Segítséget kérek
  • merida111222333
    Üdv! Van egy kis probléma a gépemmel és segítséget szeretnék kérni.
    Van egy nem mai (6,5 éves) AMD gépem. Tavaly június környékén alaplapot kellett benne cserélni, de mondták hogy a vinyó szektorhibás, ne csodálkozzak ha majd idővel cserélni kell. Szóval lényeg az hogy a legutolsó XP telepítés tavaly októberben történt és azóta minden rendben volt egészen mostanáig. Kb 2 héttel ezelőtt egyik nap az xp betöltése után olyan hibaüzenet fogadott hogy az xp nem tudja betölteni az éppen használt aktuális profilt, ezért létrehoz egy ideiglenest, aminek a beállításai a sz.gép leállítása után elvesznek. Újraindítottam és másodjára már nem írta ki, hanem egyből a saját profilom töltődött be. Másnap bekapcsolás, és az xp töltése után amikor az üdvözlőképernyőnek kellene bejönnie újraindult a gép. Következő újraindulásnál megpróbáltam egyből csökkentett módban indítani, így sikerült betölteni az xp-t. Csináltam egy kis karbantartást, (lemezkarbantartó, visszaállítási pontok törlése, Easy Cleanert futtattam, és töredezettségmentesítést, amit mellesleg nem tud megcsinálni, ami nem túl biztató, és beállítottam hogy következő indulásnál futasson egy CHKDSK-et. Talált is egy rakás hibás fájlt, meg mindent, javította amit lehetett, és ezek után már sikerült az xp-t betölteni. 2 héttel később vagyis tegnap. Egyik pillanatról a másikra kiírja hogy az explorer.exe hibát észlel ezért leáll, de nem csak egyszer, hanem folyamatosan újraindul és leáll, már az xp betöltése után nem sokkal. Újraindítom, f8 --> csökkentett mód, így semmi baja. Ha a saját profilomba akarok belépni egyből folyamatosan kapom a hibaüzenetet, az exlorer.exe hibát észlel ezért leáll. Eszembe jutott hogy esetleg nem-e valami vírus vagy program ütközik vele, így tettem megint egy próbát Ctrl+Alt+Del-->felhasználóváltás --> Ctrl+Alt+Del+Del --> Rendszergazda fiókkal belépek, így semmi baja. Végül azt csináltam hogy létrehoztam egy új felhasználói fiókot, és most ezt használom, ezzel minden oké.
    Az a gyanúm hogy az eredeti felhasználói fiókban betöltődik valami program (vírus?) ami blokkolja az explorer.exe-t. Ha valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a gond kérem segítsen. Bocs hogy ilyen hosszú lett de úgy gondoltam így teljes a történet.