Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ha van hálózati port a nyomtatón akkor igen, egyszerûen csak routerbe, a többit sajna nem tudom, valószínûleg van rajta egy szoftver, ami kér ip címet a router dhcp -jétõl, meg csinál egy szabványos nyomtató megosztást meg ilyesmi.
-Akkor ami a routerbõl felmegy a padlásra UTP kábel, azt próbáljam meg egybõl a gépembe vezetni? Úgy értem biztos van valami kis szerkentyû ami két UTP kábelvéget össze fog vagy mi :/
-A dolgozószobai gépet meg ahogy eddig simán a routerbe gondolom, ahogy eddig volt
-A nyomtatón szerencsére van hálózati megosztáshoz port. Szintén csak simán azt is a routerbe?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
A Switchnek leginkáabb akkor van értelme, ha van egy állandóan futó szervergép, szerveres oprendszerrel, ami egyben DHCP kiszolgálóként (meg akár tartománykezelõ és ilyesmiként is) mûködik, és megosztja mindenkivel az internet kapcsolatot. Ha ez nincs, akkor a switchet ki kéne iktatni a hálózatból, és csak routerrel megosztani a netet.
A router mögött automatikusan egy belsõ hálózat lesz, azonban az internet aznélkül is mûködik, hogy egy gépnek kéne megosztania.
A nyomtató megosztása (ha közvetlenül nem lehet hálózatra kötni) akkor szintén csak úgy oldható meg, ha az a gép amire rá van kötve a nyomtató, fut akkor amikor nyomtatni szeretnél (LAN -on keresztül osztja meg). Tehát nyomtató megosztásánál gyakorlatilag a router annyival lenne elõnyösebb a switchez képest (ha nem szerver oprendszer van a gépen, dhcp kiszolgálóval), hogy nem kell manuálisan bepötyögni IP címeket, hogy meg legyen a belsõ hálózat ^^
találtam egy gépet, ez van nálunk is:

All hail the double x!
Van egy kis gondom az itthoni hálózattal. Most elõször elmondom, hogy hogy jön-megy itthon a net, aztán hogy mi a baj 😄
Tehát:
Szépen bejön a házba egy vezeték. Van egy kis doboz ami külön választja a telefon vonalat az internettõl. Az internet zsinórja belemegy a routerbe, hogy legyen itthon wlan. Ebbõl a routerbõl megy egy kábel a dolgozó szoba számítógépébe
A baj ott van, hogy pl. most is nekem nincs internetem, de wifizni lehet. Ez már csak azért is baj mert csak én nem tudok ilyenkor netezni 😄 most nincs beüzemelve a dolgózoban a szg, és most úgy csináltam, hogy direktbe kötöttem a routert a szg-emmel, de ez csak ideiglenes. Az érdekel, hogy tudja e valaki, hogy ez miért van? Majd késõbb szeretném a nyomtatót is hálózatra kötni, de egyenlõre ezt kéne valahogy megcsinálni. Addig amíg be volt üzemelve a dolgozóban a gép addig nekem a normál módon jött a net, nem tudom ez mit számít. Remélem érthetõ és tudtok segíteni 😊
Egy olyan programot keresek amivel videókat lehet kockázni (vagy valahogy elhalványítani vagy torzítani vagy valamit).
Ismer valaki ilyet?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Amúgy alapból azért tettem újra a windowst, mert volt valami vírus, ami miatt nem lehetett netezni. De mivel format c volt, ezért gyanítom a vírus eltûnt. Igaz, hogy van külön egy D meghajtó, amirõl feltettem a drivert (ergo a vírus elméletileg ott elrejtõzhetett), de windows install után elsõ dolgom volt, hogy vírusellenõrzést csináljak.
Szerzõdést majd megkeressük, ha legközelebb megyek hozzájuk. Lehet, hogy tényleg a kód rossz? Fene tudja, ami erre enged következtetni, az az, hogy pontosan ugyanezt csinálja akkor is, ha rossz kódot adok meg neki. Csatlakozik, kéri az IP címet, nem kap, majd ledob a hálózatról.
nem lehet, hogy elérte a maximum felhasználószámot a router?
All hail the double x!
ezzel elindítod a regisztrációs adatbázis -t, itt valahol be tudod tölteni a reg file -t
vagy jobbklikk a reg file -on és társítás, itt meg kiválasztod (ha lehet egyáltalá) a regisztrációs adatbázist
btw, alapból a reg file -t hozzá kéne adnia a reg -hez sima duplaklikk esetén, nálad nemtom mi lehet...
Bazinga!
Egy olyan programot keresek amivel videókat lehet kockázni (vagy valahogy elhalványítani vagy torzítani vagy valamit).
Ismer valaki ilyet?
The Matrix has you...
ha jogsértõ akkor is küldenek, de idõhatárral, legalábbis szerintem, tehát mondjuk van 1 heted, hgoy töröld a cuccot, ha nem akkor mi fogjuk esetleg még téged is kitiltunk.
The Matrix has you...
Szerintem is nem hinném hogy törölnék ha 1 hónap vagy 1 évig nem nézné senki:S
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
The Matrix has you...
az a helyzet, hogy letöltöttem egy elméletileg .reg kiterjesztésû fájlt, mert valami gebasz van a dvd meghajtómmal és registryben kellene változtatni, és elvileg ez a fájl megoldaná, azonban txt jegyzettömbben nyílik meg. Ez mitõl lehet, hogy tudnám orvosolni, hogy bekerüljön a regisztrációs adatbázisba? elõre is köszi a választ!
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
http://flatouthungary.info/images/stories/logo_clear.jpg
Más!
Windowsra vmi jóféle msn klienset tudtok ajánlani. WLM -t utálom.
Amiket eddig próbáltam, de valamiért nem jöttek be:
Trillian, aMSN, Pidgin, Emesene
Bazinga!
Egyelõre kipróbáltam a GOM Playert, ez úgy tûnik, viszi az összeset. Azért megjegyzem a többit is, sosem lehet tudni 😉