Segítséget kérek
  • Sil78
    -Az alap Maxthon telepítő 1.8 mega. Nem hiszem, hogy ez olyan őrült nagy méret lenne. Ebbe beletartozik egy csomó minden is, amit a Firefox-ban te plugin-nal érsz el.

Az alap telepítőben 2 db plugin van (Flash Save, ViewSource - a Firefox mindkettőt alapból tudja nagyon is jól, nem kell hozzá semmilyen kiterjesztés), valamint 1 alapskin. A Combo-ban levő EnableRightClick-hez szintén nem kell kiterjesztést használni Firefox alatt, és jelszókezelő is van Firefoxban alapból (akinek meg annál komolyabb kell, meg a bejelentkező gombot is lusta megnyomni, az válogathat többféle kiterjesztés közül, igény szerint).

-A "rendelkezésre álló plugin-ek", amelyek a Maxthon oldalán vannak, csöppnyi töredékei annak, amit lehet találni pl. ezen az oldalon.

Az általad megadott oldalat néztem eredetileg is, az alapján mondtam, amit mondtam. Messze nem éri el a Firefoxnál megszokott kiterjesztések választékát és minőségét.

-A plug-inek telepítése baromi egyszerű: bemásolod külön könyvtár alá a Maxthon-ba, aztán az Options-ban meg bekapcsolod. Baromi bonyolult ám...

Meg előtte kicsomagolom a zip fájlt pl... Ilyet Firefoxnál csak akkor kell csinálnom, ha épp le akarom fordítani vagy átírni szerencsétlen kiterjesztést. Egy sima kiterjesztés-telepítés Firefoxnál kétféleképpen lehetséges: az első, hogy a .xpi fájl linkjére bal egérgombbal kattintok, és engedélyezem a telepítést, a másik módszer, hogy lementem azt a néhány KB-os fájlt a gépre, és ráhúzom a Firefox ablakára. Utána újraindítom a böngészőt, és kész, már működik is. (Nem kell semmit sehova másolgatni.)

-Help az még tényleg nincs, de a legtöbb kérdésre van válasz a FAQ oldalon, több nyelven is.

Ez édeskevés, különösen azoknak, akik még nincsenek tisztában mondjuk a füles böngészés rejtelmeivel.

-Még egy, korábban kérdezted: "Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?" A válasz: (többnyire) igen (bizonyos banner-ek helye fennmarad, ha vmi komplikált embed/object módon van az oldalba építve, vagy ha javascript generálja le). Gyakorlatilag bármit, ami a weboldal html forrásában van, ki lehet szűrni és az onnantól kezdve nem jelenik meg. Elvileg akármi kiiktatható, még pl. a csúnya szavak is, ha valakinek az a mániája. :)

Mindjárt lecsekkolom, hogy is megy ez, csak feltelepítem.