4469

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • PayaVP
    Részemről azt tudom nehezen elképzelni, h a 7ik kötetben odaáll Piton Harry elé és elmondja neki, h neharagudj a Dumbis incidens miatt, tudod, ő kért rá. Nem hiszem, h bárki hinne neki, nemhogy Harry. Ez minimum Avada-t ér. Másfelől, még lehet akár csavart is belepakolni a sztoriba :D. Mondjuk Harry belenéz Dumbledore merengőjébe nosztalgiából, majd látja h Piton bácsi mit is veszekedett Dumbival és kiderül h a mi Perselusunk szinjó és h meg kellett tennie, valami hű de fontos ok miatt! Persze Harry ezt be is kajálja aztán kap még egy pofont a buzijától mert mondjuk az kedvességből megöli Hermione-t vagy Ront :D szval, nagyon nem érdemes agyalni, mert még ez se Rowling szintű nyakatekert csavar! ő bizony kétszer fog csavarni még a történéseken és végül köt egy csomót is rá!!!
  • David01
    SPOILER!

Valószinű átállt :(((

• Bandew
    SPOILER!

Erről van szó. Kit informál ezek után Piton? Ennek így nem sok értelme van.
  • David01
    Bejön valakinek a mezesfalas.com ?
    Nekem már tegnaptól nem megy. Mi lett vele???
  • Bandew
    A meglepetés erejével simán.
  • David01
    Spoiler!

De Pitonnak akkor sem kellet volna megölni D-t. Szerintem átállt V.hez. Amikor megjelent Piton Dumb. már akkor tudta hogy átállt olvasd el azt a részt szinte könyörög neki.
    Na meg D.nek miert kellet volna meghalni? Hogy piton tovabb kémkedjen? De Piton akkor kinek kémked ha már D. meghalt. Nem neki kémkedett eddig is???

• Mhosah Myth
    SPOILER!

Gondolj csak bele, hogy támadhatott volna meg Piton 5 halálfalót? Azonnal megölték volna... :))
  • Bandew
    Na most értem én is a végére!

!!!SPOILER!!!

Nos igen... Piton. Azt kell, hogy mondjam én mindig bírtam az öreget, de azért ez durva volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy Piton valóban Voldemort ellen dolgozik, de ezen a ponton már rengeteg kétség merült fel. Pl most, hogy Dumbledore meghalt, már senki nincs Piton mellett, senki nem hisz neki, akkor meg kinek dolgozik? Arról meg nem is beszélve, hogy kár magyarázkodni: Piton megölte Dumbledoret! Kit érdekel, hogy megszeghetetlen esküt tett és, hogy akkor ő halt volna meg? Ahogy Sirius is mondta Féregfarknak a 3. részben: "AKKOR MEG KELLETT VOLNA HALNOD!". Ennyi! Megölte a legagyobb mágust, csakhogy mentse a saját bőrét. Aztán itt van még az elméletetek, hogy Dumbledore külön megkérte rá Pitont. El kell ismerni valóban ködösek voltak az események és nem derült rá fény, hogy mi volt D és P között, de egyszerűen nem tudok kitalálni olyan agyafúrt csavart, aminek végigviteléhez szükség volt D megölésére. Egyszerűen nem tartom hihetőnek, hogy D feláldozza magát a Voldemort elleni harc érdekében, mikor rengeteg diák élete függ az ő jelenlététől. Ilyet nem kockáztatott volna meg soha! És a végén a könyörgése sem volt éppen egy kacsintás, hogy "Na akkor ahogy megdumcsiztuk Perselus!". Mondom elképzelhetőnek tartom, hogy valóban egy terv része volt az egész, csak egyszerűen nem találok rá logikus magyarázatot, hisz most D nélkül hatalmas veszélyben van mindenki, szal ezt nem áldozták volna fel annak érdekében, hogy Piton közelebb kerüljön Voldemorthoz, hisz így több emberélet van veszélyben.
    Arról nem is beszélve, hogy ez az eskü nem igazán van időhöz kötve. Tehát ha Piton rátámadt volna a halálfalókra (akiket valszeg könnyűszerrel lecselez) nem biztos, hogy egyből meghal, hisz utána is teljesítheti az esküt (ami nyílván csak arra utalt, hogy megvédje Malfoyt és megölje Dumbedoret, nem arra, hogy nem támadhat rá a halálfalókra). Ezután pedig
    meghalt volna, hisz ha igazán jó, akkor feláldozta volna magát Dumbledoreért miután Malfoy kudarcot vallott és biztonságban elmenekülhettek volna. Szal sztem szó sincs róla, hogy Dumbledore mindenképp meghalt volna.
    Tigeroo elmélete, miszerint Harry is egy horcrux sztem nem alaptalan. Erre már én is gondoltam. Mármint nem pont erre, de arra igen, hogy a hetedik rész mártírhalálként végződik és Harrynek mindenképp meg kell halnia ahhoz, hogy Voldemort is meghaljon.
    Amúgy tudtommal a Teszlek Süveg is Griffendélé volt nem? Legalábbis az egyik dalában arról énekel. Na jó tudom ez nem olyan értékes műkincs mint a kardja, de hát ki tudja... :-)

Nekem nagyon tetszett a Félvér Herceg, kicsit olyan volt, mintha az eddigi részeket egybekeverték volna és nagyon izgalmas volt, ahogy egyes dolgok végre összeálltak az eddigi részek után. Mindenesetre megmaradt a színvonal.
  • Amse
    :D
    van egy olyan érzésem, hogy Harry a 7. rész végén már Neo képességű varázsló lesz és megállíthatja puszta akaratával az Adava Kedavrát....
  • Punker
    bug :)
  • Amse
    jajj már csak egy fejezet van hátra
    mellesleg a házimanók miért hopponálhatnak a roxfortban?
  • Dying Soul
    Mi is úgy gondoljuk, hogy brutális! :DD
  • tigeroo
    az MM-es dolgot csak viccnek szántam, bocs ha megbántottalak :(! peace

nem tudom megcáfolni amit lennt írnak...de ha meg is kéri albus hogy teljesítse minden parancsát piton (=ölje meg azon az este) , akkor is , sztem ez elég brutális dolog..:l
    majd másfél év mulva megtudjuk a teljes igazságot
  • Amse
    Nem házi fordítású e-book al találkozott már valaki?
  • Dying Soul
    Nem vagyok elfogult MM-el kapcsolatban, csak utálom, hogy az emberek szájukra veszik, hogy júj, de ronda, az eszükbe se jutott, hogy a KISS is hasonlóan ronda volt, alice Cooper is. Aztán meg szidják szétfele, szidnak egy olyan hihetetlen intelligens embert, akit nehéz megérteni, de ha sikerül, másképp tekintesz erre a világra, az emberekre. Pitonnal kapcsolatban annyit, hogy olvasd el Myth hszét, ha vmelyik érvet meg tudod cáfolni nem olyan súlyú érvekkel, hogy "hát eddig is mindig gonoszul viselkedik, utálja harryt" meg stbiekkel, akkor szólj.
  • tigeroo
    ok, végülis fingom sincs hogy milesz, télleg kár lenne elkiabálni
    de te meg elfogult vagy, piton nem egyenlő MM-el:D
  • Dying Soul
    SPOILER

szrul állsz a dolgokhoz, görcsösen azt akarod bebizonyítani, hogy piton rossz.

" voldemort azért bízta malfoy-ra a feladatot hogy megölje dumbledort, mert haragudott az apjára..erre a kétségbeesett szülők tudjukki mögött megkérték pitont hogy segítsen neki.."

ezt tudjuk. az ugye elkerülte a figyelmed, hogy mikor a harmadik kérdést fel teszi cissy, piton hallgat..síri csend van, aztán egyezik bele.

"szóval többet ártott a rendnek, a minisztériumnak, a roxfortnak (gondoljatok bele, meghalt az igazgató) mint a sötét nagyúrnak.."

EZ A CÉL! beférkőzni voldemorthoz mint kém és kémkedni, tudod: vmit vmiért

harry nem horcrux, ez fsság, regulus arcturus black = rab, vagy rabastan lesz rab

• tigeroo
    SPOILER!!!
    ez hülyeség..egyébként is , voldemort azért bízta malfoy-ra a feladatot hogy megölje dumbledort, mert haragudott az apjára..erre a kétségbeesett szülők tudjukki mögött megkérték pitont hogy segítsen neki..
    szóval többet ártott a rendnek, a minisztériumnak, a roxfortnak (gondoljatok bele, meghalt az igazgató) mint a sötét nagyúrnak..ja meg azis észrevehető a könyvben, hogy míg csak dumbi és malfoy között zajlik a párbeszéd, dumbledor higgadt, hisz tudja hogy malfoy nem öli meg..amikor beront piton már tudja hogy finito..:l
    ja és a "fagyasztó" átok is azért mult el, mert meghalt ..
    engem már csak az érdekel, hogy ki az a R.A.B. (valószínűleg tartom, hogy valaki a Black családból..) és hogy hol vannak a hocruxok..szvsz harry is egy hocrux,bár elég extrém ötlet, gondoljatok bele!: ahhoz hogy létrehozzanak egyet, ölni kell (a szülei), tud kigyónyelven harry (voldemort lelke egy része bennevan), és fáj a sebhelye ha voldemort mérges,látja voldemort látomásíit, stb :c
  • tigeroo
    kb.:p
  • Punker
    korcs? :)
  • BADE
    Milyen fajtájú macska "Mrs. Norris"?
  • Dying Soul
    SPOILER

Azért kellett letennie az esküt, mert azt hangoztatta,hogy ő ismeri V terveit. Ha nem teszi le az esküt, gyanús lesz a két boszinak, azok beköpik Vnak, és úszott a kém szerep.
  • geri15
    baszki mennyi szpójler -.- ebből már tuningműhely is alakulhatna
  • tigeroo
    SPOILER!!
    nem értek egyet a hozzászólásoddal, piton SZERINTEM voldemort mellett áll,
    miért kellett volna megesküdnie?? ő így döntött, hisz a 2 boszi Voldemort tudta nélkül kérte Piton segítségét..(bár kitudja hogy nem figyelte őket..) Talán azt gondolta hogy ideje lépni, megöli Dumbledort, jó pont neki + nagyobb zűrzavar roxfortban (hisz csak ő tudja megölni dumbledort...mert dumbi mindenkiben a jót látta, és most az egyszer tévedett..nem vette észre hogy az ellensége kihasználta, hisz még voldemort se tudott a közelébe férközni...jah és ki tudja hogy egy fő-főbúját nemtud-e nonverbálisan elsütni:)
    vagy ha Piton jó oldalon áll, Dumbledor pedig tudta hogy meg fog halni akkor..>> Harryt meg is tudná ölni Piton, hisz erősebb nála...a következő részben meg mint valami jedi párbaj, 2 bűbáj között Piton azzal győzködi hogy így kelett lennie, Dumbi is ezt akarta volna, sorry, peace:) nahszal énmár nem tudok semmit:) bár jobban örülnék ha Sirius (+ Dumbledor) élne(nek)..
  • David01
    Én a hétvégén olvasom el. Koleszes vagyok már megvettem de itt nemtudok teljesen összpontosítani a könyvre :)
  • Punker
    na éjjel kivégeztem a könyvet.....hát bakker uccsó részben lesz még kavarás rendesen :)
  • Alien1024
    az elözö ketö miaz bocsánat!! sorry nem figyeldtem
  • Alien1024

SPOLIER!!
    [szin=white]
    Mivan ha Dumbledore nem halt meg és a következö részben visszatér csak 1kis álca hogy mindeki aszidje halot közben pedig él és kiterveli hogy gyözenek Voldemort fölött é igy látom a holtestet is biztos meg lehet szinlelni meg mindent és ez aszt bizonyitaná hogy Piton végig a jokal van
  • Dying Soul

Igen, ő az első számú gyanúsított, de lehet Rabastan is, aki egy emlékben tűnik fel.
    Az egyik Horcrux az lesz ami a black családnál van, volt ott róla szó, hogy a manó bitorolni akart vmit, most nem tudom értelmesen leírni, sry, sietek
  • Mhosah Myth
    SPOILER!

Én személy szerint nem hinném, hogy Harry meg fogja/tudja ölni Pitont. Dumbledore halálával Piton lett a második legerősebb varázsló Voldemort után. Harry bármilyen átokkal próbálkozott Piton ellen Pitonnak még csak meg se kellett erőltetnie magát, hogy levédje azokat... Szóval szerintem Piton nem fog meghalni. A másik dolog pedig, hogy sztem Piton Dumbledore kérésére ölte meg Dumbledort. Mivel Dumbledore bekerült az egyik festménybe így nyugodtan be tud majd számolni a többieknek arról, hogy Perselus ártatlan és, hogy ő még mindig a jó oldalon áll.

Valamint Piton jóságát alátámasztó véleményem megtalálható az #1323-as hozzászólásban...

• PayaVP
    Meg van a fő történeti csavar! a hetedik rész végén kiderül h meg volt az egész rendezve és Voldemort és az egy éves Harry találta ki az egészet, és eddig a hét kötet alatt minden a tervük szerint alakult... :D
  • PayaVP
    Sorry az előzőért nem akartam véletlenül durván spoilerezni...

TEHÁT SPOILER

Én pont az ellentábort képviselem. Sztem Dumbledore-nak el kellett buknia valahogy, mivel a történet szerint erősebb varázsló mint Harry, de Harry-nek kell legyőznie a gonoszt. Sztem Piton direkt ilyen se ide, se oda típusú karakter. Nagyon tetszett a jelenet ahogy végzett Dumbledore-ral, abba minden benne volt. Nem volt benne semmi trükk szvsz. Dumbledore melléfogott. Lesz csavar a történetben még, biztos vagyok benne, sőt még azt is meg csavarja az írónő és végül csombékot köt a dologra. De a tényen nem változtat. Piton megölte Dumbledore-t. Hidegvérrel, kegyetlenül, Harry szeme láttára. És ezért bünhődni fog. Nagyon tetszett a könyv vége. És az is h nem lett ugyanolyan a gyász mint Siriusnál. Sokkal nagyobb a kétségbeesés, mégis Harry képes volt mosolyogni néhány vicces Dumbledoreral kapcsolatos emléken. Szinte ugy éretem mintha az igazgató mondaná neki: "Ne búsulj ezen, vedd fel a harcot, de emellett légy boldog és mosolyogj." Sztem az igazgatóhoz méltó búcsú volt.

Sokkal izgalmasabb kérdések is vannak?
    1. Ki az a R.A.B?
    Én személy szerint Regulus A. Black-re Sirius öccsére tippelek akivel halálfalók végeztek...
    2. Végülis hogy van akkor ez a 7 Horcrux?
    no.1 Voldemort Naplója - Harry elpusztította
    no.2 A Fekete ékköves gyűrű - Dumbledore elpusztította
    no.3 Mardekár Medálja - R.Black elpusztította (a levélből kiderül)
    és a megmaradt négy:
    no.4 Griffendéltől vagy Hollóháttól valami ereklye.
    (Mint tudjuk a kard nem lehet már pedig az az egyetlen ismert griffendél
    ereklye. Tehát a hollóhátas)
    no.5 Hugrabug serlege
    no.6 Nagini
    no.7 Maga Voldemort

Tehát 2-t kell felkutatnia Harrynak, majd végeznie kell Voldemort kígyójával és Voldival is... Meg persze jópár szereplőnek halnia kell bűnei miatt: Fenrir Greyback (Lupin és Bill miatt), Bellatrix Lestrange (Sirius miatt), Lucius Malfoy (mert szőke), Perselus Piton (Dumbledore miatt). Rajtuk át kell gázolnia Harrynek, h elérje célját.

3. Hogyan tovább Roxfort?
    Sztem az iskola maga marad, de már Harryék nélkül, sztem ők csak egyszer kétszer néznek el a kötet folyamán a suliba. McGalagony igazgatónő lesz, lesz egy uj (vagy régi) sötét varázslatok kivédése tanár. (Lupin? Mordon? Lockhart?)
  • PayaVP
    SPOILER

próba
  • Punker
    2 órája hoztam el Myth-től még bele se olvastam......
  • Dying Soul
    Viszont láttad a spoilert igaz? :(
    Vagy már elolvastad a könyvet?
  • Punker
    ez eddig is így volt nem? viszont 1-2 barom nem tud viselkedn.....
  • mrzed001
    Egyetértek a kultúrált Spoilerezők nevében :))
    Szóval Spoiler következik

Érdekes kérdés D. halála és Piton kérdése.
    Egy valami nem világos, ha Piton végig velük volt, akkor biztos elmondta D-nak, hogy mi Malfoy feladata, és hogy neki kell bevégeznie, ha Malfoy elbukik. Szóval igen, D. magánóhákat adott Harrynek, de ez valahogy elég kevésnek tűnik ennek a fényében (a helyében sokkal több tudást és varázstrükköt, vagy valamit próbáltam volna átadni).
    Zavart az is, hogy nem vitte tovább D. és Harry a DS-t, az egy mekkora egy hatalmas ötlet volt :)) Ez tetszett a legjobban az előző könyvből. D. támogathatta volna a szakkör megtartását, sőt ha helyesli, akkor talán még többen mentek volna el (mint volt Harry felügyelete alatt)

És igen, én is piszkosul sajnálom, hogy már csak 1 rész lesz. Egyszerűen lebilincselő
  • Mhosah Myth
    Amíg kiírjuk a SPOILER szót és fehér színnel írjuk be a mondanivalónk addig egy szavad se lehet...
    Főleg, hogy te is nemsokára elkezdesz spoilerezni miután kiolvasod a könyvem...
  • Punker
    Az összes spoilerezőt ki fogom vágni!
  • z0ty #1326
    igen, én is ezt gondolom... sejtem, semmiben sem lehetek biztos az eddigi könyveket ismerve.