Vizet a procira, sokat, s hideget!
-
Jó lenne az olaj, de annak nagy a viszkozitása, lassan keringene. A desztillált víz amúgy meg alig vezeti az áramot...de az is algásodik. Az alkohol a király, bár vezeti az áramot, de nem lesz algás.
Na, azért jöttem, elmeséljem, mit intéztem ma.
Reggel tettvágytól készen, élénken már 7-kor (!!) kipattantam az ágyból, és megnéztem a South Park mozit cd-ről, majd Insane-ztem, amit éjszaka töltöttem le. Giants-ozni is akartam, de nem lehet feltelepíteni... na nem ez a lényeg. Sokat morfondíroztam a hűtésen, mondom van időm, végül is pénzem soha sincsen, de azért elmegyek egy bontóba. Egy órába került, mire végre elindultam. Egy újabb óra, mire kutyatámadásokat és kérdezősködések garmadáját a hátam mögött tudva megtaláltam a bontót. Alig 20 perc várakozás az ebédszünet végéig, majd beszereztem egy Opel Kadett C fűtőradiátort. A 3 ruppót sem sajnáltam érte, mert jó állapotú. Hazahoztam, tesóm megérkezett, kitisztítottuk, ő el is ment a bótba, és hozott csöveket, rövidet, hosszút. Szóval, van blokk, van pompa, van radiátor, van víztartály, néhány réz darabkára van még szükség, és összeállhat a nagy mű.
Ha fél órával ezelőtt írom ezt a szöveget, a következő már nem állna itt: miután egész délután fúrtam-faragtam az akkor teljesen üresen álló gépházat, sikerült egy NAGGGYON király helyet találnom a radiátornak. Meg is csináltam a réseket, majd összeraktam a gépet, és a radiátort tesztelni kezdtük. Közben elmúlt 6 óra, felléptem internetre, mondom, csak jön ez a macó Tomcat, és neteztem. A radiátor egy vödrön volt, a vödörben a pumpa, ami a radiátorba nyomja a vízet, és onnét folyik vissza. Na ez így ment szépen, aztán elmentem vacsizni. Eccercsak egy szürcsögő hangra lettünk figyelmesek: egymásra néztünk a tesómmal, és tépés be a szobába. A 10 liter víz egyenletesen szétoszolva a padlón, az ágy alatt, a számítógép felé folyva. El is érte már egy ideje, mire megemeltük a gépet. Szépen ki akartam kapcsolni, de le volt fagyva. Íjj, mondom. Táp-kapcsoló ki, majd törlés, porszívózás. Gép be: boot képernyő van, post nincs. B****a meg... 3 perc múlva: WinME feláll, aztán lefagy. Mondom, íjjha. Most jó, talán nem ment tönkre semmi...
Lehet, nem érdekel senkit, csak azért mondom, figyelni kell ezzel a dologgal. Én most csak nem láttam, ahogy az öcsém a gumicsövet nem nyomta be teljesen a vödörbe, de ha a gépben folyik szét 10 liter víz, akkor tényleg lehet gond.
Most is itt ülök nedves zokniban, lusta vagyok átcserélni.