Vizet a procira, sokat, s hideget!
-
Sid #90 Bocs, hogy csak most jelentkezem, de eddig géptávolban voltam....(Ezt főleg dikkmának mondom).
Most, hogy átnéztem a topic egy-két heti termését, lenne egy két megjegyzésem:
1. Az a dikkma féle tüskés hűtő szinte ugyanaz, amit mondtam....
2. Úgy gondoltam, hogy itt a topicban mindenki elmondja nyugodtan a véleményét, aztán megvitatjuk... De mivel neked csak az jó ha neked van igazad :)
3. Igaz, hogy már régi volt a hozzászólás, de én olyat nem mondtam, hogy nem tudod mi a cuspacer, ami szerintem egy király dolog, mivel a hűtés hatásfoka igencsak függ az érintkező felülettől, ami a proci meg a blokk között van, és bármi jó, ami megnöveli azt, mert igy is noveli az átvitt hőt.
3. Az a hütő, amit ixyon rajzolt nagyon királynak tűnik, van biztos keringés és a proci felett nagy hőátadó felület.
4. Az a plexi-öszvér amit beraktam, a viz be- és kivezetését nem úgy gondoltam elhelyezni, hanem egyet középen - ahol befolyik a viz - esetleg kettőt hármat egy sorban, és a blokk két szélén - ami párhuzamos a beömlők sorával - kiömlőket, kettőt, hármat. Úgy gondoltam, hogy a jó kis ventillátoros hűtők, amikkel levegővel le tudják hűteni a processzort, nekem is éppen elég jók ahhoz, hogy vizzel hűtsem őket. Abból indultam ki, hogy ahhoz, hogy ne legyenek örvények, pont egy ilyen borba kell, mivel hosszú párhuzamos bordái vannak, ahol szépen elfolyik a víz, amit aztán a szélén összegyűjtök. Majd még összedobok valami képet.