20837
Segítséget kérek
  • miatyánk
    Üdv. mindenkinek!

Sürgősen meg kéne oldanom a következő problémát:

Adva van egy angol nyelvű WindowsXP, és a Corel Draw 10. Na most a Corelben képtelen vagyok magyar ékezetes karaktereket elővarázsolni annak ellenére, hogy telepítettem a Corel kelet európai etűkészleteit, és a Windows nyelv és régió beállításainál a magyart állítottam be.

Hogy lehet azt elérni, hogy a Corel alapértelmezésben kelet európai karaktereket használjon?
  • BaliBoy
    Sziasztok! Nekem egy Mpeg2 layer 1 vagy layer 2 AUDIO coderre (konverterre) lenne szükségem! pls ha valaki tudna segíteni, hogy honnan tudom letölteni, az legyen szíves segítsen! Előre is köszi!
  • chryst
    Hali Nektek!Tudnátok Nekem vlmi okosságot Namo webeditor 6 Trialhoz.serialom van de hova mit minek.patch v.valami?köszike
  • lck
    Esetleg próbáld meg ezzel. Nekem már hozott vissza ezt-azt.
  • PetruZ
    Ha felülírtál valamit, annak reszeltek. A rendszervisszaállítás csak rendszerfájlokat véd, mást nem.
  • replicat
    Halli! Ha valaki tudna segíteni adatvisszaállításban, kérem írjon! A probléma a következő: Flashget segítségével felülírtam egy fájlomat. Eleve érthetetlen hogy miért a legutoljára mentett fájl letöltési útvonalát használja mikor az alapértelmezett volt beállítva és direkt ellenőriztem hogy nincs ott olyan néven állomány mint amit le akartam tölteni, de mind1. A baj már megvan. Próbálkoztam néhány visszaállító szoftverrel, persze kipróbáltam volna az XP rendszervisszaállítását is, ha nem csak egy visszaállítási pont maradt volna összesen, ami az eset utánra esett. Szóval jól megszívattam magam. Mégis volna valami mentőötletetek?
  • Sil78
    Hmm, akkor már inkább http://sher.* , vagy valami hasonló... a *sher* szerintem okozhat hamis pozitívokat. Egyébként nem mindig mutatja az Állapotsorban a linket (ráadásul amit mutat, az a cél, nem magának a blokkolandó reklámnak az elérési útja, és a kettő nem mindig egyezik meg). Még az Indexnél sem mindegyik reklámnál mutatta a Maxthon az Állapotsorban a linket. Viszont választ kaptam az eredeti kérdésemre: úgy néz ki, hogy nem tünteti el nyom nélkül, otthagyja a helyét üresen.
    Az AdBlock az ilyen üres helyeket össze szokta vonni, amennyire csak lehet, hogy ne maradjanak lyukak az oldalban, lásd pl:

(épp azért választottam az Indexet, mert ott nem 100%-os, marad egy kis nyoma...)
  • ironmaiden
    A www.index.hu oldalon lévő reklámok nagy részét kiszedi egy ilyen bejegyzés a tartalomszűrőben:
    *sher*
    Ehhez elég csak a hírdetésre állni az egérrel és leolvasni az állapotsort.
    Ez egyébként sok magyar oldalon műkszik.
  • Sil78
    A Maxthonnal való ismerkedést meg asszem be is fejeztem mára, ez az AdHunter csak nagyon felületesen hasonlít az AdBlock-ra. Nem találtam benne olyan részt, ahol felsorolná az adott oldal blokkolható elemeit, így a bonyolultabb fajta reklámokhoz - de akár még egy sima flash cucchoz is - szükséges szűrőfeltételeket az oldal forrásából kell kibogarászni (ami nem túl felhasználóbarát megoldás szerintem). Megpróbáltam tesztelni pl az Indexen (ott van alapból jó sok reklám), de amikor megpróbáltam megnézni az oldal forrását, megnyitott vagy 15-20(!) különböző fájlt a Jegyzettömbben (bár nem értem, ehhez minek külső program), ráadásul így még színkódolás se volt a szintaxishoz. Ráadásul iszonyat lassú is, valahogy nem az IE sebességéhez vagyok szokva, főleg mióta 1Mbit-es netem van.
  • Sil78
    Az úgy nem ér, mert akkor máris nyertél... ;-)
  • PetruZ
    Jó, akkor tegye ki mindenki az asztalra, amije van, aztán mérjük meg, kié a hosszabb... :P
  • Sil78
    -Az alap Maxthon telepítő 1.8 mega. Nem hiszem, hogy ez olyan őrült nagy méret lenne. Ebbe beletartozik egy csomó minden is, amit a Firefox-ban te plugin-nal érsz el.

Az alap telepítőben 2 db plugin van (Flash Save, ViewSource - a Firefox mindkettőt alapból tudja nagyon is jól, nem kell hozzá semmilyen kiterjesztés), valamint 1 alapskin. A Combo-ban levő EnableRightClick-hez szintén nem kell kiterjesztést használni Firefox alatt, és jelszókezelő is van Firefoxban alapból (akinek meg annál komolyabb kell, meg a bejelentkező gombot is lusta megnyomni, az válogathat többféle kiterjesztés közül, igény szerint).

-A "rendelkezésre álló plugin-ek", amelyek a Maxthon oldalán vannak, csöppnyi töredékei annak, amit lehet találni pl. ezen az oldalon.

Az általad megadott oldalat néztem eredetileg is, az alapján mondtam, amit mondtam. Messze nem éri el a Firefoxnál megszokott kiterjesztések választékát és minőségét.

-A plug-inek telepítése baromi egyszerű: bemásolod külön könyvtár alá a Maxthon-ba, aztán az Options-ban meg bekapcsolod. Baromi bonyolult ám...

Meg előtte kicsomagolom a zip fájlt pl... Ilyet Firefoxnál csak akkor kell csinálnom, ha épp le akarom fordítani vagy átírni szerencsétlen kiterjesztést. Egy sima kiterjesztés-telepítés Firefoxnál kétféleképpen lehetséges: az első, hogy a .xpi fájl linkjére bal egérgombbal kattintok, és engedélyezem a telepítést, a másik módszer, hogy lementem azt a néhány KB-os fájlt a gépre, és ráhúzom a Firefox ablakára. Utána újraindítom a böngészőt, és kész, már működik is. (Nem kell semmit sehova másolgatni.)

-Help az még tényleg nincs, de a legtöbb kérdésre van válasz a FAQ oldalon, több nyelven is.

Ez édeskevés, különösen azoknak, akik még nincsenek tisztában mondjuk a füles böngészés rejtelmeivel.

-Még egy, korábban kérdezted: "Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?" A válasz: (többnyire) igen (bizonyos banner-ek helye fennmarad, ha vmi komplikált embed/object módon van az oldalba építve, vagy ha javascript generálja le). Gyakorlatilag bármit, ami a weboldal html forrásában van, ki lehet szűrni és az onnantól kezdve nem jelenik meg. Elvileg akármi kiiktatható, még pl. a csúnya szavak is, ha valakinek az a mániája. :)

Mindjárt lecsekkolom, hogy is megy ez, csak feltelepítem.
  • Sil78
    Ez engem is érdekelne, hisz az Opera is kb annyi ismert sebezhetőséggel rendelkezik, mint a Firefox, és egyikben sincs ActiveX meg hasonló cuccok már alapból. A Firefox nem engedi programok települését a netről, hacsak nem engedélyezted előtte az adott oldalnak, ez nem tudom, Operában hogy van. Az Operában is van popupblokkoló alapból, és a reklámokat is le lehet benne tiltani (bár nehézkesebb, mint a Firefox+AdBlock kombináció, de kb ugyanaz, mint a Firefox alap reklámletiltási lehetősége). Gondolom, azt Operában is meg lehet adni, hogy mit engedsz a javascripteknek, meg hogy honnan és milyen cookie-kat engedélyezel, meg hasonló alap dolgokat. Most így hirtelen más biztonsági szempontok nem nagyon jutnak eszembe, hacsak az nem, hogy a Firefox tud 256 bites AES titkosítást is kezelni (az IE csak 128 biteset tud, az Operát meg nem tudom).
  • PetruZ
    Akkor talán alaposabban utánanézhettél volna...:
    -Az alap Maxthon telepítő 1.8 mega. Nem hiszem, hogy ez olyan őrült nagy méret lenne. Ebbe beletartozik egy csomó minden is, amit a Firefox-ban te plugin-nal érsz el.
    -A "rendelkezésre álló plugin-ek", amelyek a Maxthon oldalán vannak, csöppnyi töredékei annak, amit lehet találni pl. ezen az oldalon.
    -A plug-inek telepítése baromi egyszerű: bemásolod külön könyvtár alá a Maxthon-ba, aztán az Options-ban meg bekapcsolod. Baromi bonyolult ám...
    -Help az még tényleg nincs, de a legtöbb kérdésre van válasz a FAQ oldalon, több nyelven is.
    -Még egy, korábban kérdezted: "Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?" A válasz: (többnyire) igen (bizonyos banner-ek helye fennmarad, ha vmi komplikált embed/object módon van az oldalba építve, vagy ha javascript generálja le). Gyakorlatilag bármit, ami a weboldal html forrásában van, ki lehet szűrni és az onnantól kezdve nem jelenik meg. Elvileg akármi kiiktatható, még pl. a csúnya szavak is, ha valakinek az a mániája. :)
  • ironmaiden
    A honosítóműhelyen lévő fájl minden Maxthon-hoz jó.
    A telepítőt máshonnan is letöltheted.
  • lck
    Köszi a #893-t erre gondoltam.

A Firefox <> Opera témára visszatérve. Biztos hogy sok szempont és érv állhat mindegyik mellett és ellen. Annyit tapasztalatból tudok hogy Firefox óta a spyware szűrők nem találnak semmit nálam. Operánál sokkal több dolguk volt. IE-ről nem is beszélek. Az katasztrófa volt.
    Nekem ez a legfontosabb, úgyhogy mindenkép marad a Firefox.
  • Sil78
    OK, bár eredetileg a Combo-t akartam telepíteni, megspórolandó néhány alapvető kiterjesztés telepítését. Mi a fene 3 MB pár plusz kiterjesztésen meg skinen?
  • Sil78
    Hát nem tudom, engem az Opera tökéletesen hidegen hagy (nemcsak a reklámcsík miatt), szerintem feleslegesen túlbonyolított a felhasználói felülete, és vannak benne felesleges funkciók, mint a Mozillában is. (Te évekig Operát használtál, persze hogy megszoktad. Én még csak néhány hónapja használok Firefoxot - a 0.93 óta -, de nekem ez állt kézre már az első napoktól. De ez ízlés dolga, van, akinek a Firefox alapfilozófiája jön be, van, akinek az Operáé.) A Firefox ezzel ellentétben rendkívül egyszerű, könnyen kezelhető (szerintem tök intuitív az egész, nagyon hamar bele lehet tanulni), és pontosan azt tudja és azt csinálja, amit én akarok, maximálisan testreszabható. Alapból is egy jó kis böngésző, de ami igazán megfogott benne, az épp a moduláris felépítése, hogy kiterjesztésekkel bármit meg lehet csinálni vele.
  • stratoman
    Van magyar verziója.
    http://www.honositomuhely.hu/
  • Sil78
    Rendben, letöltöm és kipróbálom a Maxthont, bár általában a programok leírását ill FAQ-okat átolvasva, a screenshot-okat megnézve, több oldalon utánakeresve elég jól el szoktam tudni dönteni, mit érdemes letöltenem. Ami így telepítés előtt feltűnt (már persze azon kívül, amit eddig is tudtam, hogy tudja a ma már alapnak számító dolgokat, mint füles böngészés meg hasonlók), hogy nincs neki magyar verziója (illetve egy régi verzióhoz van csak magyar fordítás - bár tudok angolul, szeretem, ha a programjaim magyar nyelvűek, pl a Firefox kiterjesztéseim többségét is lefordítottam magamnak), hogy a letöltendő fájl nagyobb, mint a Firefox telepítője (pedig ez még csak nem is egy önálló böngésző, hisz a gépen már meglevő IE motorra épül rá), és hogy igencsak hiányos a dokumentációja, különösen egy kezdő szemével nézve. Belekukkantottam a rendelkezésre álló pluginekbe is, eddig nem vagyok elájulva (ráadásul a telepítésük is szükségtelenül bonyolultnak tűnik a Firefox jó kis .xpi fájljaihoz képest).
  • ironmaiden
    Pontosan miben mutatkozik meg az, hogy biztonságosabb? Az még esetleg hihető, hogy a Firefox biztonságosabb mint az IE. De az nehezen hihető, hogy biztonságosabb mint az Opera. Talán azért biztonságosabb a Firefox mert a fejlesztők ezt fújják állandóan? Mindenesetre ezt még nem hallottam senkitől, hogy az Opera nem biztonságos.
  • Sil78
    Szerintem az Extended Statusbar-ra gondolsz.
  • lck
    Én évekig Operát használtam, most Firefox-ot használok.
    A véleményem a következő: Az Opera kezelhetősége jobb. ( Észre sem veszed hogy használod, annyira kézreáll. ) A Firefox viszont biztonságosabb. Ez nekem egyenlőre fontosabb.
  • ironmaiden
    A helyzet az, hogy a gépemen fent van a Firefox, Maxthon, Opera illetve az Avant Browser. Szerintem ezek közül az Opera illetve a Maxthon a legjobb. A Firefoxban sok mindent kézzel kell utána beállítani illetve letölteni, míg a fentiekben minden alapban benne van.
    Az Opera alaphelyzetben, ha valaki nem vásárolja meg, megjelenít egy reklámot, de ez könnyen orvosolható.:)
    Ha nem találsz screenshotot akkor töltsd le és próbáld ki. Én mindenesetre nem szoktam olyanról véleményt mondani amit nem ismerek csak képről.
  • lck
    Ja bocs, a Firefox -ban akartam kérdezni. Csak ahogy láttam az előző válaszodat egyből a Firefox topic jött be rá. Te és a Firefox számomra ugyan az a kategória. :-)
  • lck
    Szia Sil !

Ne haragudj hogy olyat kérdezek ami már volt, de egyszerűen nem bukkanok rá visszaolvasva. Te biztos kapásból tudod: Melyik az a kiterjesztés amelyik alul mutatja az aktuális netsebességet ? ( mint ahogy az Operában van ). Előre is köszi a türelmedért.
  • gyorgy
    Köszönöm indenkinek a segítségét,ugy látom érdemes tanulni!!!
  • Sil78
    Olyan sok különbség nincs a sima IE és a Maxthon között biztonsági szempontból, és az IE motor szerintem kifejezetten hátrány. Utánanéztem, a reklámszűrése valóban hasonlít a Firefox AdBlock-jára, bár konkrétan a szűrőlista képernyőjéről nem találtam screenshot-ot (így nem tudhatom, mennyire könnyű a kezelése). Viszont képes tényleg nyom nélkül eltüntetni a reklámokat, mint az AdBlock (úgy, hogy le se töltse, és a helye se maradjon meg)?
  • ironmaiden
    A HiDownload-ban van lehetőség arra, hogy közben meghallgasd mint mentesz le?
    Aki csak rádiót akar menteni annak nem hiszem, hogy kell jobb a lentebb említett AudioJack-nél.
  • galenius
    legjobb a hidownload.
    magyar, stream video és audio-t is lement.
  • Atti0503
    Aki tud olyan programot, amivel a helyi hálózatra való feltelepítés után szabályozhatjuk, hogy a kliensgépek 1) csak azt lássák, hallják
    ami a szerveren töténik, vagy 2) saját dolgokat is tudjanak csinálni az legyen szíves írjon nekem az {[email protected]} címre. Ez egy tanórára kéne; a lényeg, hogy a tanár engedélyezni vagy tiltani tudja egy program szabad kezelését. Ha tiltva van, akkor a kliensek csak azt lássák, hallják ami a szerveren történik. Ha engedélyezve, akkor szabadon lehessen dolgozni a kliensgépeken.
    Elöre is mindent köszönök, atti0503.
  • ironmaiden
    A Maxthon-ban ezek alapban benne vannak, én az egyik ismerősöm tanácsára tettem fel, mert a sima IE igencsak dobálta a reklámokat illetve egyebeket. Szerintem a Firefox csak addig biztonságosabb amíg egy csupasz IE az összehasonlítási alap. Az IE-re épülő böngészőkkel összehasonlítva, mint pl. a Maxthon, már szinte semmi különbség nincs.
  • Sil78
    Ja, ha csak a kéretlen popup-okra gondoltál, akkor popup-blokkolóra van szükséged, ez a legtöbb böngészőben már alapból be van építve (Internet Explorernél viszont csak az SP2-höz van), szóval csak letöltesz és telepítesz egy másik böngészőt. Ezt tudomásom szerint tudják az alternatív böngészők (pl Firefox, Mozilla, Opera) és az IE-re épülők is (Maxthon, Avant, stb).

Amit én írtam, az a módszer alkalmas gyakorlatilag az összes reklám letiltására nyom nélkül, és nagyon egyszerűen. Tehát eltüntethetők vele a bannerek, reklámframe-ek, scriptek, flash animációk stb is (popup-blokkoló meg a Firefoxban is már alapból van, méghozzá kifejezetten jó, általában csak azt blokkolja, amit kell). Ha érdekel, a menete az, hogy letöltöd és telepíted a Firefoxot, utána telepíted hozzá az AdBlock kiterjesztést (vagy simán rákattintasz az AdBlock linkjére Firefoxban, vagy letöltöd a gépedre, és utána ráhúzod az egérrel a Firefox ablakára a .xpi fájlt). Utána újraindítod a Firefoxot, és az Állapotsorban, a képernyő jobb alsó sarkában lesz egy "AdBlock" felirat. Ha arra rákattintasz, felsorolja az oldal összes blokkolható elemét, amiből válogathatsz (blokkolhatsz akár egy konkrét képet, vagy egy egész domaint is, a * használható jokerként). Ezenkívül a legtöbb reklám blokkolható vele a jobb egérgombos menüből is, vagy pl rá is rak kis fülecskéket a reklámokra, hogy még egyszerűbb legyen a szűrők hozzáadása. További beállítások meg az Eszközök / AdBlock menüből elérhetők.
  • stratoman
    Itt találhatsz olyan böngészőket amik ezt megakadályozzák:

http://www.honositomuhely.hu/kateg5i.html
    Ha maradni akarsz az InternetExplorer alapoknál akkor az egyik legjobb a Maxthon. A Beállítások ->Maxthon beállítások menüben mindent be lehet állítani.
    Vagy választhatod a már említett Firefox böngészőt.
  • gyorgy
    MARSUNAK:Igen ,azokra gondolok amikor elöjön egy ablak ami az akaratom ellenére jelenik meg.Sajnos sokszor olyan sex hirdetés is amire én még nem vagyok kiváncsi.
    SILnek:Ha tudnád egy kicsit részletesebben,megköszöném.Mit kell csinálnom,hogy alkalmazni tudjam az általad leirtakat.
  • Sil78
    A legegyszerűbb (és leghatékonyabb) módszer gyakorlatilag bármilyen reklám letiltására: Firefox böngésző + AdBlock kiterjesztés
  • marsu
    A felugró és lenyíló ablakokra gondolsz? Amik akaratod ellenére jelennek meg??
  • gyorgy
    Hellótok!Tud e valaki arra megoldást ,hogy WEB lapokat letudjak tiltani és ne jelenjenek meg a gépemen.Föleg itt elsQsorban reklámokra gondolok.Egy kezdQ köszönettel vár megoldásokat.
  • marsu
    hi a Tmpgenc nevű programmal, átalakítód az avit mpeg-be, és a Néróval kiíród vcd-be. És kész is.
  • nagybajszu
    Hogyan tudnám az általam letöltött .avi-kat átalakítani olyan formátumú filmekké, amit asztali lejátszón is meg lehet nézni?