Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wizy
belelapoztam a kalózfordításba, csak úgy véletlenszerûen, és nemtudom, hogy hogy a fenébe nem kavarodtatok bele😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

három fejezeten belül három különbözõ nevet használ a három különbözõ fordító pl. az Õsi Pálcára/Bodzafa pálcára, valamint a Riddle-Denem váltakozás is érdekes lehet annak, aki nem olvasta az angolt 😄 szóval érdekes, én lehet belezavarodtam volna 😄

meg lehet hogy nem ártott volna az egészet egy alap külalakra formálni, plusz egy helyesíráshibakeresõt végigfuttatni, mielõtt az egész kijön egybe 😄
nem azért mondom, színvonalas lett, tényleg nagyon jó, stb, és amúgyis a célnak megfelel, csak így hirtelen ezek jutottak eszembe 😄

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

ja igen, és a 6os könyvben télleg benne van h összetörték az összes idõnyerõt😄
de amit írtal az fennt volt a neten már 1 éve, és a magyarazata is meg volt egy csomó tipp h ki-mit csinált valójában😛
wizy
Tényleg 😄D

Csak aki olvasta a könyvet!
Amúgy a második részben a 308. oldalon Dumledore elmondja Harrynek hogy õ egy horcrux! Idézek:
Harry:"Voldemort belém helyezte lényének egy részét?-rémüldözött Harry."
Dumbledore:"Bizony úgy tûnik"
wizy
Ezzel én is egyetértenék, de biztos vagyok benne, hogy a magyar HP-olvasók+fórumozók közül bõven nem mindenki olvasta el a kalózfordítást... Szóval nem kell attól távoznod, mindenki követhet el hibákat, megsúgom, hogy bennem nem is merült fel, hogy spoilerezned kéne, amíg rád nem szóltak 😊 Inkább menjünk át a másik HP7 topikba, ott nyugodtan ki lehet beszélni mindent 😄

Feltételeztem, hogy aki még nem tudja a sztori végét, az nem itt fórumozik, hanem olvas. (Merthogy már tegnap óta megvannak az utolsó fejezetek, nincs mit letöltögetni.) Ha bárkinek elrontottam a kedvét, sajnálom, mint ahogy azt is, hogy keserû szájízzel kell innét távoznom. Na sziasztok!<#duhos2>
Punker
na kiolvastam, hát ez így most nem volt gyenge, durva lett az egész.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nearo
Én nem is akarok nem ránézni. Angolul olvasom, 16. fejezetnél tartok, de már tudom, hogy mi lesz a vége... én ilyen vagyok 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

én is ilyen vok 😄 nem tok nem ránézniz :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

tulajdonképpen csak azért idegesített fel, mert már másodjára szólok ilyen miatt 😛
Na rápislantottam, de mindegy. Csak pár szót néztem meg lol. De, akkor is barom, hogy nem tudja azt a szar spoilert ott a makróknál használni.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Én rá se pislantok má a mondatára, de sztem mehetne a muksónak kettõ felkiáltójelecske, nem csgj?
Tanuljon meg az idiótája fórumozni 😛PPPP.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

ide bár lehet hülyeség mert mitnha lettek vona hp7 es topicoc

Befognád?! Nem lehet felfogni, hogy vannak akik még nem olvasták ki?! Spoilerezzél! Én kiolvastam már angolul, szóval nekem nem baj, de megpróbálok tisztelettel lenni másokra, és nem pofázom el a történetet!
Azért az vicces volt, hogy Harry-nek egy szimpla Capitulatus-szal sikerült kiiktatni a fõgonoszt. <#nevetes1> (Jó, tudom, hogy a saját átka szállt vissza Voldira, de akkor is...)
AleXXXXX
Ja😊 És ez ellen még a protego sem véd.

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

zeli
Mostmár annyi gyilkos átkot szórtatok itt szét, hogy kihalt a topik 😄😄

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

brodix
de mondjuk én magyarban is láttam avadanak is,és adavanak is.

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

brodix
Ahha
köcc

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

a csikesz az ha jól tom csak elírás volt, ésa gyilkos átok angolul avada kedavra, magyarul adava kedavra
jah igen, fanfiction sztem lesz 1000L 😊

wizy
Ha jól tudom, csak az elsõ kötetben fordították/írrák eredetileg Adava-nak, onnantól végig Avada 😄 mint a csikesz-cikesz váltás

brodix
Hi!
Eszembe jutott egy kérdés,amire sehogy nem tudom megadni magamnak a választ.
A gyilkos átok Avada Kedavra,vagy Adava Kedavra?

wizy
Sipor, Siriusék házimanója, csak angolul 😊

Ki az Kreacher akit a végén az epilógus elõt emlit hogy visz-e fel neki szemvicset?
oh, köfike
oksa, vettem az adást<#wave>
Bajban vannak a fordítók!
A francia rendõrség hétfõn elkapott egy 16 éves srácot, aki anyanyelvére fordította a teljes Deathly Hallows-t, majd feltette az internetre, hogy bárki elolvashassa. A kihallgatás után kedden engedték ki. A vád: intellektuális tulajdonjog megsértése. A francia Potter könyvek kiadója, a Gallimard egyelõre nem nyilatkozik.
(lumos.hu)
szóval összefoglal, és a homályba burkolózó részeket feltárja, nem hinném h az epilógus után történtekre rátér
Biztos lesz, rowling nyilatkozta, e ez csak az elõzõ részeket egészíti ki asszem.
zeli
hány százalék, hogy lesz?😊
Mert jó lenne 😛

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

matyi08
fu annak nagyon örülnék 😊

hp 8 elvielg 😊

matyi08
hát sztem is rövid volt. kíváncsi lettem volna, hogy például hol laknak, mi a munkájuk meg hasonlók...

Tényleg méltó befejezés volt a könyv de szerintem az Epilógus szerintem egy kicsit rövidvolt nem?
zeli
Csak hülyültem <#vigyor>

tééényleg 😄 a süveg rajta volt Neville-n =)

Sziasztok! Ez a könyv méltó befejezése volt a sorozatnak! Le a kalappal J.K. Rowling elõtt, hogy ilyen fantasztikusan tud írni! És köszönet a fordítóknak is!!!<#nyes><#taps>
toysoldier
nem varázsolta elõ, a Süveg adta neki és Nevillenek is ^^

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

mikor? ha jól tom a 2 elején még meg se volt, Harry varázsólta elõ

wizy
ja tényleg, igazad van, a film kavart be hirtelen, mert ott a hatás kedvéért Maggie Smith meséli el😄
(remélem sikerül a spoiler 😄)

szerintem pontosan úgy, ahogy Harryhez is odatermett Dumbledore irodájából a második részben 😊

Ezért jó, hogy alliterálnak a nevek. (Bár két H betûs van.) A Rowena klassz név, az Ivanhoe-ra (by Walter Scott) emlékeztet...
brodix
téleg
Vajon hogy?

nem a töri tanár?

btw

Neville h szorongatja Griffendél (nem jut eszembeee) kardját ha az a koboldnál van?

wizy
én is egybõl erre gondoltam, de rá kellett jönnöm, hogy egyikben sincs benne a teljes nevük 😄

Szinte mindegyikben szerepel a neve, amikor Teszlek Süveg elénekli történetét az elsõsök beosztása elõtt.
wizy
jaja, a kettesben találtam meg, mikor McGalagony a kamráról mesél a gyerekeknek, és ott mondja a sulialapítók egész nevét... és persze hogy csak arra nem emlékeztem, amelyik kellett volna 😄