RuneScape
  • Rincewind
    A Runescape-ről és egyáltalán az online szerepjátékokról!

Már tudjatok a szomorú hírt, hogy Gladiator végleg itthagyja a Runescape-et, és ezáltal a Dark Angels klánt is. Kár érte, hisz már a kezdetektől fogva velünk volt! Sajnálom, hogy elmegy. Holnaptól, már nem találjátok meg őt a tagok közt :( Mindenesetre ez a dolog rákényszerít arra, hogy megosszam veletek néhány gondolatomat és tapasztalatomat:

Bizony volt már olyan, hogy én is beleuntam a játékba! Ez mindenkivel előfordul. Ilyenkor elvan valamilyen single player játékkal és ez jó. Én például a Runescape mellett Black & White-ozom, meg persze ott van még a Baldurs Gate II. Ám előbb utóbb úgy is visszatér ide. Ha más nem a kíváncsisága által, hogy na ugyan mit frissítettek mióte nem voltam fent? Viszont a Runescape pont az a játék, amit elvileg az ember sohasem tud megunni! Több okból is:
    1. A legfontosabb, hogy állandóan frissítik, ezáltal mindíg van valami újdonság a játékban! Ha belegondoltok, akkor szerintem beismeritek, hogy előttetek is lebeg legalább 5-6 olyan dolog, amit már alig vártok. (nálam az első helyen Karamja áll aztán a Player Houses, Papi varázslatok és a Runafegyverek).
    2. Az, hogy ez online, ad a játéknak egy olyan légkört, amit egy single player játék vagy akár egy lanon játszott multi, sohasem fog nekem megadni. Például egy sgl jatiban nem tudom megcsinálni azt, hogy kiállok a tér közepére és elkezdem hangosan árulni a portékámat, mint egy igazi kufár. És tudom, hogy aki odajön az nem egy gép által irányított bot, hanem egy másik ember. Mikor alkudozom akkor azt úgy csinálom, mint a való életben, csak mondjuk nem 2 kiló répára, hanem egy runite plate mailre csinálom! Sok tekintetben nagyon életszerű ez az egész! És emiatt olyan élvezetes!
    3. A klán. Nincs mégegy játék ahol ennyire érezném azt, hogy vannak barátaim, akikre minden tekintetben számíthatok. A klán olyan mint egy nagy család! Mindenki ismer mindenkit, mindenki cimbi mindenkivel. Én még, ha le is állnának a Runescape fejlesztésével (ami persze nem fog bekövetkezni, hisz amíg fejlesztik, addig van pénzük), tudom magamról, hogy akkor sem szívesen hagynám ott a társaim, akik annyi bajban és mókában voltak mellettem! Persze ezek nem csak a klántársakra igazak!!!
    Mindenkivel megeshet, hogy beleun valamibe. Én is beleuntam már többször is a Runescape-be, de aztán mindíg jött valami új, valami érdekes és azon vettem észre magam, már hajnal 3 van, de én még mindíg csak játszok. Erre nekem a Baldur's Gate-en kívül még egy játék sem volt képes. Csakhogy egyszer annak is vége szakad. A Runescape-nek viszont...

Hát ennyi lenne, remélem nem volt nagyon unalmas, viszont eléggé tanúlságos!

Rincewind