NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Hmuda
    Én is megnéztem...

Elég régen olvastam már a negyedik részt, szóval kicsit megkopott a tudásom, talán ezért is élveztem kicsit jobban mint a többi olvasó.

SPOILER

[szin=white]Tetszett az, hogy rögtön belecsaptak a közepébe és ezzel tényleg adtak egy alap, kissé sietős tempót a filmnek. A világkupa nagyon jól meg lett oldva, bár kár, hogy csak a bevezetőt mutatták meg, belefért volna még bőven egy 5-6 perces kis mérkőzés, ami szép lassan átcsúszott volna a sátoros jelenetbe.

A halálfalók egész jók lettek. Az, hogy az egész világkupát porig rombolták, jól mutatja, hogy tényleg nem közönséges varázslók, ezt jól be tudta mutatni a film, a Dark Mark (ha jól emlékszem magyarul a Sötét Jegy) pedig egyenesen fenomenális lett. Nem pont így képzeltem el (sokkal "kézzelfoghatóbbnak", élesebbnek), de tény, hogy nagyon fajintos lett.

Az új szereplők tényleg hagynak némi kívánni valót maguk után, de azt kell mondanom, hogy Cedric és Cho nagyon jó választás lett. Maga a kupa próbái olyanok amilyenek, nem egetrengetőek de nem is bénák. Amolyan "jó-jó" szinten vannak.

Egyetlen komoly problémám Voldemort visszatérése volt. Tényleg hiányzott belőle az a drámai, világrengető változást hozó esemény érzése. Cedric halála se volt túllihegve, pedig sokkal megrázóbb hatást érdemelt volna. Voldemort alakjára már nem emlékszem, hogyan volt leírva a könyvben (most kezdtem el megint olvasni és még csak az első részt frissítem), de tényleg hiányzott belőle az a várva várt feeling, hogy ő egy félelmetes tömeggyilkos aki a csatlósai fölött irtózatos hatalommal bír és az egész varázslóvilág retteg attól, hogy még a nevét is kimondja. Túlságosan "ufósra" vették a figurát ezzel a lapos orral. Szinte már vártam, hogy mikor fog visszaváltozni az arca egy jóképű, de mégis mérhetetlenül gonosz arccá.

A temetős jelenetnél látszott meg a magyar fordítás egy apróbb hátulütője, hogy aki nem tudja angolul Voldemort fiatalkori nevét (Riddle, magyarul Denem asszem), az nem igazán fogja fel, hogy most miért is olyan nagy szám az a "Riddle" felirat a temetőben az egyik síron amíg utalásokat nem tesznek rá.

Kicsit komolyabb spoiler a hatodik könyvről! De nem súlyos.

A hatodik kötetet elolvasása után engem kimondottan zavart, hogy Piton figuráját a tanulós jelenetnél ennyire poénra vették (mikor osztogatja Harryéknek a taslikat).