Segítséget kérek
-
Nos megint elfogtam egy privát üzenetet:
"Helló Faustus. Azért fordulok hozzád mert már nagyon sokszor segítettél nekem. Az lenne a kérdésem hogy megvan osztva a Merevlemezem egy 20GB és egy 130GB a 130GB-on fenn van a Windows de én a 20GB-ra szeretném fel rakni tehát hogyan mit csináljak mert ha csak simán felrakom a 20GB-ra akkor gondolom a 130GB-ról nem fog el tűnni. Lehet hogy sokat kérek ezért bocs de le tudnád nekem írni részletesen hogy mit is csináljak? Ha formatálni kell a 130GB-at akkor meg köszönném ha azt is el mondanád hogy hogyan."
Egyrészt: bármennyire is megtisztelő, hogy nekem szegezel fel kérdést, ez egy fórum - tessék a kérdéseket a megfelelő topikban megkérdezni - hátha valakinek eszébe jut egy hasonló kérdés, és rákeres.
No meg tessék tanulmányozni egy kis fórum etikettet, meg a Hogyan kérdezzünk okosan? című irományt.
Másrészt: ha jól értem, egy merevlemez van két partícióra osztva: egy 130 GByte-osra és egy 20 GByte-osra. A 130 GByte-osra került fel a Windows, és a 20 GByte-osra szeretted volna felrakni.
A legegyszerűbb az, ha a CD-ről bebootolva, a Windows telepítőjének partíciómenedzseréből törlöd (magyar Windows XP-ben T betűvel törlöd, majd L betűvel véglegesíted), majd újból létrehozod (L betű) a 130 GByte-os partíciót (már ha nincs rajta adat). Érdemes, ha a 20 GByte-os partíció van elől (az a C:), és a másik van utána.
Ezek után megkeresed a 20 GByte-os partíciót, és Enterrel kiválasztod, hogy arra kívánod telepíteni.
A másik megoldás az, hogy simán feltelepíted a 20 GByte-os partícióra a Windowst, és utólag törlöd a másik partícióra telepített Windowst (így az esetleg ott levő adatállományok megmenthetőek).