NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
csgj #3321 Jah, de mielőtt esetleg elküldöm vmi kiadónak, elolvastatom majd pár emberrel :) Avenum a címe, jelenleg a 137. oldalon tartok. 2006. májusában kezdtem, úgyhogy ehhez képest azért nem haladok olyan szuperül (ott van ugyebár a tanulás mellette :S). 16 évesen kezdtem, most vok 18. Talán érettségi előtt, 19 évesen még végzek vele. Úgy számoltam ki, de ez még simán változhat, elvégre egy regény menetét előre nem lehet pontosan meghatározni. De már mindent kitaláltam, éppen ezért remélem, hogy semmilyen történetbeli logikai hibát nem követek majd el. Az eléggé rátenné a bélyegét. A történetéről igazán nem lehet beszélni, mert ha röviden leírom, azt mindig vmi magyarázattal kéne kiegészíteni, és ennyiből az egész regényt bemásolhatnám ide :P Lényeg, hogy alapjában véve egy hagyományos (de saját lényekkel is kiegészített) fantasy világban játszódik, és a történet 4 isteni eredetű, ősi oszlop körül forog. A Négy Oszlop tartja egyensúlyban a világot, és ha megsemmisül, akkor azt ellepik a gonoszok... A "gonosz" pedig valóban a nevük. Ez egy faj, az Avenummal párhuzamosan élő világ szörnyei. Aztán feltűnik még 4 medál, 3 kőtábla, 2 hős, 1 ember, aki gonosz lesz, egy félisten, egy álmától megtébolyult király, egy főtanácsos, stb. Amúgy elkészült már egy térkép is a világról, meg egy ősi avenumi abc. (Rajzolni is szeretek, szóval gondoltam kell pár illusztráció, térkép, stb...) Ja, tulajdonképpen az egész történet a 2 hős nagy utazása. Öhm, és a köztük kialakuló szerelem. Közben pedig végig kitekintést kap az olvasó a többi szereplő történetébe. Apró dióhéjban ennyi. Hm, ez inkább napraforgómag-héj :P