Maya
-
Rég nem szóltam hozzá... Most is csak pár dolgot szeretnék.
1: Mr nem elavult... csak lassú az MB-je és nem pixel tologatós displacementet alkalmaz ala PrMan(sebességben még mindíg prman az uralkodó. MTD már van mr-ben és v-ray ban is. Vray féle megoldás komolyabb is).( Olvastam még valami olyasmit is, hogy az MR a displacement map részletessége alapján teszelálja a felületet. Inkább 2 vertex távolsága, és 2 edge álltal bezárt szög nagysága és a kamerától való távolság alapján történik a teszeláció.)
2: depthmap (azért nem dmap mert az jelenthet deep-shadows-t is) árnyékok még mindíg gyorsabbak _álltalában_ mint a raytrace, szerintem szebb is. (Faking raytrace shadows with depth-map shadows in maya.)
3: GI működik. Csak az intenzitási skálája változott meg az 4.5 vay 5öshöz képest. Az exponent értéket lekell venni 1-1.5 környékére, az intensity értéket meg az ezerszeresére növelni, talán mégtovább. Működik az, csak nagyon megkell növelni az erősségét és akkor jó lesz. Szép is, gyors is.
Azzal egyetértek azonban, hogy XSI-ben és Max-ban lényegesen jobb a Mental connection. Sajnos. XSI-ben támogatja pl a 3-5-n szögeket az MR, mayában nemtudom miért nem. Elég nagy hibának tartom.