NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Blasta
    Sajnálom.
    Nem tudok mit csinálni, már a sztori elejétől szúrta a szememet ez a könyv, ez a jelenség. Pláne akkor amikor megfilmesítették.
    Minden félagyu ezt olvasta a BKV-n, a kolléganőm -aki 2 gyerek anyja- ujságolta, hogy most (akkor kb. 1,5 éve) kapta kölcsön a negyedik könyvet, és hogy mennyire jó.

Én meg nem hittem el, hogy ilyen van. Egy gyerekkönyvről van szó akkoris, ha felnőttes fordulatokkal van tele.

Sajnálom, nekem ez felül esik a tolerancia szintemen. A film (hiába más tészta, mégiscsak arról szól amiről a könyv) untatott. Csak az volt bennem, hogy egy CGI effektekkel telezsúfolt nickelodeon/derrick filmet látok, aminek bár ötletes a sztorija, mégis bárgyu poénokkal van teli, gyerekszintü szópárbajok és klisék tarkítják. Mi érdekes van abban egy felnőtt embernek, hogy 3 varázslógyerek BANÁLIS nyomozását figyeli? Nem tudom megérteni.

Erre nekem nincs szükségem. Én ebből már kinőttem. Nem bírom nézni, hogy egy varázslótanonc aki korunkban él, megküzd egy szellemvarázslóval és a végén persze az ő csoportja nyeri a csoportok közti versengést. Bahh... Köszi, nem kérek belőle.

Aztán valami véletlen folytán be kellett ülnöm a moziba a második részre.

Kezdjük ott, hogy majdnem 3 órát vett el az életemből, ami még Spielbergből is sok! Aztán folytassuk azzal, hogy a film első felében szinte semmi nem történik, eléggé untam magam.
    Aztán a második felében jöttek a horrorisztikus elemek. Óriáspókok, óriáskígyó, melyet természetesen az a 40 kilós gyerek kinyír. Mese. Csak azt nem tudom, hogy akkor miért fröcsög a vér? Miért van tele a nézőtér gyerekekkel? Miért kell nekem egy olyan történetet néznem, aminek az egyik részében halálra unom magam a gyermeteg szópárbajok és gyermeteg "nyomozósdi" miatt, majd később a rémes jelenetektől a barátnőm a karomat szorongatja meg ugrál a székében az ilyedtségtől...

Ne haragudjatok, de az én gyomrom ezt nem veszi be! Nekem ez egy elcseszett produkció, ami nem találta meg az utat hozzám. Se könyv formájában, se a moziban. Ennyi. :-)

Azért ne haragudjon senki, télleg szar napom van maximálisan!