4470

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Punker
    lol, ezért lett lemészárolva a főszereplők kb fele.
  • csgj
    Sztem meg nem...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sztem egyáltalán nem gyerekes befejezés az, ha sok küzdelem árán végül a jó győz. Azt látom mindenhol a világban, hogy mindenki pl a depis filmeket nézni, a depis könyveket olvassa, és depis zenét hallgat. A sok stressz meg a pesszimizmus tönkreteszi az embereket. Pont nem ilyen depis témákkal kéne foglalkozni. Engem speciel jobban szórakoztat a happy end... Voldemortot pedig csak Harry győzhette le, szóval neki életben kellett maradnia. De így is a sok haláleset elég megrendítő volt, a végére kellett ez a happy end, mert különben halálkomor könyv lett volna belőle...
  • Cat 02 #3340
    Sztem is jobb lett volna...

Csak azért hagyta élve h a sok 8 éves akik a saját kis álomvilágukba élnek és a szüleik kényeztetik őket, nem tudják mi van a világban, nem tudják milyen veszteni nehogy sírjon meg depis legyen
  • Narxis
  • Gladiator
    mert az osztálytársaid nem értenek hozzá.
  • Cat 02 #3337
    Osztályomból sokan úgy gondolják h ott kellett volna abbahagyni h

És Harry összeesett a földön. (mikor Voldi "megöli")
  • tigeroo
    Fú nekem vanmég 200oldal belőle:D
    Az utolsó menedék c. fejezet jön most...

3hete van meg a kötet... annyira már nem fog meg a dolog mint az elején (picit kinőttem belőle? lehet)
    Ha kis nyugit akarok belekezdek:)
  • Narxis
    Sztem a vége csak egy kötelező, "ki kivel jön össze" dolog volt, nekem tetszett. :) Amúgy osztom a véleményed.
  • PJack
    á, hát ez igen jó könyv volt.
    megkockáztatokm hogy talán a legjobb az összesi többi HP kötet mellett. detényleg
    szépen meoldotta a rajtélyeket, megkaptuk az összes kédésre a választ.

egy nagy hibát látok csak benne: a legutolsó fejezet. (Tizenkilenc év múlva)
    akárhogy is le akarta zárni a történetet Rowling, ezt nem kellett volna. nemtom mér, de nekem elég lett volna addig is, h "...ennyi baj egy életre elég volt nekem."

ezzel most elrontotta a végét :(
    de attól még jó persze.
  • Jrex
    Szasztok.valaki megtudná nekem mondani h a Harry Potter 6 forgatása(amit konkrétan felvesznek,a vágások,elő/utómunkálatok nélkül) mettől meddig tart?
  • KnightRider

Ha valakit esetleg érdekelne, egy fanfic, amit most kezdtem el feltölteni. Post-Deathly Hallows, szóval spoiler dögivel!
  • Stefan88
    potterfanfiction.5mp.eu
  • mama2
    Hihetetlen jó funpic.
    Arrol szól, hogy Draco Griffendéles, az apja meghalt, Harry és Ron legjobb barátja, Hermione a barátnője. Egy nap Hermione szokás szerint olvas egy könyvet, ami a dimenzió utazásról szol. Egyszer csak, Hermione felmegy aludni, Harry is, meg Ron is, de Draco még marad egy kicsit. Észreveszi, hogy Hermione ott hagyta a könyvet a földön. Draco felemeli a könyvet, és kiesik belőle egy cetli. Ismeretlen nyelven íródott. Draco felolvassa, és ekkor megnyílik egy dimenzió kapu és átviszi egy másik dimenzióba ahol(mint a filmben) Mardekáros, az apja él, És Harryék utálják. De sikerül Harryéket meggyőzni hogy másik dimenzióbol van, ugyan is, Hermione, kiakarta venni a dimenzióutazásos könyvet, csak másiokat választott. Kiderül hogy a könyv Pitonnál van, el is mennek érte, de a cetli nincs benne. És innen megkezdődnek a kalandok:szerelem,akció, minden ami kell:).
  • mama2
    Jelentem, ma 10:59-kor, kiolvastam az utolsó Harry Potter kötetet:).
  • mama2
    Szerintem nagyon jó:). Hajrá, várjuk:).
  • csgj
    De, annak az eleje :) Kicsit leszólták, csakhogy a történettel vmiért nem foglalkoztak. Sztük tele van helyesírási hibával. (Mondjuk használtam helyesírás ellenőrzőt.... plusz mindig átfutom az oldalakat többször is)
  • brodix
    HI! Nem ez a te regényed?
  • bubu13
    Azért a 7. könyvrQl is lehetne beszélni szerintem.Olvastam a kelózfordítást és nagyon tetszett + most elolvasom rendesen is.
  • csgj
    Oké, thx a lelkesedést :)
  • mama2
    Fúúúúúú... Majd küld el ha kész vagy vele:D.
  • csgj
    Jah, és kb 300 oldalasra tervezem. Minimum 270. De ezt A4-es lapméretben, és 12-es betűméretben kell érteni.
  • csgj
    Jah, de mielőtt esetleg elküldöm vmi kiadónak, elolvastatom majd pár emberrel :) Avenum a címe, jelenleg a 137. oldalon tartok. 2006. májusában kezdtem, úgyhogy ehhez képest azért nem haladok olyan szuperül (ott van ugyebár a tanulás mellette :S). 16 évesen kezdtem, most vok 18. Talán érettségi előtt, 19 évesen még végzek vele. Úgy számoltam ki, de ez még simán változhat, elvégre egy regény menetét előre nem lehet pontosan meghatározni. De már mindent kitaláltam, éppen ezért remélem, hogy semmilyen történetbeli logikai hibát nem követek majd el. Az eléggé rátenné a bélyegét. A történetéről igazán nem lehet beszélni, mert ha röviden leírom, azt mindig vmi magyarázattal kéne kiegészíteni, és ennyiből az egész regényt bemásolhatnám ide :P Lényeg, hogy alapjában véve egy hagyományos (de saját lényekkel is kiegészített) fantasy világban játszódik, és a történet 4 isteni eredetű, ősi oszlop körül forog. A Négy Oszlop tartja egyensúlyban a világot, és ha megsemmisül, akkor azt ellepik a gonoszok... A "gonosz" pedig valóban a nevük. Ez egy faj, az Avenummal párhuzamosan élő világ szörnyei. Aztán feltűnik még 4 medál, 3 kőtábla, 2 hős, 1 ember, aki gonosz lesz, egy félisten, egy álmától megtébolyult király, egy főtanácsos, stb. Amúgy elkészült már egy térkép is a világról, meg egy ősi avenumi abc. (Rajzolni is szeretek, szóval gondoltam kell pár illusztráció, térkép, stb...) Ja, tulajdonképpen az egész történet a 2 hős nagy utazása. Öhm, és a köztük kialakuló szerelem. Közben pedig végig kitekintést kap az olvasó a többi szereplő történetébe. Apró dióhéjban ennyi. Hm, ez inkább napraforgómag-héj :P
  • Cat 02 #3320
    Oszt. társam is ír 1et :) bár eddig 1 fejezet van neki kész kb és qva sok térkép + rajz
  • mama2
    Knyvet írsz? Hol tartasz? Mikor jelenik meg? Mi a címe? Miröl szól? Amúgy majdnem kiolvastam az utolsó kötetet:D. 30. fejezetnél tartok(Piton futás) Már kevesebb mint 200 oldal van hátra:D. Ma még kiolvasom az fix.
  • Bandew
    Persze simán! A Gyűrűk Ura irodalmilag nem egy kiemelkedő alkotás. Ez egy elég nagy tévhit. Persze nem is rossz! A Gyűrűk Urában viszont sokkal több van, mint történet, világ, vagy elbeszélés. Ez egy megfoghatatlan valami, amit nem is nagyon lehet szavakkal leírni. A "mese" vagy a "hangulat" a legjellemzőbbek rá, de ez sem helyes. És ezt a valamit a Gyűrűk Ura kivételével még egy könyvben sem tapasztaltam!
    Irodalmi tekintetben, történetben, csavarokban és egyéb hozzávalok terén simán túl lehet szárnyalni a Gyűrűk Urát, de ezt a valamit nagyon nehéz lehet létrehozni.
    No persze az is lehet, hogy ezt az egészet csak én érzem így és mások most döbbenten olvassák soraimat, hogy "Mi a fenérő beszél ez?", de úgy gondolom, ha én érzem ezt, akkor az már valamilyen formában már "van".
    Egyébként én nagyon kíváncsi lennék a regényedre! Remélem egyszer elkészül és lesz rá lehetőségem, hogy elolvassam.
  • csgj
    Nincs annak olyan nagy háttértöténete... Mondjuk az FR világát tényleg több ember rakta össze. Ott egy pont :D De azt hiszem merhetem azt állítani, hogy a készülő könyvem világának elég gazdag háttere van. Csak az nyilván egyáltálan nincs olyan jó stílusban, vagy nyelvhelyességben megírva, mint egy profi író által írt könyv. Félre ne értsetek, nem tartom magam nagy írónak, (sőt!!!) de Avenum (a regényem) világa már évek óta érlelődött a fejemben. És mindig is úgy tartottam, hogy hülyeség a mai fantasy műveket folyton a Gyűrűk Urához hasonlítani. Hogy az mennyivel jobb, stb... Közös mitológiában is lehet eltérő műveket alkotni. És simán lehet jobb fantasy-t írni a Gyűrűk Uránál.
  • csgj
    Na, most vettem meg az utolsó HP részt :P Eddig nem volt pénzem rá... De nem volt probléma, mert már olvastam angolul a nyáron.
  • Bandew
    Hát nem tudom...
    Én próbálkoztam pár FR könyvvel, de nem igazán jött be. Alap esetben nem nagyon szeretem a fantasyt, a GYU egy nagy kivétel.
    Viszont én nem tudok olyan műről, ami részletesebb háttértörténettel rendelkezik, mint a GYU. Az, hogy több ember összeépített valamit, azért egészen más tészta.
  • Bandew
    Az még oké, hogy akik csak a filmet látták minek mennek oda, de akinek jobban tetszik a GYU, az még szeretheti a Pottert. Egyébként meg nem mindegy kinek mi tetszik jobban?
  • csgj
    Csak ezeket olvassátok?? Ezek közül csak a Gyűrűk Ura fantasy, az is inkább csak egy kezdő löket a fantasy-nak. Azzal tette le Tolkien az "alapkövet"... De azóta már számos részletesebben felépített világ született, részletesebb történetekkel. A Narnia, HP, stb tini/gyerek regény meg teljesen más világ. Nem is igazán fantasy. Olvassatok Forgotten Realms-t is! Vagy Dragonlance-t, stb... (Csak Cherubion könyveket ne, azoktól néha hányni is tudnék)
  • Timbo
    de azé szeretem :P
  • Timbo
    olvastam összes narniát, harry pottert , gyűrűk urát :D és harry potter története tényleg leghátul van
  • mama2
    Amúgy az ilyenek akik szerint a Gyűrűk Ura a jobb, akkor mi a fenéért mennek oda? Meg minek olvassák a könyvet? Akkor olvasság a Gyűrűk Urát oszt kézs, hát nem? Meg az elején a két csávó, hogy nem olvasta egyik könyvet se, inkább a film, de kérdem én:Akkor mi a fészkes fenéért vannak ott? Meg Amikor kérdezte az egyik csajt a riporter hogy van-e más hobbija is esetleg. És akkor mondja a csaj hogy A Nárniának jobb a története:P. Hát nem hiszem. A Harry Potter-nek jobb 100x a története, és nem a Narnianak. Amúgy az a csaj nagyon izé volt:D. Mint aki bedrogozott:XD.
  • mama2
    A videó alatt melyik Harry Potter zene szól??
  • Narxis
    Már szerintem ezerszer ki lett tárgyalva, hogy a Harry Potter és a Gyűrűk Ura teljesen más világ, más korosztálynak. Nem szabad összehasonlítani.
  • Bandew
    Nagyszerű riport volt!
    Érdekes, elgondolkodtató és mélyreható kérdésekkel, melyeket a videóban látott emberek boldogan válaszolnak meg. A sokszínű tömegben fellelhető különböző személyiségek mind-mind kifejthették saját, önálló véleményüket, hála ennek a hihetetlenül tehetséges riporternek! Valószínűleg több diplomája is van és egészen biztosan legalább 5 nyelven beszélhet! Ha saját televíziós csatornám lenne, egészen biztosan leszerződtedtém a srácot. Egy aranybánya!
    Gyűrűk Ura vagy Harry Pooter? Édes Istenem, micsodal fenomenális, egetrengető kérdés! Bárcsak feltenné nekem valaki! És többször is felhasználja! És mindinkább többször használja, annál érdekesebb és fordulatosabb lett csak a riport!
    Nos hát akkor jó éjt mindenkinek!
  • mama2
    Ami a videó alatt szól a zene, annak nem tudod a címét vgy valami? Mert nagyon tetszik csak sehol nem találom:P. Köszi.
  • espfan
    Nem bírtam ki, muszáj ajánlanom: riport az éjszakai könyvbemutatóról (a legjobb a polc alá könyvet rakó ürge, meg a radikálisok a végén)
    (csak a videó rész itt)
  • Timbo
    Akkor ebben nem értünk egyet :P
  • Cat 02 #3303

Sztem Harry nem-halála elég hülyeségül lett megoldva :S