Segítséget kérek
-
Möbiusz #14269 Sziasztok!
Leírom esetemet, hátha valaki okosabb tud rá magyarázatot adni. Nálam a Windows frissítések úgy vannak beállítva, hogy csak értesítsen ha vannak és majd én eldöntöm a továbbiakat. Eddig ez az elmúlt két évben így is történt mindig. Ma reggel is megjelent az ismerős kis sárga ikon az értesítési területen, hogy van frissítés a Windows Defenderhez. Elindult (volna) a letöltés/telepítés a szokásos módon, de közben eltűnt a NET kapcsolatom. UPC a szolgáltatóm, de ennek nincs különösebb jelentősége gondolom. Modemen továbbra is világított(villogott) a hozzá tartozó zöld LED és kis ikon ott volt a Tálcán jobb oldalt, hogy van kapcsolat. De nem volt, mert jött a hibaüzenet, hogy FF nem találja a Startlapot a megadott web helyen. Próbálja újra. Próbáltam de semmi. Felhívtam az UPC technikai segélyszolgálatát, de azt mondták nincs errefelé hálózat kiesés vagy hiba, de azért adtak egy tanácsot. Azt, hogy (próbaképpen) húzzam ki a modem 220 V-os hál. csatlakozóját a konnektorból és néhány perc múlva dugjam vissza.
Először azt hittem, tréfálnak még rá is kérdeztem, hogy nem ugratnak ugye? Megtettem ezt a ki/be dugdosást és ezek után minden helyre állt a NET-el. Nézegetem megint a híreket és látom megint ott a kis sárga frissítésekre figyelmeztető ikon. Nagy naivan elindítottam a letöltést és erre megint előjött az előbbi, NET eltűnési jelenség. Most már gyakorlottan oldottam meg a ki/be dugdosást. Újból lett NET megint. Erre már célirányosan rámentem a Windows Update oldalra és ott elindítottam a frissítések keresését. Talált is egyet (amit már előtte is kétszer) a Defenderhez valót. Rákattintottam megint a frissítések letöltésére és már nem is csodálkoztam rajta, megint eltűnt a NET. Újabb ki/be dugdosás és megint jó minden.
Bocsi a hosszú bevezetőért, de azt kérdezném, hogy mi lehet ezzel a frissítés letöltéssel a problémám? Eddig sosem volt ilyen hibajelenség nálam.
Köszi a válaszokat előre is.