Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Promi
Ezt meg regebben talaltam valahol, hatha segit.

Avi-ba felirat égetése

A következõ leírásban található codec lehet másféle is, de annak a beállításait nem tudom. Én így szoktam csinálni, nekem így vált be, ezért nem is akarok változtatni rajta. Remélem azért így is tudok segíteni, és a programok közé azért ez a codec is bekerül, hátha másnak sincs kedve kísérletezgetni.

Milyen programok kellenek hozzá?

- VirtualDub 1.5.10

- Subtitler.vdf plugin

- VSFilter.vdf plugin

- DivX 4.12 Codec

1.) Elsõként a két plugint a VirtualDub „plugins” könyvtárába kell rakni.

A „Subtitler.vdf”pluginnal .ssa feliratot, a „VSFilter.vdf” pluginnal meg minden egyéb (.ass, .srt, .sub..) feliratot lehet az aviba beleégetni.

2.) Megnyitjuk a VirdualDub progit.

File => Open video file => Betöltjük az avinkat

(Ogm-et és mkv-t nem lehet, azt elõbb át kell konvertálni aviba, vagy kiszedni belõle az avi-t és az audio-t külön virtualdubmod-dal, ráégetni virtualdub-bal, majd újra hozzárakni az audiohangsávot a kész feliratos avinkhoz).

3.) Video => Filters… =>Add => itt már ott van a két pluginunk, vagyis ha .ssa-t akarunk beégetni, akkor itt a „subtitler”-re kell duplán rákattintanunk (Avery Lee jobb oldalt), ha minden egyéb feliratot, akkor meg a „TextSub”-ra (Gabest jobb oldalt).

Ha a „subtitler” kellett nekünk, akkor bejön egy ablak, betöltjük az .ssa-t, és mást nem kell itt átállítani => OK és mégegyszer OK.

A „TextSub” esetén simán csak megnyitjuk a feliratunkat és OK.

4.) Jön a tömörítés beállítása. Ha ezt a lépést kifelejtjük, akkor szépen a vinyónkról elfogyaszt kb. 20-30 gigányi (!!) szabad területet, de lehet hogy többet, nekem eddig ez volt a maximum, mivel már velem is elõfordult egyszer-kétszer J.

Video => Compression… => Itt duplán rákattintunk a DivX Codec 4.12-re

(Itt van az, hogy én ezt használom, de más codecet is ki lehet próbálni, vagy épp a legfrissebb DivX-et, csak azoknál a beállításokat nem tudom)

Jobbra „Configure”, és beállítunk pár dolgot:

- Balra fent „Variable bitrate mode: 1-pass quality-based”

- Performance/Quality: Slowest (el lehet térni ettõl a beállítástól)

- Jobbra középen „Encoding quality: 97%” (én ennyire állítottam, ettõl szintén el lehet térni)

Minden más beállítás maradjon, ahogy volt => OK és mégegyszer OK.

5.) Video => Full processing mode

6.) File => Save as Avi, és elkezdi a munkát. Sokáig tart! Egy 22 perces részt kb.25 percig csinál.
---------------------------------------------------------------------------------

1. Letöltöd a virtualdubot innen:
http://www.doom9.hu/Soft21/Editing/VirtualDub-1.5.9.zip
2. Felinstallálod.
3. Letöltöd a filtert innen:
http://www.doom9.hu/Soft21/Subtitles/subtitler-2_3.zip
4. a Subtitler.vdf file-t bemásolod a virtualdub/plugins mappába
5. letöltesz egy subtitle szerkesztõ programot:
http://viplay.cs-wuzz.com/downloads/subtitleworkshop106.zip
vagy egy bármilyen sub/srt to ssa convertert, pl.: http://www.divx-digest.tv/software/subtitle/SRTtoSSA.zip

6. a, Felinstallálod a subtitle workshop-ot, és a kívánt subtitlet save as-ként elmented sub station alpha (ssa) formátumként.
6. b, az srt to ssa converterrel átkonvertálod az srt feliratot (ha más a kiterjesztése használd a workshopot) ssa-ra.
A lényeg az, hogy a feliratod ssa kiterjesztésû legyen.
7. Virtualdubbal megnyitod a kívánt avi-t.
8. Aztán: video/filters/add.../subtitler (itt kell lenni ha a vrt filet beraktad a pluginokhoz)/ok
9. Megjelenik egy subtitler: configuration ablak, itt be kell tölteni az ssa kiterjesztésû feliratot (a beállításokkal nem kell foglalkozni)
10. Show preview-vel megnézheted hogy néz ki a felirattal a film.
11. Ha megfelel, akkor video/full pocessing mode (lényeg: ne legyen a direct stream copy beállítva)
12. majd video/compression (beállítod a tömörítést) {valahogy tudja menteni magától is eredeti kompresszióval, de nem tudom hogyan}
13. Végül file/save as avi és elmented (kell egy kis idõ amíg végigmegy)
Hi
Az eMule-lal olyan problémám van hogy ha leszsdek valamit pl ISO hiába mountulok nem indítja el. Szkripthiba vagy a gépemmel van valami?
gecc
Hello
Van 1 kis problémám ez a g*ci "mswinsfixers.exe" mia f*sz lehet, mert minden indításkor fut, használja procit és nincs net, ha kikapcsolom akkor már van internet. Ha vki tudja mi ez kérem segítsen.

bauer15
az avi2dvd nemkonvertáléja át egyáltalán
a convertxtodvd pedig nem rakja rá a feliratot

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

mi az hogy nem megy?

bauer15
csá nekem olyan program kéne amivel avi formátumból dvd formátumot tok csinálni
és feliratot is rá tudom tenni
próbáltam az avi2dvd-t de az nem megy
se a convertxtodvd
Segytsetek köszi

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

Dj Faustus
ATW,UW,CJB de hát ez a te döntésed hova akarod SZERINTEM az atw a legjob!

Dj Faustus
A Thermaltake Silent Boost leírásában a következõ szerepel:
Application for AMD Athlon XP up to 3400+ & AMD Sempron up to 2800+

Tehát jó AMD Athlon XP processzorokra egészen a 3400+-os fajtákhoz; és SocketA-s Sempronokhoz 2800+-os fajtáig.

Neked egy AMD Athlon 2200+-os procid van, ami SocketA-s; így tuti jónak kell lennie rá (még egy "öreg" SocketA-s AMD Duron-ra is jó lenne).

kirol
Az mitõl lehet, hogy amostanában, ha *avi -t játszok le akkor megy szépen a kép és kb 10 mp- enként egy pillanatra megakad a kép, aztán rögtön be is hozza magát.

De ez negyon idegesít. Miért lehet ez?
Az kizárt, hogy a CPU-m nem bírná, meg eddig is jó volt.

newil
Hello,tárhelyszolgáltatók közül amelyik legalább 500mb-os ingyenes tárhelyet ad,melyiket ajánljátok?Melyik a legmegbízhatóbb?

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.

De amúgy jó az oldal amit írtál!KÖSZI!

Ezeket a tag parancsokat már ismerem!Ezek az alap parancsok nélkül nem lehetne HTML!

hi

megtudná mondani vki hogy ez a hütö: Thermaltake SilentBoost AMD XP 3400+
jó-e egy amd 2200+ ra???
elöre is kösz

\\__/) (O.o) ( } { )

Dj Faustus
Az UPC Chello-ja kábeltv-s hálózaton keresztûl jön -> Ebbõl következik hogy != (nem egyenlõ) az ADSL-lel. -> Ebbõl következik hogy nem PPOE-t használ, hanem sima Ethernet-et, normál DHCP-s szolgáltatást kell beállítani a routerben, nem PPOE-t.

Summa summárum: megadtam a protokollt is, és az átviteli módot is.

úgy tûnik a dvd-t sikerült visszahozni.... most jön a többi.
gordonmail
De én nem azt kérdeztem, hogy milyen kábelen jön, hanem a protokollt kérdeztem. De mindegy, a Chello ugysem lehet nállunk, mert nincs lefedettség. Pedig zat írják hogy bárhol^^

(O_o)

egy öregecske northwood magos p4 2.0 Ghz 640 MB ram Winfast tv 2000 xp tuner, Audigy hangkártya+ integrált, geforce 6600 GT. az alaplap vmi noname mercury fos. De nem is ez a lényeg, mert eddig semmi gond nem volt, és másik vonyón lévõ windows-zal most sincs gond, ami nem SP2-es. Egyszerûen nem értem, hogy az sp2 miért rebootol driver update-nél. szép magyr mondat volt, mi.... J és az is nagyon vicces, hogy amikor betölt a windows még van dvd meghajtóm, be is tudok róla fájlokat olvastatni, aztán kicsit késõbb eltûnik. mihelyt befejezte az "új" hardver telepitését, és azt hiszi, hogy sérült vagy hiányzó drivere van.
Milyen alapod van?
meg egyáltalán milyen gép ez?

nem a dvd meghajtó drivere a lényeg, mert ahhoz persze, hogy nem telepitettem semmit, hiszen a windows beépitett része. Az a lényeg, hogy TV kártya drivert frissitettem aztán restartolt a gép. És most minden összekuszálódott a driverek között. Nem ismeri föl a dvd meghajtót, a 2 hangkártyát is újra kell majd telepitenem, de ahhoz nem ártana, ha újból látná az optikai meghajtót. Csinált már ilyet, hogy driver frissités közben restartolt. Akkor hangkártyát telepitettem. Szóval nemtom mi van. Meg hogy miért jó ez, hogy újraindul driver frissitéskor.
dvd meghajtóhoz driver??na ne már...<#ejnye1><#nyes>

Valaki meg tudná mondani hogy a tetves XP sp2 mi a francnak restartol, ha egy drivert frissitek? És hol lehet ezt kikapcsolni? TV Kártya drivert akartam frissiteni, most elszállt mindkét hangkártyám drivere, a DVD meghajtó drivere, amit azóta se lát. marha jó, lehet, hogy reinstall lesz az egészbõl...
newil
Megvan...én voltam bamba meg láma. köszi minde(n)(gy)kinek.

Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.

Dj Faustus
"UPC - Chello:
Ez is a PPPoE kapcoslatot használja, mint az ADSL Internet"

Nem, ez kábelTV-s - nálunk is ilyesmi van - a routeren normál DHCP-t állítottunk be neki (Dynamic IP Address).

Dj Faustus
Itt van a visszaállítása. Pont az ellenkezõjét kellene csinálni.

gordonmail
Helo
UPC - Chello:
Ez is a PPPoE kapcoslatot használja, mint az ADSL Internet (pl.T-Online)?

(O_o)

newil
Azért szeretném kitörölni,mert van helyette a WindowBlind amiben benne van a lomtár csak épp szebb kivitelben.Az asztalon viszont nem hagytam semmit csak ez a program van...és a Lomtár ikonja.Amit nemtudok eltüntetni...ezért lenne jó valami megoldás erre.

Dj Faustus
"magamtól úgyse tudom hogy milyen tag kódok vannak"
Itt elolvashatod magyarul.
Itt meg angolul példákkal.

"meg hova mit írjak"
Vastagon szedem a kötelezõ elemeket, vékonyan az opcionálisakat:
1. <!DOCTYPE:.. (hogy pontosan melyiket kell írni azt te választod meg. A Te esetedben még a <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">)
2. <html>
3. <head>
4. <title>Oldalcím</title> - Az oldal címe
5. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> - ez például a karakterkódolást (jelen esetben közép-európai) állítja be, de sok más hasonló <meta>-elem létezik...
6. <style type="text/css">...</style> - ide jön a HTML-be ágyazott CSS stíluslap.
7. <script type="text/javascript">...</script> - ide a Javascript részek
8. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/menu.css">

9. </head>
10. <body>
11. A <body> és a </body> elem közé sok minden kerülhet - csak a <meta>, <title>...</title>, <link>, <base>, <isindex> elemek nem (a <style>...</style> és <script>...</script> elemek idekerülhetnek, de nem érdemes odarakni õket - ha feltétlenûl nem muszály.)
12. </body>

13. </html>

A HTML kvázi programozási nyelv. Nem kattingatós, rajzolgatós dolog.
Videóról folyamatokat érdemes tanulni (például: Ottó motor mûködése) - grafikai/videószerkesztõ/3D programoknál hatásosabban alkalmazható - de leírónyelvet/programozást gyakorolni érdemes (tanultam programozni, szóval videó nem hatásos - neked kell pötyögni).

torrente111
szerintem is mert ez hasznos dolog.minek törölni

Oké!Semmi gond de szerintem elég hülye öklet!

torrente111
neked!nyugi csak helyeseltem a válaszodat!!

Ezt kinek írtad?

Amit innen lelehet tölteni videókat azoknak nálam nincs képük kellene hogy legyen képük vagy nem?

torrente111
jogos!!!

(Szerintem)Sehogy.De minek akarnád kitörölni hát ez elég hüje öklet!(vagy ha estleg az a problémád a lomtár-ral hogy mindig ki kell ürítened akkor azt megtudod csinálni hogy ne kelljen neked saját-kezûleg kitürülnöd:lomtárra jobb klikk--->tulajdonságok--->"A törölt fájlok ne kerüljenek át a Lomtárba,hanem azonnal semmisüljenek meg opciót pipáld be!)(de itt fen áll a veszély hogy véletlen kitürülsz valamit ami kellene és nem tudod vissza állítani)

Dj Faustus
Üdvözöllek dicsõ lovag...

"a hang vhogy úgy szar ahogy van"
Mi a konkrét baj vele? Szaggat? Recseg? Halk? Hangos? Torz?

"vmi vbr cucc és nekem nincs semmmim a vbr-hez"
A vbr nem külön kódek, hanem egy tömörítési metódus.
Általában a veszteséges tömörítõk (MP3, Ogg) használja.

Amit ajánlok:
* Nézd meg GSpot segítségével milyen kódek is kell pontosan.
* A http://www.free-codecs.com/ oldalról szerezd be hozzá a megfelelõt.
* Ne használj kódekcsomagot. Vannak erre jobb megoldások: 1. vagy beszerzed egyenként a zzükséges kódekeket (Divx, XVid, Ac3, MP3,OGGDS - bár az elsõ kettõ helyett ott az FFDShow), 2. vagy beszerzel egy kódekekkel egybépített lejátszót (MPlayer, VLC Media Player).

newil
Hello mindenkinek,hogy lehet kitörölni az asztalon található Lomtár ikonját.
<#lama><#confused>

AZ Oktatóvideó.hu-n található "weblapszerkeztés alapjai" nevû videó teljes változatát nem lehet valahonnan letölteni?

Jó tudom hogy vannak ilyen könyvek de az én véleményem szerintem videósegítségével így könnyebb mert mutássák hogy mit hogyan lehet.Meg magamtól úgyse tudom hogy milyen tag kódok vannak meg hova mit írjak...!De azért köszi a véleményed!

Dj Faustus
"AZ Oktatóvideó.hu-n található "weblapszerkeztés alapjai" nevû videó teljes változatát nem lehet valahonnan letölteni?"
Szerény véleményem szerint ne ilyen "oktatóvideóról" akarj megtanulni weboldalt szerkeszteni (mivel a weboldalkészítés leírónyelveken alapszik, és abban levõ elemek funkcióját kell megérteni, nem egy program kezelését).

Vannak erre remek leírások, szakkönyvek.
Ebben a topicban megadtam egy csomót.
És a legfontosabb: gyakorolni, kisérletezni, tapasztalni!

csõ srácok!
Az lenne a problematikám hogy szereztem egy filmet....avi kiterjesztéssel de a hang vhogy úgy szar ahogy van sztem kódolási hiba az audio vmi vbr cucc és nekem nincs semmmim a vbr-hez...tuttok vmit ajánlani...???
PLÍZ!

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

AZ Oktatóvideó.hu-n található "weblapszerkeztés alapjai" nevû videó teljes változatát nem lehet valahonnan letölteni?

Mhosah Myth
Hali! Lenne egy problmám de sehogyse tudom megoldani... :S A lényeg, hogy beraktam egy hálókártyát egy gépbe. Windows reinstall volt. A windows kiírja, hogy új hardver található a gépben de amikor elindítom a telepítõt az meg azt írja ki, hogy nem található hálókártya a gépben lépjen ki és gyõzõdjön meg róla, hogy beraktam-e a hálókártyát. Kipróbáltam már 7 fajta telepítõt de egyik sem jó pedig pontosan olyan típusú hálókártyatelepítõt szedtem le a netrõl... Mi lehet a baja? Nem tudok elõrébb haladni sehogy. Megpróbáltam másik PCI-slotba de ott is ugyanez. A windows felismeri de a driver telepítõnél meg azt írja, hogy nincs hálókártya... 😞

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Kiszeded a cd irodat és berakod helyette.miért lenne baj ha 2 iró van a gépbe? 😊
Segítsetek! Bedöglött a dvd íróm. Már másodszor, ugyhogy még mindig garanciás. Most hogy bebiztosítsam magamat, hozatok még egyet a gépbe és ezt újra kicseréltetem. Nincs müszaki akadálya annak, hogy egy gépbe két dvd író legyen? Pentium IV. gépem van!!
Balumann
közbe megtaláltam a topicot, már nyitott valaki. Ott írják szintén hogy billentyûzet függõ. Na mind1 😞

Balumann
Hi!
Nem tud valaki arra megoldást, hogy a billentyûzeten ha a space vagy alt mellett lenyomok 2 billentyût, akkor ne pittyogjon? 😞 Már kérdeztem valamelyik topicba, mondták hogy billentyûzet függõ. De azóta vettünk egy másink billt, multimediasat, és az is ugyan úgy pittyeg olyankor és nem veszi be 😞 (bár igaz, hogy az elromlott, 3 hét használat után vagy 3 gomb nem akart visszajöni lenyomás után magától :| úgyhogy visszavittünk). De ezt biztos nem lehet valahogy windowsba beállítani, vagy nincs valami kiegészítõ ehhez? mert nagyon jó lenne 😞

hi

egy olyan progi kell ami win alol látja a linuxot?
mer van egy gép amiben a vinyon linux van és azt a vinyot akarom betenni az én gépembe amin pedig win van.
vki help

elöre is THX

\\__/) (O.o) ( } { )

Dj Faustus
Errõl az oldalról indulva, innen:
ftp://ftp.externet.hu/pub/mirror/sac/graph/ans305ev.exe (a magyar Google 3. találata a jasc animation shop 3 keresõszavakra).