4469

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Eye-scream
    Ezért olvasd el:)
    Vagy ha a Fantasyt, meg a meséket egyáltalán nem bírod, akkor ne is nézd meg. Szvsz ez a két +oldás van:D
  • Blasta
    ...amúgy télleg nem mindegy

Könyvből átlalában jobb filmeket szoktak készíteni mint fordítva. Fordítva nem jellemző...
  • Blasta
    De én a filmet láttam csak....
  • Eye-scream
    Azért nem mindegy, hogy filmből készült könyv vagy könyvből készült film...

Ja, és Barátok Közt télleg SUXXX
  • Blasta
    Mondok egy példát.

Biztos ismeritek a Barátok közt c. megasorozatot. Emberek milliói nézik hazánkban, követik a sorozatot naponta, imádják a szereplőket. Még van belőle készült rágógumi is! Félreértés ne essék, nem hasonlítom a 2 "művet" csak egy példa. Remélem a Barátok köztet többen utálják. Én gyűlölöm.

Namost ha valaki odaállítana, hogy a belőle íródott könyv mennyire DE MENNYIRE fasza, elolvasnád? Tudván, hogy percről percre ugyan azok a "lebilincselően izgalmas" dolgok történnek benne?

Én tuti nem! Vágod már?
  • Blasta
    :-)))))))))))))))

Hát akkor ne hidd el. :-D
  • Bandew
    Bár ha úgy állsz hozzá a dolgokhoz akkor talán mégis.
  • Bandew
    Én nem hiszem el.
  • Blasta
    Nnnnna.
    Mindenesetre mind a két oldalon van több egyetértő! Ezért jó a fórum :-)
  • Blasta
    Elhiszed, hogy nem tudna lekötni -pláne ezek után a cool filmek után- egy varázslógyerek fantasztikus kaladjai?

Mellesleg a gyűrük urát sem olvastam el. Nagyon egyszerű: NEM SZERETEM A FANTASY-t. Se könyvben, se filmben se játékban.

Peter Jackson filmje viszont a rajongók tetszését is elnyerte, így nem csoda, ha nekem is tetszik valamelyest. (azért nem annyira) :-D
  • Eye-scream
    Egyetértek.
  • Bandew
    Na erről van szó. Ezt akár én is írhattam volna.
  • Gladiator
    helyesirás rulez
  • Gladiator
    Blasta:

1. A film egy nagy szar. FŐleg az első. A könyvből is az első a legszarabb.

2. Mér égő az, hogy egy felnőtt ilyet olvas? Ha legalább egyet, vagy kettőt elolvastál volna, akkor értenéd, de így, hogy nézted a filmet ami még nekem, nagy Harry Potter fannak is kurva unalmas volt, így megértem hogy nem teszik.

3. Fikázod, hogy egy 40 kilós gyerek megöl egy kígyót. Nézzük a Gyűrűk Urát. Ott, két a pöcsömig alig érő hobbit átmegy a fél világon, túlél mindenféle támadást a legerősebb "szörnyektől" (Nszgul szélteetőn, Banyapók...) akkor ez miben rosszabb? Ez a gyerek még ráadásul avrázsolni is tud, Frodó meg semmit. Szal félreértés ne essék, kedvenc könyvem, meg filmem a gyűrűk ura, csakhát, ha már itt tartunk.

Szóval erősen ajánlom, hogy legalább egyet olvass el. Amikor én elkesztem olvasni (még bőven a filmek, meg a reklámozás alőtt), akkor az első fejezetnél abbahagytam, hogy pfűűű, ez kurva uncsi, aztán erőt vettem magamon, és fél év úlva újra neki kezdetem. Úgy a 130. oldalnál már kurva izgi volt, és 6 nap alatt kiovastam mind a 4 könyvet, ami kb. 1300 oldal összesen. És rögtön kezdtem előlről. Nem szar ez, de ha direkt így állsz hozzá, mint a macsó fiúk, mert te is vagány, tökös "meséténnemolvasokcsakhorrort" akarsz lenni, akkor hülye vagy. Akármelyik ilyen "macsó" haverommal elolvastattam mindnek tetszett.

Amúgy, mi az a hülyeség, hogy mindenki csak divatból olvassa? Ha egyszer egy jó könyv, és mindenkinek tetszik, akkor mérne olvasná mindenki. Ez vol a leg alapalanabb beszólásod:

ennyi

bocs? ha hülyesége mondam

• Blasta
    Okés, elhiszem neked.
    De elolvasni nem fogom. :-)
    Sajna nem érdekel, akármilyen jó. :-))
  • Bandew
    Teljesen egyetértek veled Blasta. Csak van itt egy kis gond. Te a filmről beszélsz. Film és könyv között (elnézést a szóért) kibaszott nagy különbség van. Az hogy kinyírja a "szellemvarázsló", aztán meg megnyerik a házkupát, a filmben tényleg rettenetesen gáz, de a könyvben ez teljesen logikusan és normálisan fel van építve (ha nem hiszed el olvasd el).Szóval nagyon kérlek (tudom szar napod van), hogy ne fikázd a Harry Pottert, ha csak a filmet láttad. Én is gyűlölöm őket. Ellenben a könyv fantasztikusan jó, kalandos, érdekes és fordulatos. És egyáltalán nem gáz, hogy a felnőttek ezt a "mesét" olvassák. A mese, a fantázia, igen fontos az emberek számára, nem tudom miért mondják páran azt hogy "égő". Ez amolyan gyógyír az embereknek. És ezt jól tudta J.R.R Tolkien, Michael Ende, és J.K Rowling is. Persze az se jó, ha valaki csak a mesékben él. És én mondom neked, hogy humor szempontból a HP könyvek túltesznek rengeteg filmen.
  • Ams
    én is
  • Blasta
    Hpppsz? Sorry.

Tehát: IJEDTSÉGTŐL

:-DDDD
  • [Walaki]D`Lair
    Abszolúte egyetértek veled...
  • Blasta
    Sajnálom.
    Nem tudok mit csinálni, már a sztori elejétől szúrta a szememet ez a könyv, ez a jelenség. Pláne akkor amikor megfilmesítették.
    Minden félagyu ezt olvasta a BKV-n, a kolléganőm -aki 2 gyerek anyja- ujságolta, hogy most (akkor kb. 1,5 éve) kapta kölcsön a negyedik könyvet, és hogy mennyire jó.

Én meg nem hittem el, hogy ilyen van. Egy gyerekkönyvről van szó akkoris, ha felnőttes fordulatokkal van tele.

Sajnálom, nekem ez felül esik a tolerancia szintemen. A film (hiába más tészta, mégiscsak arról szól amiről a könyv) untatott. Csak az volt bennem, hogy egy CGI effektekkel telezsúfolt nickelodeon/derrick filmet látok, aminek bár ötletes a sztorija, mégis bárgyu poénokkal van teli, gyerekszintü szópárbajok és klisék tarkítják. Mi érdekes van abban egy felnőtt embernek, hogy 3 varázslógyerek BANÁLIS nyomozását figyeli? Nem tudom megérteni.

Erre nekem nincs szükségem. Én ebből már kinőttem. Nem bírom nézni, hogy egy varázslótanonc aki korunkban él, megküzd egy szellemvarázslóval és a végén persze az ő csoportja nyeri a csoportok közti versengést. Bahh... Köszi, nem kérek belőle.

Aztán valami véletlen folytán be kellett ülnöm a moziba a második részre.

Kezdjük ott, hogy majdnem 3 órát vett el az életemből, ami még Spielbergből is sok! Aztán folytassuk azzal, hogy a film első felében szinte semmi nem történik, eléggé untam magam.
    Aztán a második felében jöttek a horrorisztikus elemek. Óriáspókok, óriáskígyó, melyet természetesen az a 40 kilós gyerek kinyír. Mese. Csak azt nem tudom, hogy akkor miért fröcsög a vér? Miért van tele a nézőtér gyerekekkel? Miért kell nekem egy olyan történetet néznem, aminek az egyik részében halálra unom magam a gyermeteg szópárbajok és gyermeteg "nyomozósdi" miatt, majd később a rémes jelenetektől a barátnőm a karomat szorongatja meg ugrál a székében az ilyedtségtől...

Ne haragudjatok, de az én gyomrom ezt nem veszi be! Nekem ez egy elcseszett produkció, ami nem találta meg az utat hozzám. Se könyv formájában, se a moziban. Ennyi. :-)

Azért ne haragudjon senki, télleg szar napom van maximálisan!
  • Eye-scream
    Én spec. a Harry Pottert igenis azért olvastam el, mert érdekelt, hogy a nagym hűhónak amit körülötte csaptak, van-e értelme, vagy csak szarból akarnak aranyat csinálni... Ettől függetlenül ugyanúgy tetszett, "mintha magamtól fedeztem volna fel". Egy jópofa mese, jó sok fantasy regényekből "átsajátított" ötlettel:)

Salvatorétől eddig csak a Kristályszilánk trilógiát olvastam, és az annyira nem rossz sztem, de hát ízlések és pofonok....
  • Petyus_
    Azért nem.. a Fásy (ez egyébként tuti Mikó István álneve :)) Mulató az inkább Terry Brooks Shanarra knyvei.. Salvatore megvan egy Dáridó Lajcsival színvonal is. :)
  • Petyus_
    De ennek semmi értelme. :)

(Hogy megvédjem magam én már akkor Harry Potter, Beckham, Ronaldo fan voltam amikor itthon a legtöbben azt sem tudták miről/kiről van szó. :))

Ennyi erővel milyen szar a Micimackó, azt is hájpolják, Micimackós rajzfilm, bögre etc. etc., az is gyerekkönyv, lőjünk le minden felnőttet aki Micimackót olvas! :)

Ne sértődj meg, de lehet neked kellene felnőni. :)
  • Ramza
    Én innen kiszáltam, nem akarok összekapást, pedig nagyon arrafelé megy a dolog.
    Majd ha kicsit lehiggadtál, akkor szerintem olvasd vissza ezt a hozzászólást, és próbáld egy kicsit kevésbé "nagyfiúsan", macsósan, kevésbé "magaslovasan" megfogalmazni ezt.
    Nem a véleményeddel van gond (az mindenkinél az, ami, senkinek semmi köze hozzá), hanem azzal, hogy:
    1. Te nem így szoktál érvelni
    2. Akkora logikai bukfencek vannak az érvelésedben, mint egy tornász vb-n.

Na de lépek is, mert már így is túlórázok.
  • tomsolo
    miaza harry plotter?
  • Blasta
    Nekem feláll a szőr a hátamon, már amikor a nevét hallom. Egyszerüen nem fér a fejembe, hogy felnőtt emberek milliói hogy olvashatnak ilyet.

Ettől nagyfoku elfogultság van bennem, de azért az első filmet csak megnéztem, hogy tudjam mi ez a baromság.

Bőven elég volt belőle ahhoz, hogy egy életre megutáljam ezt a sztorit és ami mögötte van!

Elhiszem, hogy Rowling jó író. De van rengeteg jó író rajta kívül, akinek a műveit nem olyanok olvassák, akik csak nem akarnak lemaradni az aktuális divatról...
  • Blasta
    Nemnem!
    Attól még herri potter is lehet, hogy egy jó könyv, DE NE ÉGESSE MÁR EZZEL MAGÁT EGY FELNŐTT FÉRFI/NŐ!!!!!!!!!

Pláne nem úgy, hogy a kicsi fiacskájától kérte kölcsön! Ne mondjátok már nekem, hogy azért olvasták el ennyien, mert érdeklik őket egy iskolás varázslótanonc történetei!

Felőlem mindenki azt olvas, amit szeret, de ha akkor olvassa amikor már javában hypolja a média, akkor sajnos megvetem az illetőt, mert csak azt csinálja amit elvárnak tőle, jómunkásembertől...

Én inkább olvasok olyat, ami érdekel is, jó is, és nem látom minden második ember kezében a metrón....

Amúgy sajnálom ha nem jön be a mostani stílusom, de eléggé szar hangulatban vagyok egy nő miatt, szal sorry...
  • Ramza
    "nem is beszélve a populáris "fantasy-irodalomról", R.A. Salvatore és társai.."

Örülök, hogy egyetértünk ebben!
    Salvatore olyan író, mint amilyen műsor a Fásy mulató, vagy amilyen "zenész" Kozsó. És ezt teljes felelősséggel, több mint száz (200?) fantasy könyv után is ki merem jelenteni.
  • Petyus_
    Nah igen, EZ egy vélemény.
  • Petyus_
    Na menjetek a francba. A gerjesztett hype-nak vagy akár a filmadaptációnak mi köze van Harry Potterhez?? Akkor mondjátok így "utálom a Harry Potter jelenséget". De addig, amíg legalább az első könyvet nem olvassátok el, amit írtok csak frecsegés, ugatás, és nevetséges. Könyörgöm, A Gyűrűk Ura rossz könyv amiért 50 évves e megjelenése után Legolad figurát osztogatnak a Burger Kingben?

Tudnék nem egy olyan esetet, amikor hozzátok hasonló arcok az unszolásomra elolvasták a könyvet, és kénytelenek voltak belátni, hogy nem olyan rossz.

Mindenesetre a ma könnyű, szórakoztató irodalomként előadott dolgoknál miliószor színvonalasab, igényesebb a HP, nem is beszélve a populáris "fantasy-irodalomról", R.A. Salvatore és társai..
  • Eye-scream
    Jah, de Harry Potter sátánista, a Teletabbik sátánisták, Micimackó szenvedélybeteg, a gyerekek meg nézzenek inkább valóságsót...:(
  • Ramza
    Valamivel el kell terelni a figyelmet a pedofil papokról :(
  • Eye-scream
    Ami engem ellenber rohadtul idegesít, az a "Harry Potter sátánista!" szöveg. Aki ilyeneket kitalál annak legszívesebben beverném a pofáját.
  • Ramza
    Nem.
    A HP könyveket önmagukban szeretem, tetszenek, kategóriójukban jók.
    De mindent, amit a fehér papírra nyomott fekete betűkön túlnyúl, utálom (divat, marketing, árucsatolás, stb.).
  • Bandew
    Pontosan. Ezek olyan dolgok amiket az írónő sem akart. Azért mert valami felkapott, még nem utálom.
  • Eye-scream
    Én amúgy olvastam az összes regényt, és szerintem egyáltalán nem rosszak mint gyerekkönyvek...
    Ami meg a a marketinget illeti, csak nézd meg a Artuditus fogkefét, meg a kindertojásból kiszedhető Egy Gyűrűt. Mostanában amiben pénzt sejtenek arról mindjárt készül mekdonaldsz menü, LEGO változat, fésü, fogkefe meg minden. Szal ez elkerülhetetlen.
  • Bandew
    Hát azt veszem ki a szavaitokból, hogy azért utáljátok a Harry Pottert, mert divat.
  • Pyx #189
    hát nem értem a pojént!
  • Eye-scream
    -Harry, honnan szerezted azt a sebet?
    -Az előzetesből, "Harry Potter és a veszélyesen alacsony ajtó"
  • Ramza
    Hairy Plopper - szójáték, beszélő név

- HP, hol szerezted azt a sebet?
    - Az előzményben, a HP és a veszélyesen alacsony ajtó(keret)ba(e)n.

Brrrr...olyan a fordításom mint a poén :D