NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Bandew
    Na most értem én is a végére!

!!!SPOILER!!!

Nos igen... Piton. Azt kell, hogy mondjam én mindig bírtam az öreget, de azért ez durva volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy Piton valóban Voldemort ellen dolgozik, de ezen a ponton már rengeteg kétség merült fel. Pl most, hogy Dumbledore meghalt, már senki nincs Piton mellett, senki nem hisz neki, akkor meg kinek dolgozik? Arról meg nem is beszélve, hogy kár magyarázkodni: Piton megölte Dumbledoret! Kit érdekel, hogy megszeghetetlen esküt tett és, hogy akkor ő halt volna meg? Ahogy Sirius is mondta Féregfarknak a 3. részben: "AKKOR MEG KELLETT VOLNA HALNOD!". Ennyi! Megölte a legagyobb mágust, csakhogy mentse a saját bőrét. Aztán itt van még az elméletetek, hogy Dumbledore külön megkérte rá Pitont. El kell ismerni valóban ködösek voltak az események és nem derült rá fény, hogy mi volt D és P között, de egyszerűen nem tudok kitalálni olyan agyafúrt csavart, aminek végigviteléhez szükség volt D megölésére. Egyszerűen nem tartom hihetőnek, hogy D feláldozza magát a Voldemort elleni harc érdekében, mikor rengeteg diák élete függ az ő jelenlététől. Ilyet nem kockáztatott volna meg soha! És a végén a könyörgése sem volt éppen egy kacsintás, hogy "Na akkor ahogy megdumcsiztuk Perselus!". Mondom elképzelhetőnek tartom, hogy valóban egy terv része volt az egész, csak egyszerűen nem találok rá logikus magyarázatot, hisz most D nélkül hatalmas veszélyben van mindenki, szal ezt nem áldozták volna fel annak érdekében, hogy Piton közelebb kerüljön Voldemorthoz, hisz így több emberélet van veszélyben.
    Arról nem is beszélve, hogy ez az eskü nem igazán van időhöz kötve. Tehát ha Piton rátámadt volna a halálfalókra (akiket valszeg könnyűszerrel lecselez) nem biztos, hogy egyből meghal, hisz utána is teljesítheti az esküt (ami nyílván csak arra utalt, hogy megvédje Malfoyt és megölje Dumbedoret, nem arra, hogy nem támadhat rá a halálfalókra). Ezután pedig
    meghalt volna, hisz ha igazán jó, akkor feláldozta volna magát Dumbledoreért miután Malfoy kudarcot vallott és biztonságban elmenekülhettek volna. Szal sztem szó sincs róla, hogy Dumbledore mindenképp meghalt volna.
    Tigeroo elmélete, miszerint Harry is egy horcrux sztem nem alaptalan. Erre már én is gondoltam. Mármint nem pont erre, de arra igen, hogy a hetedik rész mártírhalálként végződik és Harrynek mindenképp meg kell halnia ahhoz, hogy Voldemort is meghaljon.
    Amúgy tudtommal a Teszlek Süveg is Griffendélé volt nem? Legalábbis az egyik dalában arról énekel. Na jó tudom ez nem olyan értékes műkincs mint a kardja, de hát ki tudja... :-)

Nekem nagyon tetszett a Félvér Herceg, kicsit olyan volt, mintha az eddigi részeket egybekeverték volna és nagyon izgalmas volt, ahogy egyes dolgok végre összeálltak az eddigi részek után. Mindenesetre megmaradt a színvonal.