Segítséget kérek
  • Balumann
    Az Avast nem tűzfal, csak vírusírtó, vagyis semminek a kapcsolatát nem blokkolja. Én mondjuk asztalin itt nem, de a másik gépen meg a netbookomon a Windows tűzfalat használom, 100% -os védelmet meg amúgy sem fog egyik ilyen sem adni, ha nagyon be akarnának törni a gépbe. Arra jó, hogy tudjam mi szeretne felmenni a hálózatra és letiltani.

Avast nem tudom hány vírust fogott meg nekem, vagy anyám gépén, mivel csendes üzemmódra van téve (csak nagyon sürgős esetekben küld bármit), egyről tudok, hogy vírus volt, amit hiába indítottam el, nem sikerült. Aztán rájöttem, hogy Avast tiltotta le. Én tökéletesen meg vagyok elégedve az Avastal, szerintem teljesen jó védelmet biztosít így otthoni felhasználónak.

Amúgy nem biztos, hogy az a jó, ami több kártevőt észlel, például abban az esetben, ha azok éppenséggel mégsem kártevők! Most nem jut eszembe a vírusírtónak a neve, amit először próbáltam ki a gépemen (NOD -ot használtam korábban, csak kicsit elegem lett belőle, meg nem is ingyenes), mindenesetre kapásból kitörölte vagy 30 indítófájlom, olyat is amit már 4 éve használok, egyik sem volt vírus.

Szinte biztos vagyok benne, hogy az a 34 sem vírus volt, amit az Avira talált.