Segítséget kérek
  • Balumann
    Nem teljesen értem most, hogy hogy cserélődött meg a partíció betüjel, egyébként nem hiszem, hogy ennek problémát kellene okoznia. Általában ha nem elsődlegesre települ az XP és van mellette msik oprendszer, akkor kap másik betüjelet (tehát nem a C -t), ez nem okozott gondot.

Az én javaslatom az, hogy töltsd le az Eazeus Partition Master -t, csinálj vele egy boot lemezt, és azzal állítsd be a partíciókat, elől legyen a Windows partíciója (primary partíció), és a másikat meg mögé tedd (ennél mind1, hogy primary vagy logikai partíció), nagy valószínűséggel nem fog elveszni az adat, ha nem törlöd, hanem csak átméretezed illetve helyezed, de csak óvatosan a progival :-)

(az áthelyezést úgy értem, hogy mondjuk a csíkon elől van az adatokat tartalmazó partíció, és utána amire a Windows menne, akkor a windowsét töröld ki, a másik partíciót nagyítsd ki, majd az elejéből vegyél el helyet a Windowsnak).

A másik megoldás amit gergely1991 is javasolt, hogy bebootolsz egy Ubuntu destop lemezzel, és az segítségével kimásolod az adatokat (akár pendrive/külső vinyó, de ha egy lan kábellel össze tudod kötni a gépeddel, akkor átrakod a gépedre és úgy). Ez mondjuk a biztosabb megoldás :-)

Az sincs kizárva valóban, hogy a vinyó sérült.