Segítséget kérek
  • Bokafix2
    Üdv

Valaki tudna segíteni? Mostmár tudom, mi a probléma a géppel, de a megoldás nem megy.
    Szal, nem tudtam miért jöttek be idegen oldalak, ha a keresőben rákattintottam egy találatra. Nos, tüzetesebben utánajártam és annyit megtudtam, hogy egy szemét trójai vírusról van szó, ami a gépre kerülés után törli saját magát, így a vírusírtók nem ismerik fel. Viszont előtte még csinál egy olyat, hogy bejegyzéseket hoz létre a Registryben a HKLM/System/CCS/Tcpip/parameter/interfaces részben (lehet máshol is, ki tudja) ahol 85.255.119.186-ra változtatja az ip címet. Interneten utánanéztem ennek az ip címnek és bár angol nyelvű oldalakon volt róla szó, de a "Trojan" címszó is ott díszelgett a cím mellett. Tehát innen világos, hogy mit jelent az ilyen ip cím a Registryben. Ezt meg is néztem a reg-ben és télleg ott figyel a kis tetű.

A DHcp Name Server, NameServer, Dhcp Ip Adress és DHcp Subnet Mask bejegyzéseit változtatja meg - eddigi tudomásom szerint.
    Kipróbáltam a HJT-t, ki is jelezte a mocskot az adott helyen és le is fixáltam de ez nem oldja meg a gondot. Fogalmam sincs miért. Talán újra másolja magát, mivel lehet egy központi magja, de ezt nem találtam meg.

Aki tudja, hogy kell elbánni vele az leírhatná, mert már rohattul unom a kis drágát.