RuneScape
  • Gabo
    A félreértéseket elkerülendő...
    Nem vártam többet a játéktól, mint amit az első képek és az elolvasott leírások alapján lehetett volna. Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy ingyenes, bétás játék. Ennek ellenére olyan alapvető dolgokkal volt probléma, amik hiányában inkább még várni kellett volna a játék nyilvános bemutatásával.
    A legnagyobb hiányosság szerintem a közös harc. Hiába van arra lehetőség, hogy felváltva csépeljék az ellenfelüket, ha az együttes támadásra nincs lehetőség. Ebből kifolyólag ha egy PK-s neki esik a társadnak, nincs lehetőséged segíteni rajta.
    Ha a karakter halál nagyobb veszteséget okozna, akkor talán lenne értéke végre a karakter életének is.
    Ha ez meglenne, akkor már lenne értelme összefogni és közösen, a csapat védelmét élvezve kalandozni. Ennek hatására a csak PK kedvéért játszok száma is rohamosan csökkeni kezdene.
    Nincs semmi lehetőség a renitensek megfékezésére, nincsenek biztonságos zónák. Senki nem végez aktív felügyeletet a játékosok felett, a csak PK-zokat senki nem zárja ki. (Ez valahol persze érthető, hiszen ehhez ember kellene.)
    A játék keretein belül is meglehetne oldani a dolgot. Lehetne mondjuk börtön, esetleg valamilyen városőrség féleséggel kombinálva. A börtönből mondjuk x idő múlva lehetne csak szabadulni, vagy óvadék ellenében. Itt lenne a barátok/klánok jelentősége, ha a rabnak nincs pénze esetleg ők kihozhatnák.
    Ha az őrzők nem számítógép által irányított szereplők lennének, hanem mondjuk valódi játékosok, akkor még érdekesebb lenne a dolog.
    Ezek a legtöbb játéknál működnek, egyértelműen lehetett látni, hogy itt is szükség lesz rájuk. Ráadásul 90%-ban ezek megvalósíthatóak lennének.

Az Ultima Online hivatalos szervereit akinek van egy kis esze nagy ívben elkerüli. A www.sphereserver.com -on van jónéhány free UO szerver. Bár valószínűleg ezeknél sem más a helyzet mint az RS-ben. De ami a legígéretesebb volt az a http://join.at/uduo szervere.
    A fizetős játékoknál a havi összeget és korlátlan internet elérést valamint a telefon költséget külön kell bontani. Az előfizetési díj a játékra 10$ estén kb. 3000 Ft.-ből kijön. Ez azt hiszem nem egy egetverő összeg. A korlátlan eléréssel együtt jobb helyeken 10000 Ft alatt maradnak a költségek. Ha cserébe egy több hónapig tartó játékélményt kap valaki, akkor min. elgondolkodtató a dolog.
    Ennek ellenére lehet, hogy inkább várok. Talán hamarosan jön az UO2 (talán lesznek free szerverek is) és az EverQuesthez is készül egy kiegészítő. Készülőben van még néhány másik játékrendszer is, és talán ezek közül is lesz néhány free.

Lehet, hogy csak az Én bajom, de ha egy játékkal több órát töltök, akkor azt szeretném élvezni is.
    Ha legalább a közös harc megvalósításra kerülne, akkor lehet, hogy kap mégegy esélyt a játék. Addig is nektek kellemes játékot, és remélem hogy még valamikor közösen kalandozhatunk!