NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
Egy darabig nem néztem erre. Pár elhangzott dologra írnék véleményt...
1.Az odút 1 év alatt biztos sikerül renoválni. Varázslattal meg pláne. Amúgy szó sem esett Billről és Fleurről ebben a részben, muszáj lesz valahogy belecsempészniük majd a hetedikbe. De mivel Billt egyik filmben sem említik gyanítom át lesz írva a sztori Tonks és Lupin esküvőjére.
2.Az hogy Luna találta meg Harryt a vonaton nekem kimondottan tetszett. Kétségkívül színesebb egyéniség mint Tonks(bár külsőre Tonks színesebb
) és a történet szempontjából lényegtelen. Nem az ilyenekkel volt bajom hanem az ilyen két és fél emlékekkel, azzal hogy olyan dolgokat hagytak ki ami nélkülözhetetlen a 7. rész elkezdéséhez. Mint már említettem:aki nem olvasta a 6.részt csak moziban nézte és most nekimenne a hetedik könyvnek az sokmindent nem értene az egészből.
3.Én a könyvnek sem a Félvér Herceg címet adtam volna. Sokkal inkább szól ez a rész a Dumbledoreféle különórákról mint hogy ki volt az aki miatt lepipálta Hermionét bájitaltanon és ki miatt nyírta ki majdnem a Malfoy gyereket.
4."ez a yates állandóan ugrál az időben" - Ponyvaregény 2
De ez tényleg feltűnt nekem is.
Tudom hogy nem lehet az egész könyvet szó szerint filmre vinni, nem is lenne benne semmi plusz. De az biztos hogy ha megmaradtak volna az első 3 rész színvonalánál kevesebben jöttek volna ki csalódottan a moziból.