4470
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
Hoz_Hun #4430 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem a végén az össztaps, meg összeborulás annyira nem hiányzott. Betudtam annak, hogy mindenki olyan fáradt volt, kimerült, hogy örültek hogy élnek.
A pálca eltörés fájt nekem a legjobban. Ezt nem értem minek kellett. Külömbségek közül nekem az rémlik, hogy a könyvben Neville nem vall szeremet Lunánk, sőt talán össze se jönnek. De ezzel nem volt bajom. -
iowa19 #4429 ez nekem is feltűnt, de szerintem mikor Harry járkál a nagyteremben az pár órűval később játszódik már. esetleg lehet benne lesz majd valami bővített változatban -
#4414 és #4416-os hozzászólásban jól le van írva, persze kisebb-nagyobb átírások eddig is voltak, de azért a roxfortos csata és Voldi-Harry párharca volt a legfájóbb.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk az tetszett, hogy nyomattak egy kis csatát a Voldi-Harry párharc elején, végre Harry egyenrangú volt és nem adta könnyen magát, de azt akkor se tudom megemészteni, hogy Voldemorth legyőzésénél miért nem volt ott mindenki és miért ilyen semmilyen ízű gratulációkat kapott. Illetve nem kapott semmit csak egy Hagrid ölelést, az egész olyan béna lett... -
iowa19 #4427 leírnád spoilerben hogy miket írtak át a filmben? én is olvastam a könyvet csak már nem nagyon emlékszem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annyit vettem észre hogy a legvégén nem gyújtja fel Neville fején a süveget voldi meg nem mindenki előtt ott nyírja ki a kígyót. meg a végén amikor becsalja a kastélyba voldemortot harry az sem volt így a könyvben
de csak ennyit tudok, szerintem ez a film majdnem tökéletes volt, így kell kinéznie egy lezáró epic csatának... -
Na megnéztem, de minek...3D-nek semmi értelme, aztán pedig a Roxfortos rész úgy szar ahogy van. Már leírták előttem, hogy mit írtak át benne, nem tetszett, nagyon nem.
Egyszer meg lehet nézni, de kb. annyi. Állítom, hogy egy jobb rendezővel sokkal többet ki lehetett volna hozni a filmekből. Nyilván az se jó ha teljesen átírják, de az se ha szóról szóra másolják a könyvet. Meg kellett volna találni az egyensúlyt, ez nem sikerült. 5-ös skálán jóindulattal gyenge hármas.
Amúgy csak én érzem néha Harry szinkronhangját érdekesnek? Néha olyan mintha hányingere lenne, pl. a 19 év múlva jelenetnél mikor beszél a fiával, de korábban is voltak hasonló részek... :D -
Rendezői változat készült a filmekről? -
hát vége. -
Inquisitor #4423 OFF: Nem az HBO csinálta, hanem a Sci-fi Channel akit azóta átneveztek. A CGI meg magában nem lenne gáz, anno a BBC-s Narnia sorozatok GFX-ben gázosak voltak, de minden másban verik a mozi verziókat, pláne színészi játékban. -
iowa19 #4422 zene amikor felnyomják a pajzsot a roxfortra
epic -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó, a filmet mondjuk nem láttam... na de akkoris. Egy ereklyének alapjában véve gyakorlatilag elpusztíthatatlannak kéne lennie (vagy legalábbis nagyon nehezen elpusztíthatónak). Persze az is lehet, hogy ezt csak a szerepjátékos ösztönöm mondatja velem... :) -
Na indulok moziba! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!biztos azért ment könnyedén ,mert Voldemort már kicsit lestrapálta és megrepedt,mikor lelőtte vele a suliról a pajzsot -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eltöri a bodzapálcát? OMG! Egy ereklyét nem lehet csak így megsemmisíteni... ezt a buziságot :/ -
Én utóbbi megjegyzésedtől azért félek, mert láttam a HBO által "újracsinált" Dűnét. Brrrrr, a hátam borzongott tőle. Gyenge színészek, gyenge CGI, és elszúrva minden amit csak lehet. Abból nem kérek.
-
Tegnap én is megnéztem a filmet Sopronban a Cinema City-ben...
Számomra a legfájóbb dolog az volt, hogy a film végét, pont az egyik leglényegesebb dolgot sikerült elszúrni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami nálam kicsapta a biztosítékot:
Potter miután legyőzte Voldemort-ot, bement a kastélyba és a kastélyban pedig mindenki tök nyugodt volt és teljesen természetesnek vették, hogy Potter legyőzte az egyik legerősebb varázslót, aki köré a teljes Harry Potter sorozat épült...
Komolyan, ez itt nagyon nem illett a képbe. Csak Hagrid ment oda Potterhez, rajta kívül senki más, hogy mi van, mi történt, meg hogy az előbb mekkora dolgot vittél véghez, egyszerűen semmi! Ennél azért jóval epikusabb befejezést érdemelt volna ez a filmsorozat!
Ezt nem nevezném lezárásnak.
Aztán az, hogy Potter egyszerűen csak kettétöri és eldobja a legerősebb pálcát (Bodzapálca) az megint nagyon érdekes volt. Biztos baromi sok munka lett volna leforgatni, hogy Potter visszahelyezi a pálcát Dumbledore sírjába...
Az epilógus rendben volt, csak túl rövidnek éreztem, bár a könyvben sem foglalkoztak vele túl sokat... Gondolom az írónő sietett. Kellett neki a pénzt, ezért ilyen nyúlfarknyi ez a befejezés.
Roxfort ostroma sem volt annyira epikus, mint vártam az előzetesek alapján (illetve a regény alapján). Rémusz és Féregfark halálát pedig nem mutatták, pedig illett volna!
Mindemellett nagyon pörgős és nagyon látványos a film. A két óra nagyon gyorsan elrepült és épp ezért rövidnek éreztem a filmet, mert eddig egyik Harry Potter filmben sem volt ennyi hajtás és pörgés.
Néhány jelenetet a filmből is kivágtak (néhány jelenet ami benne volt a Trailer-ekben, a filmben már nem kapott helyet), gondolom majd Kimaradt jelenetekben Extraként felkerült a DVD és a Blu-ray változatban, mint a Part 1-nél.
Nem értem miért kellett agyonvagdosni a filmet, én még néztem volna egy ideig és szerintem más is. Ha 20-30 perccel hosszabb, akkor már nagyon örültem volna, legalább még addigis láthatom együtt a szereplőket utoljára az utolsó Potter filmben.
Viszont tetszett a rengeteg utalás az előző filmekre. Azok nagyon jók voltak.
10-ből 7,5-re értékelném ezt a részt, főként, hogy a végét, pont az egyik legfontosabb részt cseszték el.
Ha hozzáadjuk a Part 1-et, akkor 10/9-re jön ki a film nálam, mert a kettő rész nagyon jó együtt, bár ezek a hibák sajnos megmaradtak és ezért maradt csak 9 pont a 10-ből.
Kicsit jobban kellett volna lezárni ezt a sorozatot...
Persze ez sem rossz, csak hát nem sok filmnek készül 8 része és nem sok film tudja fenntartani 10 évig folyamatosan az érdeklődést...
Viszlát Harry Potter. Köszönjük a veled töltött 10 évet (itt csak a filmekre gondolok elsősorban)!
(Talán 10 év múlva majd egy normális rendező és stáb újra előveszi és jobban, könyv hűbben fogja majd leforgatni. Valahogy ez az érzésem, meg a Warner-ból ki is nézem...) -
progtogon #4415 wow, mekkorát nyitott a harry potter 8!!na ugy fest az utolsó potter film mindent visz
http://palace4picture.wordpress.com/2011/07/16/oriasi-osszegekkel-nyitott-az-utolso-potter-mozi/ -
Megnéztem 3D-ben. Pár észrevétel a fimmel kapcsolatban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az egész nagyon összeszedett volt, és kb a film végéig (Roxfort ostroma) nem is nagyon tértek el a könyvtől. Addig teljesen OK volt minden.
Na ott kezdődtek a galibák. Magával a csatával kapcsolatban ami volt inkább nem sorolnám.
Inkább a sztori szempontjából: Nem szellemszállás, hanem csónakház. Nem Harry találja ki hol van, hanem megmondják neki. Egyszer sem mutatták az igazgatóiban Dumbledore portréját. Nem a láthatatlanná tevő köpenybe megy Voldemorthoz ...
És az igazán durvák: nem mindenki (és Voldemort) szeme láttára öli meg Neville a kígyót Naginit (nem Harry mondja neki, hogy ez a dolga), nem a nagyteremben mindenki szeme láttára győzi le Voldemortot Harry, Harry eltöri a bodzapálcát, nem javítja meg vele a saját főnixtollas pálcáját és nem visszateszi Dombledore sírjába.
Ezt a részt hogy minek kellett átírni, fel nem tudom fogni.
A legvége, a 19 évvel később, az viszont jó. Majdnem hozta a könyv hangulatát.
-
metacritic-en jelenleg 87%. Ha a Transformers 3-on 42%-al jól elszórakoztam szerintem ezen is csak összejön -
Én holnap este megyek. Kivi vagyok, nekem is van egy érzésem, hogy Yates hozza a szokásos formáját. -
Két haver tegnap este volt megnézni... azt mondták, hogy jobbra számítottak. -
a szokásos orosz verzió azt mi kapjuk érte a büntit,a nyugat még mindig orosz tagállamnak néz minket... -
én hétfőn nézem meg 14:15-ös 12 sor közepe. Yó lesz -
lol és kint vagy magyarul is torrenten :D -
ez mi???
[hide]http://adf.ly/26Px7[/hide] -
vasárnap első sor de legalább a közepe :) -
Azért azt meg kell hagyni, a varázslópárbajok kurvahülyén néznek ki az effektek nélkül... szenvednek össze-vissza :D -
CNN-en hp hogyankészült (vagy valami hasonló) van - nemtom pontosan, most kapcsoltam ide. Bár inkább csak interjúk, de azért spoileres. -
Várjátok már a mozi premiert?
A végső összecsapás... -
Pedig így első ránézésre mindegyik szerepelt valamelyik filmben :)
Esetleg az téveszthet meg, hogy a képen az eredeti nevek szerepelnek, amik közül néhány "le lett fordítva" magyarra. Ami Perselus Piton magyarul az Severus Snape angolul, csak hogy a legszembetűnőbbet említsem.
Meg aztán azt is el tudom képzelni, hogy van olyan szereplő, akinek a teljes nevét soha nem is mondták ki a filmekben... vagy csak nagyon ritkán, így nem ismerős számodra a név. -
Hát én csak a filmeket láttam de sok szereplőre nem is emlékszem a lent felsoroltak közül... -
lol... azért van egy pár, amit eltaláltak :)
-
Igen, de az előző amúgy külföldön sem volt 3D-ben. -
janihunk #4398 Ugye ez már lesz 3d ben itthon is? -
fogalmam sincs, csak úgy találtam ezt a képet -
uhh, hol lehet ilyet venni? Majd a moziban? -
A legnagyobb rajongóknak:
-
-
Még mindig jól néz ki. :D -
Mint egy kriptaszökevény... Én nem hagynám magam ilyen kinézettel címlapra rakatni -
fú