Segítséget kérek
-
turho #4660 Segítsetek kérlek. Valami Antispyware quake néven bejelentkező agresszív idegesítő szar felmászott a gépemre. Valami Ad-aware klónnak adja ki magát. Installálódik is néha, hiába uninstallálom, egy idő után megint felmászik a programok hozzáadása/eltávolítása menübe is, mint installált cucc. Alul az óra melletti részre beült a tálcára. Egy kisegítő lehetőségek ikon egy piros áthúzott karikával felváltva villog. Néha feljön egy érdekes reklámbuborék, szintén valami figyelmeztető szöveggel, miszerint a gépem fertőzött és egy jó programra va szükségem. Nem lehet belőle kilépni, mert akkor is agresszíven megvásárlásra vagy regisztrálásra buzdít. Néha elindul magától. Két napja próbnálom ezt a xart leszedni valahogy, de hiába. Nod32, Ad-aware, Spybot, Xoftspy programokkal gyilkolnám, de akármit csinálok, megmarad. Regedittel is találtam manuálisan 1-2 bejegyzést, de valószínű kézikereséssel sosem találnám meg az összetevőit.
Nem tudom levakarni sehogy. Van, hogy az adsl betárcsázóablakhoz hasonló ablakkak már gépindításkor csatlakozni akar a netre. A magánhangzók helyén cirill betűk vannak amikor ezt az ablakot feldobja.
A fenti 3-4 program nem bír vele semmilyen beállítással eddig.
Segísetek, mit próbáljak még meg, illetve mi a fene lehet ez? A google sem talál ilye néven semmit, hogy antispyware quake
Ui: XP SP2 hu, tűzfal van, frissítések naprakészen telepítve, állandó NOD32 figyelés.
És mégse tudom kiirtani a mocskot