Segítséget kérek
  • Jim Morrison
    Hello !
    Van egy kis gondom az itthoni hálózattal. Most először elmondom, hogy hogy jön-megy itthon a net, aztán hogy mi a baj :D
    Tehát:

Szépen bejön a házba egy vezeték. Van egy kis doboz ami külön választja a telefon vonalat az internettől. Az internet zsinórja belemegy a routerbe, hogy legyen itthon wlan. Ebből a routerből megy egy kábel a dolgozó szoba számítógépébe [router a dolgozóban, vagyis egy helyen van de ez mindegy]. És van még egy zsinór ami felmegy a padlásra ahonnan egy switch-en keresztül van levezetve hozzám az internet[asztali gépem van].

A baj ott van, hogy pl. most is nekem nincs internetem, de wifizni lehet. Ez már csak azért is baj mert csak én nem tudok ilyenkor netezni :D most nincs beüzemelve a dolgózoban a szg, és most úgy csináltam, hogy direktbe kötöttem a routert a szg-emmel, de ez csak ideiglenes. Az érdekel, hogy tudja e valaki, hogy ez miért van? Majd később szeretném a nyomtatót is hálózatra kötni, de egyenlőre ezt kéne valahogy megcsinálni. Addig amíg be volt üzemelve a dolgozóban a gép addig nekem a normál módon jött a net, nem tudom ez mit számít. Remélem érthető és tudtok segíteni :)