgettek, cserélgettek, és jól szórakoztok. Persze rengeteg hiányosság van még benne, de szerintem ez a játék pont attól, hogy 6-700-an játszanak egyszerre, rendelkezik egy olyan feelingel, amit egy single player játék nem mondhat el magáról. Ezért van az, hogy minden este legalább 2 órát ott ülök előtte. Egyébként az általad említett próblémákkal mind egy szálig egyetértek én is, de szerintem a tökéletes Online RPG-re még vagy 10-20 évet kell várni. Én adnék neki még egy esélyt..., nem?

Rincewind