NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • TBTPumpa
    Tegnap én is megnéztem a filmet Sopronban a Cinema City-ben...
    Számomra a legfájóbb dolog az volt, hogy a film végét, pont az egyik leglényegesebb dolgot sikerült elszúrni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami nálam kicsapta a biztosítékot:
    Potter miután legyőzte Voldemort-ot, bement a kastélyba és a kastélyban pedig mindenki tök nyugodt volt és teljesen természetesnek vették, hogy Potter legyőzte az egyik legerősebb varázslót, aki köré a teljes Harry Potter sorozat épült...
    Komolyan, ez itt nagyon nem illett a képbe. Csak Hagrid ment oda Potterhez, rajta kívül senki más, hogy mi van, mi történt, meg hogy az előbb mekkora dolgot vittél véghez, egyszerűen semmi! Ennél azért jóval epikusabb befejezést érdemelt volna ez a filmsorozat!
    Ezt nem nevezném lezárásnak.
    Aztán az, hogy Potter egyszerűen csak kettétöri és eldobja a legerősebb pálcát (Bodzapálca) az megint nagyon érdekes volt. Biztos baromi sok munka lett volna leforgatni, hogy Potter visszahelyezi a pálcát Dumbledore sírjába...
    Az epilógus rendben volt, csak túl rövidnek éreztem, bár a könyvben sem foglalkoztak vele túl sokat... Gondolom az írónő sietett. Kellett neki a pénzt, ezért ilyen nyúlfarknyi ez a befejezés.
    Roxfort ostroma sem volt annyira epikus, mint vártam az előzetesek alapján (illetve a regény alapján). Rémusz és Féregfark halálát pedig nem mutatták, pedig illett volna!
    Mindemellett nagyon pörgős és nagyon látványos a film. A két óra nagyon gyorsan elrepült és épp ezért rövidnek éreztem a filmet, mert eddig egyik Harry Potter filmben sem volt ennyi hajtás és pörgés.
    Néhány jelenetet a filmből is kivágtak (néhány jelenet ami benne volt a Trailer-ekben, a filmben már nem kapott helyet), gondolom majd Kimaradt jelenetekben Extraként felkerült a DVD és a Blu-ray változatban, mint a Part 1-nél.
    Nem értem miért kellett agyonvagdosni a filmet, én még néztem volna egy ideig és szerintem más is. Ha 20-30 perccel hosszabb, akkor már nagyon örültem volna, legalább még addigis láthatom együtt a szereplőket utoljára az utolsó Potter filmben.
    Viszont tetszett a rengeteg utalás az előző filmekre. Azok nagyon jók voltak.

10-ből 7,5-re értékelném ezt a részt, főként, hogy a végét, pont az egyik legfontosabb részt cseszték el.
    Ha hozzáadjuk a Part 1-et, akkor 10/9-re jön ki a film nálam, mert a kettő rész nagyon jó együtt, bár ezek a hibák sajnos megmaradtak és ezért maradt csak 9 pont a 10-ből.

Kicsit jobban kellett volna lezárni ezt a sorozatot...
    Persze ez sem rossz, csak hát nem sok filmnek készül 8 része és nem sok film tudja fenntartani 10 évig folyamatosan az érdeklődést...

Viszlát Harry Potter. Köszönjük a veled töltött 10 évet (itt csak a filmekre gondolok elsősorban)!

(Talán 10 év múlva majd egy normális rendező és stáb újra előveszi és jobban, könyv hűbben fogja majd leforgatni. Valahogy ez az érzésem, meg a Warner-ból ki is nézem...)