Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Windows Vista és Office 2003 van rátelepítve a gépemre, mégis ha meg akarok nyitni dupla kattintással bármilyen .doc fájlt (bárhová van mentve), ezt írja ki:
A Windows nem találja a(z) 'C:/Users/MirP/Documents/lista.doc' fájlt. Ellenõrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra.
Mi lehet a probléma? Fontos lenne, ha valaki tudna válszt adni, mert nagy szükségem van egyes dokumentumokra! Elõre is nagyon szépen köszönöm a választ!
Készítek egy videót ( Video Studio 11 Plus-sal, családi képek és zene ) és szeretném, ha visszaszámolná benne az idõt! Meg lehet ezt oldani valahogy, akár más programmal a már kész videón? Fél percnél kezdõdne és vissza kellene számolnia 1200-ról 0-ra! Milyen progival / opcióval valósítható meg???
Elõre is köszönöm! Üdv: Foky
Sohasem fogod beütni a fejed a képességeid plafonjába!
1. Összekötöd a gépet a routerrel (LAN porton).
2. A gépeken csak annyit kell beállítanod, hogy a Start menü/Hálózati kapcsolatok-nál a hálózati kártya - Helyi kapcsolat néven szokott szerepelni - jól van beállítva. Helyi kapcsolaton jobb klikk/Tulajdonságok/TCP/IP protokollon dupla bal klikk IP-cím automatikus kérése, illetve a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése legyen bejelölve.
3. A routerhez adott kézikönyvben elolvasod hogyan kell elérni a router beállítófelületét, hogyan kell benne beállítani a PPOE kapcsolatot, hogyan kell leellenõrizni, hogy létrejött-e a kapcsolat.
A kábelmodemnek a router WAN portjába kell csatlakoznia.
(Amúgy mit kéne tudnom a DHCP-rõl?)
Az 1ik gép: 619-es hibakóddal nem csatlakozik fel a netre!"
Ha jól sejtem ADSL (vagy más hasonló PPPOE-s betárcsázást használó) Internet-szolgáltatást használsz. Ez esetben a routernek kell betárcsáznia (a kábelmodemet a router WAN portjába kell dugni), nem a gépeknek (amik a LAN portokon vannak, illetve vezetéknélküli router esetén vezeték nélkül csatlakoznak a routerhez).
A gépek automatikusan DHCP-n keresztûl kapják meg a belsõ hálózatbeli IP-címüket, így tudják használni az Internetet a routeren keresztül - betárcsázás nem szükséges egyik gépen se.
Ma kötötték be a netet...
Megy is szépen. Csak egyszerre kéne mennie a 2 gépnek... errõl egy router gondoskod(NA) (!!!)
Az 1ik gép: 619-es hibakóddal nem csatlakozik fel a netre!
Log-okhoz nem naon értek... de vmi standard eljárás ien esetben???
2.Melyik windows telepitésre szeretne bejelentkezni?Nyomd meg az 1 gombot.
3.Irja be a rendszergazda jelszavát:ha adtál meg jelszót ird be,ha nem nyomj enter-t.
4.Beirod FIXBOOT,majd entert nyomsz.
5.Biztosan új rendszertöltõ szektort szeretne írni C: particióra?nyomj egy i betût.
6.Beirod FIXMBR,majd entert nyomsz.
7.Biztosan új rendszertöltõ rekordot szeretne irni?nyomj egy i betût.
8.EXIT parancsal kilépsz,majd indítsd újra a gépet.
Megjegyzés:FIXBOOT
fixboot meghajtónév:
E paranccsal új Windows rendszertöltõ szektort írhat a rendszerpartícióra. A parancsszintaxisban használt meghajtónév annak a meghajtónak a betûjele, melyre a rendszertöltõ szektort írni szeretné. A parancs a Windows rendszertöltõ szektorában bekövetkezett sérüléseket javítja, és felülbírálja a rendszertöltõ partícióba való írás alapértelmezését. A FIXBOOT parancs csak x86 alapú számítógépeken használható.
FIXMBR
fixmbr eszköznév
A rendszertöltõ partíció fõ rendszertöltõ rekordjának (MBR) javítása. A parancsszintaxisban használt eszköznév annak az eszköznek a neve, melyen új fõ rendszertöltõ rekordot kíván létrehozni. Az eszköznév megadása nem kötelezõ. Erre a parancsra akkor lehet szüksége, ha egy vírus tevékenysége miatt megsérült a fõ rendszertöltõ rekord, és a Windows nem indul el.
FIGYELEM: A parancs vírus jelenléte vagy hardverprobléma esetén sérülést okozhat a partíciós táblában. A parancs használata következtében egyes partíciók elérhetetlenné válhatnak. A Microsoft a parancs használata elõtt víruskeresõ szoftver futtatását ajánlja.
A laptopom a rendszer indításakor azt írta ki, hogy "Hiányzó NTLDR, újra indításhoz nyomjon ctrl-alt-delt".
Ennek az oka az lehet, hogy a C: gyökere nagyon szét lehet töredezve.
A Microsoft azt írta, hogy rendszerindító lemezzel indítsuk el a bcupdate.exe-t amit elõtte rá tettük a floppyra, vagy vmi másra.
Na de most jön a csavar. Laptopba én hogy tudok tenni rendszerindító lemezt?
Már próbáltam úgyis, hogy cd-re csinálom, de úgy nem megy, ugyanazt írja ki.
Windows cd-rõl elõ lehetne hívni a parancssort?
Ötleteket sürgõsen kérek, válaszotokat elõre is köszönöm!
Hegi
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Ez mellett nyugodtan használhatsz skin "fabrikáló" progit, de lehetõleg egyszerre csak egy legyen fenn, nehogy összeakadjanak.
Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!
OpenOffice?
"Csak sokkal többel kellene tõccsön, korlátozódik 100 kB/s-re mikor legalább 1 MB/s-al is kéne menjen."
1. A szolgáltató által megadott sebesség a maximum sebesség nem az átlag.
2. Az elért hálózati sebességet több minden befolyásolja.
Befolyásolhatja az adott szolgáltatás - jelen esetben torrent - amit igénybe veszel, a szolgáltatás és a szolgáltatód közti vonal minõsége/terheltsége, a szolgáltatód hálózatának terheltsége (esetleg hogy priorizálja-e a torrentet), az általad használt hálózati eszközök/szoftverek.
3. "És pontosan mit jelent ez, hogy nyitni kell egy portot, stb?" A routeredben kell nyitnod egy a torrentkliens által használt portot (port forwarding, virtual server, vagy egyéb hasonló néven keresd).
A tûzfaladban ugyancsak meg kell nyitni a torrentkliens által használt portot.
De hetek óta nem láttam Operával letöltve se 100 KB-nál többet, kicsit furcsa.
Qwerty4
Qwerty4
De lehet másra gonszoldsz.
Én DC-n láttam ilyen passzívot, ahol nem kellett IP-t írni és aktív, ott meg igen.
Qwerty4
Ez lehet szoftver és hardware is.
Szóval qTorrent, Edimax router.El van osztva a net 2 gépre.
És ezt mûveli valami:
100 kB/s felé az istennek se megy.Na ezt mi okozza?És pontosan mit jelent ez, hogy nyitni kell egy portot, stb?Mit tudok kezdeni ezzel a problémával? <#help>#help>
Qwerty4
Valószínüleg vagy a vevõ driverre szar, vagy a router firmware szar, vagy ha XP alatt nyomod akkor csak szimplán azért.
1. PDF-ben lehetnek jegyzetek, elektronikus könyvek is.
2. Mivel a PDF ISO szabvány, illetve a PostScript-hez igen hasonlít a nyomdák is szívesen alkalmazzák. A .doc-ot nem éppen szeretik.
3. Másból is lehet PDF-fet exportálni - például Latexbõl (ebben is szoktak szakdogákat írni), vagy Open Office-ból.
Egy kis helpet kérek!
Tettem a gépbe egy videókártyát, a saját install-cd-jével installáltam, mûködik is megfelelõen. Leteszteltem Aqvamark3-mal. A vezérlõpult eszközkezelõjében is ott van.
De..! Minden bekapcsoláskor feljön az "Új hardwer varázsló" és szeretné installálni a kártyát... Hogy lehet ezt megszüntetni?
Én nem szoktam ilyen progikat használni, de általában a GetDataback-et szokták ajánlani. Szerintem ki kellen írnia, mekkora a valószínûsége, hogy a fájl visszaállítható ill. sérült-e.
Ennél többet sajnos én nem tudok segíteni.