NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Kindred Blades
    Na, legyen :P
    Amit a hatodik könyv elején olvasunk, ami kerek perec le van írva...
    - Te, Perselus, nem vagy te véletlenül Dumbledore beépített embere?
    - A francba, lebuktam! Az vagyok!
    ... szerinted így zajlana a párbeszéd, ha a jó oldalon állna? Amit ott olvasunk, az csak az, amit Piton állít.
    Szóval éppannyira lehet az igazság, mint a halálfalók félrevezetése.
    Ha a jó oldalon áll, akkor bizony hazudik orrba-szájba a halálfalóknak, ha nem áll fenn a lebukás esélye, és természetesen néhány valós dologba is kénytelen beavatni őket, hogy megtartsa Voldemort bizalmát.

Természetesen fennáll az a lehetőség is, hogy Voldemort embere, emellett is szólnak érvek. De van egy nagy érv ellene.
    Emlékszünk a harmadik könyvre? A kimondhatatlan nevű jósnő nem emlékezett az akkori, rövid jóslatára, teljesen kiesett neki az a pár perc. Igaz? Dumbledore említette, hogy Trelawney (vagy valami ilyesmi) előtt titokban tartották, hogy Potter szüleinek halálát megjósolta. Namost, ezt a két tényt egymás mellé állítjuk. A hatodik könyben Potter épp a jósnőtől tudja meg, hogy Piton hallotta a jóslatot. És ha emlékezett arra, hogy Piton ott volt, akkor az azt jelenti, hogy a mi egyetlen Perselus barátunk hallotta az egész jóslatot, és nagyon jól tudta, hogy Voldemortot a vesztébe küldi, ha csak az elejét mondja el.
    (Persze ez az egész lehet egy logikai hiba is a könyvben.) Ez alapján az marad, hogy Piton vagy Dumbledore utasítására rohant Tom Denemhez a fél jóslattal, vagy...
    ...vagy saját véleményem szerint Piton lesz "a mi nagy ellenségünk". (Pedig én kedvelem a srácot. Eszembe juttatja főiskolás koromat, volt ott egy ilyen tanárunk :D ) Míg Voldemort egy báb, egy szimbólum, melytől mindenki fél, mert félni kell tőle... addig ott a mi Piton barátunk. Akit már ismerünk, végigkövette az összes könyvet, s szinte minden részben kulcsszerepet vállalt valamelyik történeti szálban. Sokkal ideálisabb az antoganista szerepre, mint Tom Denem. Persze ez csak spekuláció. Tegyük fel, hogy így van.
    Ez esetben Perselus nem áll az egyik oldalon se, csakis a sajátján. Végülis sikerült a kor két legnagyobb varázslóját eltennie láb alól. És ismételten fontos, hogy ismerjük. Ott volt a kezdetektől a végéig, márpedig az írók általában szeretik bemutatni a főhős ellenségét. Piton sokkal közelebb áll hozzánk, mint Voldemortm ez teszi annyira ideálissá.
    Én ezt tartanám a legjobb megoldásnak, de van egy olyan sejtelmem, hogy közkívánatra a mi Perselus barátunk a jó oldalon áll... hamarosan úgyis kiderül.
    Uff, én beszéltem.