Segítséget kérek
  • balcsi70
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Van egy asztali gép benne 2 db vinyó.(régiek-vagyis anno géppel együtt vettem újonnan). A második vinyon most semmi nem volt,egy mentést akartam volna majd csinálni rá az oprendszeres vinyoról.Most egy olyan eset történt hogy nagyon lassú volt a gép tehát alig töltött be aztán ha betöltött ott is lassú volt.Most utoljára már be se töltött.Csináltam egy javítást az XP-cd-ről és helyreált,A saját gépbe láttam a második (D:)meghajtót de ha megakartam nyitni csak gondolkodott. Na ekkor gondoltam hogy esetleg ez okozta a galibát hardverileg.Szétszedtem a gépet a csatlakozóját kihúzgáltam meg vissza aztán megint bekapcsoltam a gépet és már a (D:) jele is eltűnt nem volt ott.Most vagy az IDE kábel nem jó vagy a vincsivel van baj.Ezt hogyan lehetne tesztelni? Van valami hasonló program mint a Memtest ami ellenőrzi a memóriakártyát csak vincseszterre? Hogyan tudnám letesztelni hogy érdemes e egyáltalán foglalkoznom ezzel a vincsivel vagy sem? Várom a válaszokat. A segítséget előre is köszönöm.