Szóval az történt, hogy mérgemben elkezdtem vizsgálódni pályaszerkesztő ügyben, mivel nem nagyon hallottam semmi újat az elkészített 3smax plugin utóéletét illetően. A lényeg, hogy a pálya mesh-ek is ugyanolyan 4ds filében vannak, mint a többi modell. Ez egy elég ritka kiterjesztés, s a HD2-vel rokon Mafiában használatos még, de sajnos a 2 játék nem egészen kompatibilis egymással. Létezik egy Zmodeler nevű 3d-editor program, ami viszont egy plugin segítségével be tudja olvasni ezeket a 4ds filéket, de egyelőre csak a Mafiásokat.
Ezért leírtam a fejlesztőnek egy e-mailben, hogy milyen nagyszerű is lenne, ha készítene a hd2-höz való 4ds plugint. 1 órán belül válaszolt a srác, hogy ez a jelenlegi fejlesztési környezetben nem fog menni (ez nem tudom pontosan mit jelent, de mindegy) ellenben készséggel elküldi annak a bizonyos 4ds pluginnek a forráskódját.
Ezután felvettem a kontaktot Lars-sal (a sráccal aki azt a tuti kis hd-site-ot vezeti) s elmeséltem neki, hogy mire jutottam. Örült a hírnek s megbeszéltük, hogy mint cikkíró-sitefőnök mozgósításba kezd a news szekcióban annak érdekében, hogy az olvasó hardcore közösségből haladéktalanul jelentkezzen az, aki némi-nemű kódolási ismeretekkel van felvértezve (vagy jobb híján szerezzen be olyat aki ért hozzá)
Szóval az lenne a kérdés, hogy van-e itt közöttünk olyan, aki be tudna segíteni eme nemes feladatba? Természetesen az lenne nagyon jó, ha az a 3dsmax-os import exportként is funkcionálna (kibővítve a bin-filék kezelésével, mert abban van szinte minden más: lightmappok, entityk...stb.), de arról a vonalról egyelőre még semmi hír.